Dünyadan Futbol Mesut Özil sahalara döndü!

Mesut Özil sahalara döndü!

02.01.2015 - 14:19 | Son Güncellenme:

Arsenal'in Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil'in yaklaşık 12 hafta süren sakatlık sürecenin ardından tamamen iyileştiği ifade edildi. Yıldız oyuncunun Hull City'yle oynanacak kupa maçında oynaması bekleniyor.

Mesut Özil sahalara döndü

Mesut Özil, 2014 yılında önce Arsenal formasıyla İngiltere Kupası'nı kazandı. Ardından da Brezilya'da düzenlenen FİFA 2014 Dünya Kupası'nda Alman milli takımıyla dünya şampiyonluğu elde etti. Yıl boyunca performansı eleştiri konusu olan 26 yaşındaki yıldız futbolcu, 2014 yılına iki önemli şampiyonluğu sığdırmayı başardı. Ancak Mesut Özil, 2014 yılının son 12 haftasını ise sakatlıkla boğuşarak geçirip yılı şansız bir şekilde tamamladı. Dizindeki sakatlık nedeniyle tam 12 hafta sahalardan uzak kalan Mesut'tun futbola olan hasreti ise artık sona eriyor. Yoğun bir tedaviden sonra tamamen iyileştiğini söyleyen Mesut, takımının yarınki maçında hocasının görev vermesi durumunda oynayabilecek durumda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

YARIN OYNAYABİLİR

Dizinden ağır bir sakatlık geçiren Mesut, Almanya ve İngiltere'de tedavi oldu. 12 hafta boyunca çok çaba harcadığını söyleyen yıldız futbolcu “Tamamen iyileştim. Oynamak için sabırsızlanıyorum. Sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalmam bana çok acı verdi” dedi. Arsenal yarın İngiltere Kupası'nda Hull City ile karşılaşacak. Bu karşılaşmada Arsene Wenger'in Mesut'ta ikinci yarıda görev vermesi bekleniyor. Mesut'tun yarın onamaması durumunda ise 11 Ocak'ta Stoke City maçında mutlaka forma giymesi bekleniyor.

BAŞARILI BİR YIL GERİDE KALDI

Mesut Özil, hem Arsenal hem de Alman milli takımına yardım etmek istediğini belirterek “İki takımıma da yardım ve katkı sunmak istiyorum. Arsenal ile lig, kupa ve şampiyonlar ligi'nde önemli mücadele bizi bekliyor. Milli takımın ise 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçlarımız var. Tüm bunlar benim için çok önemli. Ben de her iki forma altında üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyorum” dedi. 2014 yılının kendisi açısından son derece başarılı geçtiğini söyleyen Measut Özil “Arsenal dokuz yıl aradan sonra İngiltere Kupası kazandı. Milli takımla da Brezilya'da Dünya Şampiyonu olduk. Benim açımdan başarılı bir yıl geride kaldı” dedi.

Yazarlar