ING Basketbol Süper Ligi Mersin'de gülen F.Bahçe

Mersin'de gülen F.Bahçe

18.02.2013 - 18:59 | Son Güncellenme:

Türkiye Beko Basketbol Ligi'nde 18. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Mersin Büyükşehir'i 77-81 mağlup etti.

Mersinde gülen F.Bahçe

Ligde lider durumda bulunan Fenerbahçe Ülker, averajla on ikinci sırada kendisine yer bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşılaştı. Maçtan Sarı Lacivertliler 77-81 galip ayrıldı. İlk üç periyodu çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı David Andersen 17 sayı üreterek tamamladı ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaşarak skora katkı verdiği mücadelede Kaya Peker ise aldığı 10 ribaund ile dakika aldığı dönemlerde pota altında etkili oldu.

Mücadeleye David Andersen ile iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Mutlu Demir ve Ali Karadeniz’in sayılarına da karşılık vererek ilk periyodu 18-22 önde tamamladı. İkinci periyoda skorda dengeyi kurarak başlayan ev sahibi takım, Ali Karadeniz ve Alex Scales ile etkili olarak 6 sayılık üstünlüğü yakaladı (36-30). Farkın açılmasına David Andersen ile engel olan Sarı Lacivertliler, Ömer Onan ile tekrar üstünlüğü ele geçirse de ilk yarı 40-40 eşitlikle tamamlandı. Üçüncü periyotta takımlar birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı. Boyalı alan sayılarıyla etkili olan Mersin temsilcisine Bo Mekkaleb ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, son periyoda 60-61 üstün girdi. Ömer Onan ve Oğuz Savaş ile farkı 10 sayıya çıkartan konuk takım final periyodunun son dakikası içinde rakibinin maça ortak olma çabalarını sonuçsuz bırakarak mücadeleden 77-81 galip ayrıldı.