Milli Takım Mircea Lucescu: Cengiz Ünder, Salah gibi...

Mircea Lucescu: Cengiz Ünder, Salah gibi...

28.12.2018 - 15:26 | Son Güncellenme:

Mircea Lucescu, Romalı Cengiz Ünder hakkında açıklamalarda bulundu, “Cengiz Ünder Mohamed Salah gibi. Böyle devam ederse o kadar iyi bir futbolcu olur” diye konuştu.

Mircea Lucescu: Cengiz Ünder, Salah gibi...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Roma’da iyi işler çıkaran Cengiz Ünder ile ilgili konuştu. Forza Roma’ya konuşan Rumen çalıştırıcı “Roma’da forma giydiği tüm maçları izliyorum. Zaten milli takım için izlemem gerekiyor. Her maç kendisini daha çok geliştirdiğini ve daha iyi bir futbolcu haline geldiğini görüyorum. Şurası kesin ki önünde parlak gelecek olan bir futbolcu. Hem kalitesi, hem de oyun tarzıyla Salah’a çok benziyor” dedi.

‘Sıkışık alanda oyunu öğrenmeli’

‘Salah’tan da iyi bir futbolcu olabilir mi?’ sorusuna Luce şu yanıtı verdi: “İki oyuncunun arasında beş yaş fark var. Cengiz’in daha tecrübe kazanması gerekiyor. Salah, Cengiz’in yaşındayken nasıldı, onu göz önünde bulundurup ondan sonra bir karşılaştırma yapmak lazım.

Haberin Devamı

Önümüzdeki birkaç yılda da böyle devam ederse, o zaman kesin karşılaştırabiliriz. Cengiz, Salah’tan daha hızlı bir futbolcu, ayrıca sıra dışı bir şut becerisi var. Dar alanlarda, etrafında üç-dört futbolcu varken nasıl oynayacağını ve bu sıkışıklıkta top kontrolünü öğrenmesi gerekiyor”.

‘Messi ve Salah gibi gelişiyor’

Cengiz Ünder’in oynatıldığı pozisyonun kendisi açısından oyuncu için ideal pozisyon olmadığını da dile getiren Lucescu şöyle devam etti: “Bana kalırsa ilerde, sahanın merkezinde oynaması gerekecek. Ben kendisini daha çok ileri dönük orta saha oyuncusu olarak görüyorum. Böylece her yöne atak geliştirebilir.

Cengiz Ünder’de Messi ve Salah’taki gelişme büyüklüğünü görüyorum: Sahanın kenar kısımlarından başlayıp merkeze hareket eden oyuncu. Sol ayaklı futbolcular sahada olmalı ve kendilerine uygun her alana hakim olmalı. Zamanla serbestçe hareket etme kabiliyeti ve yeteneklerini sergileme fırsatları doğacaktır”.

‘Cengiz Bayern’de iyi işler çıkarır’

Futbolcuyla ilgilenen kulüplerin olduğu hatırlatması karşısında Lucescu “Yirmili yaşlarının başında olan ve piyasanın ilgisini çeken bir futbolcu. Onun kalibresinde ve sürekli gelişmekte olan bir oyuncu için bu normal. Roma zaten büyük bir kulüp. Onu bırakıp gidiyorsanız bu daha iyi para verdikleri içindir.

Haberin Devamı

Bence İtalya dışındaki takımlarla Roma arasında büyük fark yok. Her ne kadar yeni bir ligde oynamak yeni bir tecrübe anlamına gelecek olsa bile… Bayern Münih’e gitmesinin iyi olacağını, iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. Alman ligi aradığı boş alanları bulması açısından onun oyununa daha da uygun olabilir” dedi.

‘Statlara girmeleri yasaklanmalı’

Inter-Napoli arasındaki maçta ev sahibi ekibin taraftarlarının Koulibaly’ye yaptıkları ırkçı tezahüratları da değerlendiren Lucescu “Bu olanlar beni şaşırttı. Inter taraftarından gelmesi ayrıca şaşırttı. Artık bir çok ligde bu işler ortadan kalktı neden İtalya’da hala sürüyor anlamış değilim.

Bunları yapan taraftarlar bulunmalı ve statlara girişleri yasaklanmalı. Tüm taraftarları cezalandırmak doğru değil. Karar verici kurulların elinde gerekli teknolojik donanım var. Oradan bakıp bireysel cezalar vermeleri gerekir. Inter için gerçekten üzgünüm” şeklinde konuştu.