İngiltere Premier Lig Mourinho'dan İngiltere itirafı!

Mourinho'dan İngiltere itirafı!

10.06.2014 - 12:10 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Mourinho, 2007 yılında İngiltere Milli Takımı'ndan gelen görev teklifini eşinin istememesi nedeniyle kabul etmediğini açıkladı.

Mourinhodan İngiltere itirafı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, 2007 yılında İngiltere Milli Takımı'ndan gelen görev teklifini eşinin istememesi nedeniyle kabul etmediğini söyledi.

Haberin Devamı

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Mourinho, 7 yıl önce Steve McClaren'in ayrılmasının ardından İngiltere Milli Takımı'nın başına geçmek için teklif aldığını belirterek, "Chelsea'den ayrılmıştım ve İngiltere'de kalmak istiyordum. O dönem kontratımdaki madde nedeniyle iki yıl boyunca Premier Lig takımında görev alamayacaktım. Milli takımın başına geçmem için oyuncuların da desteğini aldığım bir dönemde, eşimin isteğiyle görevi kabul etmedim" ifadelerini kullandı.

Verdiği karardan pişmanlık duymadığını kaydeden 51 yaşındaki teknik adam, "Yalnızca eşim Matilde görevi reddetmem konusunda ısrar etti ve haklıydı. Doğru bir karar aldık. Büyük bir turnuvayı beklerken, iki yılımı Kazakistan ve San Marino'ya karşı oynayarak harcayamazdım" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere'nin şansını da değerlendiren Mourinho, "İngiltere, her zaman başarı beklediğiniz ancak işlerin kötü gitmesi durumunda da şaşırmayacağınız bir takım. İngiltere'nin şampiyon olması ya da grupta elenmesi gibi iki sonuç da benim için sürpriz olmaz" şeklinde görüş belirtti.

McClaren yönetiminde 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı başaramayan İngiltere, İngiliz çalıştırıcının ardından görevi devralan İtalyan Fabio Capello ile katıldığı 2010 FIFA Dünya Kupası'na ikinci turda veda etti. Capello'dan sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan Roy Hodgson yönetiminde 2014 FIFA Dünya Kupası'nda sahne alacak İngiltere, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise çeyrek finalde elenmişti.