Milli Takım Milli yıldızlara olay sözler: Filenin Sultanlarını seyretmediniz mi?

Milli yıldızlara olay sözler: Filenin Sultanlarını seyretmediniz mi?

15.09.2023 - 08:12 | Son Güncellenme:

EURO 2024 Elemeleri'nde Ermenistan'la 1-1 berabere kalan, Japonya'ya ise özel maçta 4-2 mağlup olan A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz ve futbolcular eleştirilere hedef oldu. Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, Alman teknik adama ve oyunculara tepki gösterdi. İşte o yazı...

Milli yıldızlara olay sözler: Filenin Sultanlarını seyretmediniz mi

"85 milyon Türk insanını ne Stefan Kuntz ne Hamit Altıntop ne de futbolcular ilgilendiriyor. Herkes başarı istiyor. Ay-yıldızlı formayla insanlarımızın arasına hiç kimse duvar öremez. Milli Takım’ın içinde problem varsa Hamit Altıntop bunu anlatmak mecburiyetinde çünkü Kuntz’a bir sürü yerli hoca varken, kendisi kefil oldu ve göreve getirdi.

Haberin Devamı

'SORUNU ÇÖZEMİYORLARSA BİR DAHA O FORMAYI GİYMESİNLER'

Burada sadece Kuntz’u da suçlamak haksızlık olur. Adam diyor ki, “Benim futbolcularım ay-yıldızlı forma için mücadele ederken yüzde yüzünü sahaya koymuyorlar.” Haksız mı? Hayır, bana göre yerden göğe kadar haklı. Bu kadronun içinde Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak gibi tecrübeli oyuncular var. Şayet içeride sorun varsa, bu futbolcular yan yana gelip bu sorunu çözemiyorlar mı? Çözemiyorlarsa da kusura bakmasınlar, bir daha o formayı giymesinler. 

Milli yıldızlara olay sözler: Filenin Sultanlarını seyretmediniz mi

'MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRMAK SANA AĞIR GELDİ'

Ay-yıldızlı forma bizim için kutsaldır, çok değerlidir, bayrağımız kadar kıymetlidir. Bunun bilincinde olmayan sporcular varsa, neden o futbolculara forma veriliyor? Kuntz’un suçlu olduğu yer burası. Kadroyu sen kuruyorsun, istediğin oyuncuyu alır, istemediğini almazsın. Takımın oyun sistemini de sen kuruyorsun. O zaman hiç kusura bakma arkadaş, bize hikaye de anlatma, başarısızsın. Türk Milli Takımı’nı çalıştırmak sana ağır geldi. 

Haberin Devamı

Milli yıldızlara olay sözler: Filenin Sultanlarını seyretmediniz mi

'FİLENİN SULTANLARI'NI ÖRNEK GÖSTERDİ

Burada federasyon başkanımız da sessiz kalamaz. Milli takımlardan en çok sorumlu olan TFF Başkanı’dır. Bizim aslanlar gibi bir sürü yerli teknik direktörümüz varken neden Kuntz’a tahammül ediyor? Olmaz, sessiz kalamaz, canımız yanıyor.  Çok değil 10 gün önce Filenin Sultanları, ay-yıldızlı formayla nasıl mücadele edileceğini bütün dünyaya gösterirken, parmaklarını herkesin gözüne sokarken, bu futbolcu kardeşlerimiz bu maçları seyretmedi mi? Yazılan ve çizilenleri hiç okumadılar mı? 

Milli yıldızlara olay sözler: Filenin Sultanlarını seyretmediniz mi

Bizler artık evelemeden, gevelemeden her türlü eleştiriyi yapacağız. Kadın Voleybol Milli Takımı oyuncularımız çıtayı öyle bir yere koydular ki, artık o formayı giyen sporcular kim olursa olsun her şeylerini ortaya koymazlarsa epey hırpalanacaklar. Benden söylemesi! Bundan sonra TFF’nin atacağı adımı merak ediyorum. Artık Kuntz ile dikiş tutmaz. Orada ipler koptu. Bir daha o iplerin iki ucunu Alman teknik direktör birleştiremez. Hamit Altıntop da birleştiremez. Kararı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi verecek. Hem de EURO 2024 Almanya’ya katılabilmemiz için vakit kaybetmeden bu kararı vermeli.

Haberin Devamı

'KOPENHAG ÇANTADA KEKLİK DEĞİL'

Önümüzdeki çarşamba-perşembe günleri Avrupa kupaları maçlarımızı oynamaya başlayacağız. Tabii ki en zor rakiplerle oynayacak takım Galatasaray. Okan Buruk’un işi gerçekten çok zor. Galatasaray iyi transferler yaptı, çok kaliteli futbolcular aldı ama daha bu futbolcuların gerçek gücünü sahada biz görmedik. 
Okan hoca da Florya’da bunun için çırpınıyor. İlk defa forma giyecek olan Ziyech, Ndombele, Sanchez hatta Zaha’nın bir an önce yüzde yüzleriyle takıma dönmeleri için Florya’da yatıp kalkıyor. Ben geceleri bile Okan Buruk’un rahat uyuduğunu düşünmüyorum. İlk maçlar hep zor olur. 

Milli yıldızlara olay sözler: Filenin Sultanlarını seyretmediniz mi

'TARAFTARA BÜYÜK İŞ DÜŞECEK'

Kopenhag çantada keklik bir takım değil. Onlar da kendilerine Galatasaray gibi hedef koymuşlar. Gruptan çıkmak, en azından üçüncü bitirip Avrupa Ligi’ne gitmek için çok büyük bir karakter ortaya koyacaklar. Danimarka ekibinin hocası olsun, futbolcuları olsun hep bunu konuşuyorlar. 
Burada Galatasaray’ın en büyük avantajı, kendi sahası ve o büyük taraftarı. Bu maçta futbolcular kadar taraftara da büyük iş düşecek. İnanıyorum ki; Rams Park’ta rakip kim olursa olsun taraftarıyla bütünleşen Galatasaraylı futbolcular o takımın canını yakar. Taraftarın ne kadar önemli olduğunu gelecek hafta hep beraber görüp seyredeceğiz. 
Bu arada Kopenhag galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi’ne başlayacak bir Galatasaray’ın önünün açık olduğunu düşünüyorum. Bu grupta en azından ikinci olarak çıkabileceğini, abartmadan söyleyebilirim."

Haberin Devamı

Yazarlar