İspanya La Liga Messi bütün Avrupa'ya fark attı

Messi bütün Avrupa'ya fark attı

09.03.2019 - 16:13 | Son Güncellenme:

Lionel Messi, son 5 yılı kapsayan araştırmaya göre, oynama süresi, gol ve asistlerde tüm futbolculara fark atarak dünya futbolunun bir numarası oldu.

Messi bütün Avrupaya fark attı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Dünya futbolundaki Messi mi, Ronaldo mu tartışmalarına istatistiki verilerle son verildi. Understat’ın açıklamasına göre Lionel Messi, sadece ‘ezeli rakibini’ değil, diğer tüm futbolcuları da açık ara geride bıraktı.

2014’ten başlamak üzere 2018’in sonuna kadar olan dönemi kapsayan araştırmaya göre Arjantinli futbolcu, gol, asist ve oynama sürelerinin baz alındığı istatistiki kıyaslamada ilk sırayı aldı. Barcelonalı futbolcu, belirlenen tarih aralığında 13 bin dakikanın üzerinde forma giyen tek isim oldu.

Penaltı gollerinin kapsam dışı bırakıldığı başlıkta, yıldız futbolcu maç başına 1 gole çok yakın bir şekilde konumlandı. Ortalama İki maçta bir de asist yaparak skora katkı sağladı. Arjantinli oyuncunun hem oynama süresi hem gol hem de asist rakamlarında diğer futbolculara büyük fark atması dikkatlerden kaçmadı. Ronaldo, Neymar, Suarez gibi isimlerden ‘uzaktan’ kendisini takip etti.

Haberin Devamı

Messi bütün Avrupaya fark attı

Yazarlar