NBA Milyon dolarlık bakım

Milyon dolarlık bakım

22.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

LeBron James, ilerleyen yaşına karşın artan performansında, vücuduna yatırımının karşılığını alıyor.

Milyon dolarlık bakım

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Cleveland Cavaliers’ta bu sezon rekor üstüne rekor kıran 33 yaşındaki basketbolcu, özel sağlık ekibi istihdam ediyor. Evinin bir bölümünü bu işe ayıran ABDli yıldız, yıllık 1.5 milyon dolar harcama yapıyor.

Cavaliers’ın yıldızı LeBron James, ilerleyen yaşına karşın formundan bir şey kaybetmiyor. 33 yaşında olan deneyimli basketbolcu, formundan bir şey kaybetmemesinin yanında performansını her geçen gün artırmasıyla şaşkınlık yaratıyor.
Güçlü fiziği, agresif oyun tarzı, penetreleri ve şutları ile teke tekteki becerisinin yanına son dönemde oyun anlayışındaki gelişmeyi ekleyen LeBron, buna bağlı olarak asist ve ribaunt rakamlarında daha da yukarılara erişti. Skorer kimliğinin yanında bu istatistiklerini daha da yukarı çekerek, buna bağlı olarak yeni rekorlar kırmaya başladı. Triple-double istatistiklerde 70 sınırını çoktan aştı. Bir sezonda en çok triple-double yaptığı dönemi bu sezon yaşadı. Ayrıca yine bu sezon, ilk kez bir ayı triple-double ortalamayla tamamladı. Kendisi dışında takımın diğer elemanlarıyla da iyi bir harmoni yakalarken, Cedi Osman başta olmak üzere ekibin bir çok genç ve yetenekli ismine kılavuzluk ederek yeniden güçlü bir Cavaliers yaratılmasında başrolü oynadı.
Yıldız ismin yaşlanmasına karşın azalmak bilmeyen enerjisinin temelinde kendisine çok iyi bakması yatıyor. Kulübün kendi sağlık ve fitness ekibi dışında, özel olarak oluşturduğu ekibiyle bakımını gerçekleştiren ABDli basketbolcu, ayrıca evinde de devasa bir özel ekiple çalışıyor. Kişisel sağlığı için özel olarak istihdam ettiği bu ekip, kendi alanında uzman bir çok isimden oluşuyor.
LeBron James’in oluşturduğu ekipte ABD Deniz Kuvvetleri’nden emekli bir isim de bulunuyor. Tüm bu devasa sağlık ekibi ve gerekli teçhizatlar için yıldız isim yıllık 1.5 milyon dolarlık bir harcama yapıyor.
SAT Komandolu sağlık ekibi
Amerikan donanmasından emekli eski sat komandosu Donnie Raimon, biyomekanik uzmanı olarak görev yapıyor. Daha çok, yorulan ve yıpranan vücudun en kısa sürede sağlıklı bir şekilde yenilenmesi görevini üstleniyor. Fitness hocalığını yapan Mike Mancias ise uzun yıllardır LeBron’un formda kalmasını sağlayan bir diğer önemli isim. Mancias antrenmanlar ve maçlar öncesindeki görevleriyle öne çıkıyor. Atletik coach Steve Spiro, fizyoterapist George Sibel, kuvvet-kondisyon çalıştırıcısı Derek Millender, performans uzmanları Yusuke Nakayama ve Alex Moore LeBron James’in özel ekibindeki diğer isimler.
Sağlık ekibinin kendisine eşlik ettiği James’in evindeki gym’de her türlü fitness aletinin yanında, hiperbarik odalar, soğuk ve sıcak tüpler yer alıyor.
Milyon dolarlık bakım
‘Titiz çalışma’
Golden State’in All Star oyuncusu Kevin Durant, milli takımdan arkadaşı LeBron James’in kendisine gösterdiği büyük özenden oldukça etkilendiğini belirtiyor: “LeBron vücuduna çok özen gösteriyor. Uzun süreler basketbol oynaması için vücudunun iyi durumda olması gerektiğinin farkında. Vücudu üzerinde titiz bir şekilde çalışıyor.”
‘Şarap gibiyim’
LeBron James performansıyla ilgili gelişimi, kendisini şaraba benzeterek özetliyor. Eskidikçe değeri ve kalitesi artan şaraplara gönderme yapan yıldız basketbolcu “İyi bir şarap gibiyim. Yaşlandıkça daha iyi oluyorum” diyor.
Milyon dolarlık bakım