Skorer Minik sporcudan fair play örneği

Minik sporcudan fair play örneği

17.01.2012 - 14:39 | Son Güncellenme:

Muğla’da düzenlenen okullararası kros seçmelerine katılan sporculardan biri yarış esnasında düşünce bakın neler oldu...

Minik sporcudan fair play örneği

Muğla’da düzenlenen kros seçmelerinde start esnasında düşen arkadaşını, yarışı bırakarak ambulansın bulunduğu noktaya kadar taşıyan 11 yaşındaki minik sporcunun ödüllendirileceği bildirildi.

Muğla’da düzenlenen okullararası kros seçmelerine 6 kategoride 450 sporcu katıldı. Bin 200 metrede yapılan minik kızlar yarışının startı Muğla-Bodrum yolunun 2. kilometresinden verildi. Yarış başladıktan kısa bir süre sonra yarışa katılan Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlköğretim Okulu öğrencisi 11 yaşındaki Gökçe Ergün, üzerine başka bir sporcunun düşmesi sonucu. Önceden kırılan ve iyileştiği öğrenilen sağ kolunun üzerine düşerek yarışı bıraktı.

Yarışa ön sıralarda başlayan ve aynı okulun öğrencisi olduğu öğrenilen 11 yaşındaki Melisa Dursun, yarışı bırakarak, düşen arkadaşının yardımına koştu.

Gözyaşları içinde, "Bu yarışa günlerdir hazırlandık. 2 gündür merdiven çıkıyoruz. Yarışı bıraktığımızı duyarsa öğretmen kızacak" diye konuşan arkadaşını teselli etmeye çalışan Melisa Dursun, koluna girdiği arkadaşını ambulansın bulunduğu noktaya kadar taşıdı.

112 ekipleri tarafından Gökçe Ergün’e ilk müdahale ambulansta yapıldı.

Ergün’ün sağ kolunda incinme olduğu açıklandı. Düşen öğrenci ve yardımına koşan arkadaşının yanına gelerek, öğrencilere moral veren Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, çocukları teselli etti.

Yarışı arkadaşı için bırakan Melisa Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arkadaşımın düştüğünü görünce dayanamadım ve yarışı bırakarak yardımına koştum. Yarışa 2 haftadır birlikte hazırlanıyoruz. Başladığımızda Gökçe’nin üzerine birisi düştü ve sağ bileği incindi. Kolunun daha önce de kırıldığını bildiğim için arkadaşımı yalnız bırakmak istemedim. Benim için yarış değil, arkadaşlık önemli" dedi.

"Fair play örneği"

Haberin Devamı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kros seçmelerine 450 öğrencinin katıldığını, yarış sırasında örnek bir davranışa şahit olduklarını söyledi.

Atletizm müsabakalarında bu tür kazaların sık sık yaşandığına değinen Hacıcaferoğlu, şöyle konuştu: "Toplu çıkış yapıldıktan sonra 30’uncu metrede çarpma sonucu, öğrenciler bir kaza yaşadı. Bir sporcumuz yere düştü ve bileğinde incinme yaşandı. Burada, güzel olan davranış, sporcumuzun yarışı bırakıp arkadaşının yardımına koşması.

Sporda mutlaka kazanmak diye bir şey yok. Sporun insana kazandırdığı en önemli davranış, yardımlaşma duygusunu geliştirmesi. Minik sporcumuzun gösterdiği örnek bir davranış. Fair play’lik davranış gösteren öğrencimizi ödüllendireceğiz." Kros seçmelerinde dereceye giren sporcuların Türkiye Kros Şampiyonası’nda Muğla’yı temsil edeceği öğrenildi.

Yazarlar