Dünyadan Futbol Milli kaleci, İspanya’da tutuklandı! Hükümet devreye girdi

Milli kaleci, İspanya’da tutuklandı! Hükümet devreye girdi

28.03.2023 - 19:15 | Son Güncellenme:

Milli takımların hazırlık maçı yaptığı haftada ilginç bir olay yaşandı. Tecrübeli milli kaleci, İspanya'da büyük bir skandala imza attı. Milli takımda görev alan file bekçisinin otel önünde polise attığı yumruk sonrası İspanya polisi tarafından tutuklandı.

Milli kaleci, İspanya’da tutuklandı Hükümet devreye girdi

Verilen milli arada ülkelerin milli futbol takımları hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Fas Milli Takımı ile Peru Milli Takımı, kozlarını paylaşmak için İspanya'nın Madrid şehrine gitti. Madrid'de kaldıkları otele dün akşam gelen Peru Milli Takımı, bu kentte yaşayan Peruluların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Otel önünde izdiham nedeniyle İspanyol polisiyle tartışma yaşayan Peru Milli Takımı'nda file bekçisi skandal bir harekette bulundu ve güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

FAS BREZİLYA'YI YENDİ

Fas Milli Takımı ile Brezilya Milli Takımı arasında geçtiğimiz gün oynanan hazırlık maçı Fas'ın 2-1'lik galibiyetiyle tamamlanmıştı. Fas Milli Takımı'nda fileleri 29'uncu dakikada Sofiane Boufal ve 79'uncu dakikada Abdülhamid Sabiri havalandırmıştı. Brezilya Milli Takımı'nın tek golü 67'nci dakikada Casemiro'dan gelmişti.

Milli kaleci, İspanya’da tutuklandı Hükümet devreye girdi

PERU, ALMANYA'YA MAĞLUP OLDU

Oynanan hazırlık maçında Peru Milli Takımı, Almanya ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı Almanya, 2-0'lık skorla kazandı. Müsabakada attığı 2 golle yıldızlaşan isim Niclas Fülkrug oldu.

FAS DÜNYA KUPASINDA TARİH YAZDI

2022 Katar Dünya Kupası'nın sürprizi Fas oldu. Turnuva öncesinde birçok futbol otoritesinin şans tanımadığı Afrika temsilcisi Belçika, Kanada ve Hırvatistan'ın yer aldığı grubu lider tamamlayarak son 16'ya yükselmişti. İspanya'yı son 16 turunda penaltı atışlarıyla kupanın dışına iten Fas, Ronaldo'lu Portekiz'i de çeyrek finalde saf dışı bıraktı. Fransa ile yarı finalde karşılaşan Afrika temsilcisi rakibine 2-0 mağlup olarak elendi. Üçüncülük için sahaya çıkan Fas, Hırvatistan'a 2-1 mağlup oldu ve Fas'ın tarihe geçen bu başarısı sona erdi.

Haberin Devamı

İSPANYA'DA SKANDAL

İspanya'nın başkenti Madrid'de kaldıkları otele dün akşam gelen Peru Milli Takımı, İspanya'da yaşayan Peruluların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İspanyol basını Marca'nın haberine göre konaklanacak otel önünde güvenlik koridoru oluşturan İspanyol polisi, bazı futbolcuların taraftarlar ile selamlaşmasını engelledi. Kargaşa sonrası çıkan itişmelerin ardından Peru Milli Takımı'nın file bekçisi Pedro Gallese'nin polise yumruk attığı kayda geçti. Bu olayın ardından Gallese, İspanyol polisi tarafından gözaltına alındı.

Milli kaleci, İspanya’da tutuklandı Hükümet devreye girdi

TAKIM ARKADAŞLARIDA KARAKOLA GİTTİ

İspanya polisi tarafından tutuklanan kaleci Pedro Gallese karakola götürüldü. Gallese'nin polis karakoluna götürüldüğünü gören takım arkadaşları Jose Carvalho ve Alex Varela'nın da karakola giderek takım arkadaşını yalnız bırakmadığı belirtildi.

Gallese'nin polise yumruk attığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ve karakolda bir süre bekletildikten sonra sabaha karşı serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

GALLESE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Karakoldan çıkan Peru Milli Takımı'nın kalecisi Pedro Gallese, Peru televizyonuna açıklamalarda bulundu. 33 yaşındaki file bekçisi, "Buraya gelen vatandaşlarımızı selamlamak istiyorduk, bize yumruk atmaya başladılar" dedi.

Milli kaleci, İspanya’da tutuklandı Hükümet devreye girdi

FEDERASYON'DAN DESTEK GELDİ

Yaşanan olaydan sonra Peru Futbol Federasyon'u milli kaleci Gallese'ye destek verdi. Bunun yanında gerçeğin ortaya çıkması için yetkililere yardımcı olacaklarını duyurdu.

Öte yandan Peru Dışişleri Bakanlığı da tüm milli futbolcuların güvenli bir şekilde tutulması ve yaşanan olayın aydınlatılmasını talep etti.

Peru Milli Takımı ile Fas Milli Takımı, hazırlık maçı için Civitas Metropolitano Stadı'nda kozlarını paylaşacak.

Yazarlar