Diğer Mete Gazoz'un temeli sağlam!

Mete Gazoz'un temeli sağlam!

08.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Olimpiyat altınının yanına bir de dünya şampiyonluğu ekleyen Mete Gazoz bugünlere gelmek için temelini sağlam attı. Milli okçu, anatomisi için yüzme ile basketbolla uğraştı, dikkat yeteneği, göz ve el koordinasyonunu resim yapıp, piyano çalarak geliştirdi.

Mete Gazozun temeli sağlam

Mete Gazoz yine gururumuz oldu... Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize okçuluktaki ilk altın madalyasını kazandıran milli sporcumuz, dün sona eren Hyundai Okçuluk Dünya Kupası’nda da zirveye çıkarak bir ilki başardı, yine en büyük alkışı kaptı. Milli sporcu aslında final müsabakasının ardından, “Şampiyonayı kazanarak gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim” sözleriyle bu büyük başarıyı en güzel şekilde özetledi.

Haberin Devamı

Milli okçu bugünlere gelmek için temelini sağlam attı. Sadece spor dallarında okçuluk ile uğraşmadı Mete... 8 yaşına kadar omuz gelişiminin düzgün olması için yüzmeye gitti. Koordinasyon katkısı için basketbol da oynayan Mete, görme ile dikkat yeteneği için resimle de uğraştı. Son olarak göz ve el koordinasyonu için piyano da çalan milli sporcu, bugünlere kolay gelmedi. Bir piramit gibi her şeyi tek tek işleyen Mete, herkese örnek olacak bir gelişim hikayesi yazdı.

Aslında milli sporcunun bu gelişiminin arkasında kendisi gibi okçuluk sporuyla uğraşan annesi ve babası vardı. Okçuluk Federasyonu’nda altyapıdan sorumlu antrenörlük de yapan Baba Gazoz, daha önce verdiği bir röportajda oğlunun bu başarılı gelişimini şu sözlerle özetledi: “Doğru teknik, doğru kas yapısı, doğru sonuç.” Bu yüzden Mete Gazoz sadece bir şampiyon değil, bunun yanında spora başlamak isteyen çocuklara ve ailelerine verilecek en önemli örnek.

Haberin Devamı

"DEVAMI PARİS'E"

Mete Gazoz için en önemli isimlerden biri de Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin... Bütün başarılarda milli sporcunun yanında olan Ergin, “Mete ile yaptığımız çalışmalar, 2024 Paris yolunda önce dünya şampiyonluğunu getirdi. Umut ediyorum ki bu performansı daha da yukarı çıkarıp Paris’te yine milletimizin yüzünü güldürecektir. Halkımızın yüzünü biraz olsun güldürebildiysek ne mutlu bize. Türk halkı ve bayrağımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

"BU MADALYA HEPİMİZİN"

Mete Gazoz başarısının ardından büyük bir ilgiyle karşılaştı. Herkes milli okçu için kutlama mesajı atıp, sosyal medyada paylaşım yaparken, Mete de bu ilgiye kayıtsız kalmadı. Berlin’den bireyselde birincilik, takım halinde de ikincilikle dönen başarılı sporcu da kendi twitter hesabında yer alan videoda, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu madalya sadece benim değil. Bu madalya hepimizin” ifadelerini kullandı. Başarı listesine Dünya Şampiyonluğunu da ekleyen Mete Gazoz bunun için de ‘Burası da tam istediğim gibi oldu’ notunu yazdı.

PAULO COELHO KİTABINI ADADI

‘Simyacı’ başta olmak üzere 80’in üzerinde dilde yayımlanan kitapları 300 milyonun üstünde satan Brezilyalı yazar Paulo Coelho, Okçu’nun Yolu kitabını Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda klasik yay bireyselde altın madalya kazanan Mete Gazoz’a adadı. Brezilyalı yazar twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “O okçuluk dahisi, bu da benim okçuluk eserim. Bu kitabı Mete Gazoz’a adıyorum” ifadelerini kullandı. Paylaşımında Mete Gazoz’un ok attığı bir görüntünün önünde poz veren Coelho, milli sporcuya bir kitap imzaladı.

Haberin Devamı

Mete Gazoz büyük başarısının yanında önemli bir ödülün de sahibi oldu. Milli okçu, spor hizmet ve faaliyetleri ödül yönetmeliğine göre 500 Cumhuriyet altını kazandı. Mete, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndaki altın madalyanın ardından da önemli bir ödül daha almıştı.