Skorer Metin Korkmaz: Biz spor yazarları gibi maç tahminlerinde bulunabiliyoruz

Metin Korkmaz: Biz spor yazarları gibi maç tahminlerinde bulunabiliyoruz

26.11.2010 - 17:47 | Son Güncellenme:

.

Metin Korkmaz: Biz spor yazarları gibi maç tahminlerinde bulunabiliyoruz

Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada tutuksuz olarak yargılanan menajer Metin Korkmaz, "Biz spor yazarları gibi maç tahminlerinde bulunabiliyoruz. Tahminle ilgili yargılanacaksam Türkiye’deki bütün spor yazarlarının yargılanması gerekir" dedi.

Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan sanık Recep Duru, hakemlik yaptığı dönemde, hafta içi yapılan Kahramanmaraş-Pursaklaspor arasındaki karşılaşmayı yönettiğini belirterek, bazı kişilerin yaptığı telefon konuşmalarında hakem olarak söz edilen kişinin kendisi olmadığını, konuşmalarda kişi verilmeyip herhangi bir hakemden söz edildiğini söyledi.

Tutuksuz sanık Ali Rıza Gültekin de sanıklardan Nurettin Günay’ın Almanya’da kumarhanesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Burada sanık Metin Korkmaz ile Günay kumar oynamış, hile sonucu Korkmaz 600 bin avro Günay’a borçlanmıştır. Korkmaz bunu ödeyemediği için Günay tehdit etmiş. 30 senelik arkadaşım olan Enis İyem, bunu bana söyledi. Günay’ı tanıdığım için benden yardımcı olmamı istedi. Ben de borcun 200 bin avroya inmesini sağlayıp Korkmaz’a kefil oldum. Borcu ödedim. Korkmaz da bana bu parayı parça parça ödedi. Hatta bana 25 bin avro borcu kaldı." Günay’ın Almanya’daki kumarhanesinde kendisinin de kumar oynadığını ifade eden Gültekin, 250 bin lira borçlandığını, ancak hileli olduğu için bu parayı Günay’a ödemediğini anlattı.

Nurettin Günay’ın, bu kumar parası yüzünden kendisi hakkında ifade verdiğini anlatan Gültekin, futbolla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını, futbolcu tanımadığını, kumar parasından dolayı bu davada sanık olarak yer aldığını söyledi.

Menajerlik şirketi olan sanık Metin Korkmaz da yurt dışına maç seyretmeye gittiğinde poker de oynadığını belirterek, Gültekin’in kendi borcu yüzünden dolayı bu dava kapsamında tutuklandığını görünce, savcıya giderek ek ifade verdiğini kaydetti.

Korkmaz, 14 yıldır menajerlik yaptığını ifade ederek, "Biz spor yazarları gibi maç tahminlerinde bulunabiliyoruz. Tahminle ilgili yargılanacaksam Türkiye’deki bütün spor yazarlarının yargılanması gerekir. Takımları iyi bildiğimden dolayı maç sonuçlarına ilişkin tahmin yaparım. Çevremdeki arkadaşlar maçlarla ilgili tahminlerimi sorar. Bunlar büyük tahminler değildir. İddia oynamayı bile bilmem" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Münevver Aksünger’in, "Tahmininiz ne kadar tutar" sorusuna, Korkmaz, yüzde 20 cevabını verince, Başkan Aksünger, "Azmış" şeklinde konuştu.

MÜDAHİLLİK TALEPLERİ

Haberin Devamı

Tutuksuz sanık Erbay Aldemir de Malatyaspor-Kayserierciyesspor maçında hakem olduğunu belirterek, "İddianamede, iki kişi arasındaki konuşmalarda ’Hakemi bağladık’ şeklinde ifadeler var. Ancak ismim telefon konuşmalarında yer almıyor. Suçlanmamın tek nedeni budur. Ayrıca maçla ilgili olarak hazırlanan gözlemci raporunda iyi derece not aldım. Eğer maçın sonucunu değiştirecek bir karar alsam bu not daha düşük olurdu. Mağdurum bu davadan dolayı. Bana görev verilmemektedir" şeklinde konuştu.

Duruşmada savunmalarını yapan diğer sanıklar da daha önceki beyanlarını tekrar ettiler.

Sanıkların savunmalarının ardından duruşmada avukatların beyanlarının alınmasına geçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü avukatları, kurumlarının zarar gördüğü gerekçesiyle davaya müdahil olarak katılmak istediklerini söylediler.

Müşteki avukatlarından Mehmet Arslan, iddianamede yer alan Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar için kişisel olarak yeniden bir talepte bulunmaya gerek görmediklerini düşündüklerini, çünkü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kurumsal olarak müdahillik talebinde bulunduklarını belirtti.

Arslan, mahkeme tarafından Uçar’ın Ankara’da beyanın alınması içi talimat yazıldığını, ancak yurt dışında olduğu için beyanda bulunamadığını kaydetti.

Duruşmada söz alan sanık avukatları ise iki kurumun müdahil taleplerine katılmadıklarını ifade ederek, bu kurumların suçtan zarar görmediklerini bizzat müvekkillerinin mağdur olduğunu ifade ettiler.

Duruşma, avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Yazarlar