AntalyaSpor MP Antalyaspor çıkışını sürdürmek istiyor

MP Antalyaspor çıkışını sürdürmek istiyor

28.10.2012 - 10:53 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’de ikinci sırada bulunan Medikal Park Antalyaspor, deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe karşısında galibiyet hedefliyor.

MP Antalyaspor çıkışını sürdürmek istiyor

Spor Toto Süper Lig’de puan cetvelinde ikinci sırada bulunan Medikal Park Antalyaspor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe karşısında galibiyet hedefliyor.

Lige deplasmanda Gençlerbirliği mağlubiyeti ile başlayan Medikal Park Antalyaspor, ardından sahasında Kayserispor ve deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u mağlup etti. Devam eden haftalarda sahasında Galatasaray ile deplasmanda Kardemir Karabükspor’a yenilen kırmızı-beyazlılar, 6, 7, ve 8. haftalarda sırasıyla Sanica Boru Elazığspor, Gaziantepspor ve Sivasspor maçlarından art arda galip ayrıldı.

Kırmızı-beyazlılar, ligde topladığı 15 puan ile lider Galatasaray’ın ardından ikinci sırada bulunuyor. Medikal Park Antalyaspor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe maçını da kazanarak son haftalarda yakaladığı çıkışı sürdürmek istiyor.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 sezon önce 8. hafta sonunda 2 puan toplayan bir takımı devraldığını anımsatarak, bu yıl ise 8. hafta sonunda takımın 15 puan topladığını söyledi.

Ligde neler yaptıklarından çok bugün neler yapacaklarının önemli olduğunu vurgulayan Özdilek, bu sezon şu ana kadar istikrarlı sayılabilecek bir grafik çizdiklerini, bu sayede spor kamuoyunun takdirini kazandıklarını vurguladı.

Özdilek, ligdeki maçlarda yaptıkları ortalama 500’ün üzerindeki pastan 400’ünün olumlu olduğunu belirterek, bunun da başarılarındaki etkenlerden biri olduğunu kaydetti.

Takımın hala geçiş sürecinde olduğunu, ancak çok ciddi yol kat ettiklerini düşündüğünü dile getiren Özdilek, ”Süper Lig’e yükseldikten sonra en fazla puan topladığımız sezon, bu sezon oldu. Bunu, doğru oyuncuları bünyemize katarak yaptık. Bu yıl takımda çok ciddi değişiklikler yapmamıza rağmen adaptasyon sürecini çok çabuk atlattık. Ancak başarılı olup olmadığımız, ligin sonunda bulunduğumuz yer gösterecektir. Mücadele etmeye, kazanmayı daha çok istemeye devam edeceğiz” dedi.

Fenerbahçe’nin sahasındaki yenilmezlik serisini bozmak istiyoruz

Özdilek, bu sezon ligde deplasmanda Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u yendiklerini, bunun kolay olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: ”Fenerbahçe maçında da oyun ve skor istikrarını sürdürmek istiyoruz. Fenerbahçe’nin sahasındaki yenilmezlik serisini bozmak istiyoruz. Rakibin kim olduğunun hiçbir önemi yok, rakipten korkmuyoruz. Eğer istediklerimizi sahaya yansıtabilirsek, kazanmayı rakipten daha çok istersek galip geliriz. Ne rakip takımı büyük ne de kendimizi küçük görüyoruz. Ancak Fenerbahçe’nin ligin lokomotif takımlarından ve iyi ekiplerinden olduğu kesin. Kazanmak için gereken mücadeleyi sahaya en iyi şekilde yansıtacağız.”

(AA)

Yazarlar