Milli Takım Milli Maç sonrası Attila Gökçe yazdı: Bunun adı yalancılık olur

Milli Maç sonrası Attila Gökçe yazdı: Bunun adı yalancılık olur

09.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2024 elemelerinde Grupta Ermenistan ile karşılaşan Türkiye, 88. dakikada bulduğu golle 1 puanı kurtardı. Spor yazarları mücadeleyi değerlendirirken Milliyet Gazetesinin duayen ismi Attila Gökçe, Kuntz'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Milli Maç sonrası Attila Gökçe yazdı: Bunun adı yalancılık olur

Türkiye, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. maçında Ermenistan ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda oynanan maç 1-1 sona erdi. Konuk ekibin golü 49. dakikada Artak Dashyan'dan geldi. Milli takımımızın golünü ise 88. dakikada Bertuğ Yıldırım attı.

Mücadelenin ardından Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe köşesinde maçı değerlendirdi ve Kuntz'a yönelik eleştirilerde bulundu. İşte o yazı...

HAKAN AYARINI DÜŞÜRDÜ
Dünkü sonuç kötülerin belki de en iyisi oldu. Bir takım futbol oynamadan, abuk sabuk ıslak bez gibi toplarla rakibine gol atacağını zannederek futbol oynadığına inanıyorsa, bunun adı yalancılık olur. Ne Cengiz, ne Kerem, ne Barış Alper Ermenistan kalesini tehdit edecek bir varlık ve beceri gösterebildi.
Arkadaşları top oynamayınca kaptan Hakan Çalhanoğlu da ayarını düşürdü. Milli takım ikili mücadeleleri kaybediyor, sert ve hızlı oyunla, uzaktan attıkları tehlikeli şutlarla oyuna ortak olan, daha etkin görünen Ermenistan, dakikalar ilerledikçe yükselen motivasyonuyla dişli ve tehlikeli bir rakip kimliği kazanıyordu.

Haberin Devamı

DEĞİŞİKLİKLER KUŞKU UYANDIRIYORDU
İlk yarı tembel oyunumuzla 0-0 bittiği zaman, Kuntz’un devre arasında önemli değişiklikler yaparak oyunun akışını kontrol edeceğini düşündük. Ancak Alman hoca 61.dakikaya kadar geç kaldı. Yaptığı değişikliklerle de kuşku uyandırıyordu. Hem kötü gününde olan Cengiz sahadaydı, hem de onun alternatifi olarak düşünülen İrfan Can Kahveci. Doğru dürüst duran top kullanamayan, korner kazanamayan millilere karşı fizik olarak sağlam duran, koşan ve uzaktan tehlikeli şutlarla doğrudan kalemizi yoklayan Ermenistan giderek büyük sorunlar oluşturuyordu.
Dakika 48, bir gaflet anı. Savunma bölgesinde ve orta alanda kalabalık oluşturan Ermenistan bir anda uzun bir topla golü yokladı. O uzun topla buluşan Dashyan, Cenk Özkaçar ve Çağlar Söyüncü’nün arkasında çaresiz kalan kaleci Mert’i de avlayarak büyük şok yaratacaktı.

BU OYUN GALİBYET İÇİN BİZE YETMEZDİ
Şimdi biraz durup Eskişehir’in o ünlü bandosuna, muhteşem taraftarına teşekkür etmezsek olmaz. Kuntz’un ve çocukların oyundan düştüğü o dakikalarda onlar baştan sona müzikle ayağa kalkıp bayraklarıyla rüzgar yaratıp, sesleriyle de rakip takım üzerinde olabildiğince baskı kurarak sonuca katkı yapacak tuğlaları döşediler, suları akıttılar. Gamı alıp, enerjiyi körüklediler.

Haberin Devamı


Kuntz’un nihayet yaptığı değişiklikler devam ederken, Halil ve sonrasında Bertuğ rakip ceza alanında dolaşmaya başlayan takımımız için heyecan yarattı. Ümidimiz ve beklentimiz arttı. Halil’in vuruşunda top rakip kaleciden döndü ama onun da dengesini bozdu. Kaleci Cancarevic kalkamadan Bertuğ tamamladı: 1-1. Dakika 88, beraberlik ve sonrasında 8 dakikalık uzatma.
Dün kara bir gün gibi başladı, puslu bir geceyle bitti. Bu maçta enerjilerini kulüp takımlarında harcayan ve büyük başarıya ortak olan oyuncularımızın yorgunluğunu gördük. Ama gayretleri inkar edilemezdi. Maç berabere bittiyse soğukkanlılıkla bunu hak ettiğimizi söyleyelim ama yanına da bir not düşelim: Hayır, bu oyun galibiyet için bize yetmezdi. Geçmiş olsun... Önümüzdeki maçlara bakalım!