Milli Takım Montella: Türkiye'de sokakta beni durdurup öpüyorlar

Montella: Türkiye'de sokakta beni durdurup öpüyorlar

13.11.2023 - 19:32 | Son Güncellenme:

A Milli Takım ile art arda aldığı Hırvatistan ile Letonya zaferleriyle EURO 2024 biletini cebimize koyan Vincenzo Montella, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

Montella: Türkiyede sokakta beni durdurup öpüyorlar

A Milli Takımın 18 Kasım'da Almanya ile oynanacağı özel maç, 21 Kasım'da da Galler'le oynanacağı EURO 2024 eleme karşılaşması öncesi Teknik Direktör Montella kendi ülkesinin basınına özel röportaj verdi.

Haberin Devamı

"KAZANAN TAKIM MANTALİTESİ GETİRECEĞİM"
La Gazzetta dello Sport'a konuşan başarılı çalıştırıcı, "TFF benden, önce EURO 2024, daha sonra da Dünya Kupası bileti almamı istedi. Bu takıma kazanan bir takım mantalitesi getireceğim" ifadeleriyle iddialı olduğunu gösterdi.

"TÜRKİYE'DE BENİ SOKAKTA DURDURUP ÖPÜYORLAR"
Sabah uyandığımdan akşam uyuduğum ana kadar bu sorumluluğu hissediyorum. Burada futbol tutkusu inanılmaz. Beni sokakta durduruyorlar, öpüyorlar ve teşekkür ediyorlar. Bana böyle davranan bir millet için elimden geleni yapmak istiyorum.

KENDİSİNİ KABUL ETTİRDİ
Kariyerinde ilk kez bir milli takım çalıştıran Vincenzo Montella kısa sürede de kendisini bir kez daha kanıtladı. Önce dünya üçüncüsü Hırvatistan'ı 1-0 yenen A Milliler hemen ardından da Letonya engelini 4-0'la aşınca EURO 2024 biletini cebine koydu.

Haberin Devamı

Daha önce Türkiye'de Adana Demirspor'u çalıştıran ve aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken tecrübeli hoca özellikle 6 Şubat depremleri için yapılan yardımlarda gösterdiği özveriyle de alkışları toplamış, gönülleri de fethetmişti.

ADAY KADRO AÇIKLANDI
KALECİ: Altay Bayındır (Manchester United), Ertaç Özbir (Adana Demirspor), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

SAVUNMA: Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (AS Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Atletico Madrid), Kaan Ayhan (Galatasaray), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Rıdvan Yılmaz (Rangers)

ORTA SAHA: Berat Özdemir (Trabzonspor), Berkan Kutlu (Genoa), Emre Akbaba (Adana Demirspor), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

FORVET: Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Cengiz Ünder (Fenerbahçe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yusuf Sarı (Adana Demirspor), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Kenan Yıldız (Juventus), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Yusuf Yazıcı (Lille)

Montella: Türkiyede sokakta beni durdurup öpüyorlar