Skorer MİNDERDE OPERASYON

MİNDERDE OPERASYON

14.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

MİNDERDE OPERASYON

MİNDERDE OPERASYON


Güreş federasyonu, milli takımlardaki beş antrenörün görevi son verdi, iki yeni isim dahil etti


       Güreş Federasyonu, serbest ve grekoromen milli takımlarında revizyona gitti, toplam beş antrenörün görevine son verdi. İki takımda dokuz olan hoca sayısı altıya indirildi. İki yeni isim teknik kadroya dahil edildi.
       Grekoromende Ata Karataş ve İbrahim Yıldırım'ın ilişkileri kesilirken, yıldız takımdan Erhan Balcı göreve getirildi. Takımın başantrenörü Salih Bora ve yardımcısı Haluk Koç ise görevlerine devam edecek.
       Serbestte de Halil İbrahim Oktay, Nizamettin Oruç, Muhammed Arasilov görevlerinden alındı. Teknik Direktör Fevzi Şeker ile yardımcısı İbrahim Akgün takımda kalırken, yeni isim olarak Sermet Aydemir teknik kadroya dahil edildi.
       Federasyon Başkanı Ahmet Ayık, hocalar arasında yapılan revizyonu "kan değişikliği" olarak yorumladı. Antrenörler ise "Başarısızsak herkesi görevden almaları gerekirdi. Bu kararı anlamak mümkün değil" diye tepki gösterdi.
       Ligde şampiyonluğa ulaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kararı eleştirdi. Şube Başkanı Mustafa Erdoğan, "Bizim hocamız İbrahim Yıldırım yıllardır milli takımda başarıyla görev yapıyor. Biz milli takımlara 12 - 13 güreşçi veriyoruz. Grekoromen takımında direk güreşen dört sporcum var, ama hocam yok. Görevde kalan hocaların ise milli takımda hiç sporcuları yok. Bu kararı hangi kriterlere göre aldılar ? Anlayamıyorum. Böyle yöneticilik olmaz" diye konuştu.

Ortaklaşa kamp

       Serbest ve grekoromen güreş milli takımları bu haftadan itibaren Kızılcahamam'da ortak kamp yapacak. Grekoromenciler pazar, serbestçiler de pazartesi günü kampa girecek. Grekoromende Sidney vizesini henüz alamayan Ercan Yıldız, Erkan Dündar, Mahmut Altay, Hamza Yerlikaya ve Fatih Bakır, olimpiyat seçmesi niteliği taşıyan beş turnuvanın ilki için 20 Ocak'ta İtalya'ya gidecek.

Serbestçiler minderde

       Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası bugün İzmir'de başlayacak. Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek organizasyonda maçlar her gün saat 09.00'da start alacak. Şampiyona pazar günü yapılacak finallerle sona erecek. Final müsabakaları TRT 3'ten naklen yayınlanacak. Federasyon Başkanı Ahmet Ayık, kilolarında ilk üçe giren güreşçilerin milli takım kampına alınacaklarını söyledi.


Yazarlar