AntalyaSpor MP Antalyaspor'dan bilet açıklaması

MP Antalyaspor'dan bilet açıklaması

18.02.2013 - 16:58 | Son Güncellenme:

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Akıncıoğlu: ”Yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak başımız dik" dedi

MP Antalyaspordan bilet açıklaması

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, ”Yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak başımız dik. Gerçek taraftarlarımızla hedeflediğimiz yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Hasan Akıncıoğlu, Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirilen Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, sahalarında oynanan Kardemir Karabükspor maçında istenmeyen olayların çıktığını söyledi.

Antalyaspor’un Spor Toto Süper Lig’de örnek bir takım olma hüviyeti kazandığını, takımın tarihin en başarı sezonlarından birisini geçirdiğini anlatan Akıncıoğlu, bir grup taraftarın Antalya’daki birçok vatandaşın gururla, övünçle taraftarlığını yaptığı Antalyaspor’a yakışmayan davranışlarda bulunmalarının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Yaşananları bütün Antalya kamuoyunun iyi bildiğini kaydeden Akıncıoğlu, ”Yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak başımız dik. Gerçek taraftarımızla hedeflediğimiz yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Saptadığımız ve hedeflediğimiz prensip ve ideallerden taviz vermeyeceğiz. Biz doğru olanı doğru şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Bu konuda yanlış yapan ve doğru yolda olmayan arkadaşlarımızın da er geç bizim yolumuza geleceğini, bizimle beraber hareket edeceklerine inanıyorum. Bu konuda hepimize büyük görev düşüyor. Biz kendi adımıza üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.

Maçta bazı taraftarların kapıların açılması yönünde isteğinin olduğunu belirten Akıncıoğlu, böyle bir şeyin kanun ve mevzuat gereği olamayacağını, gerekli olan neyse onu yaptıklarını vurguladı. Akıncıoğlu, olayların çıktığı Adopen Tribünü’nde satılan bilet ve kombine sayısından daha az taraftar bulunduğunu, bunun nedenini de bilemediğini kaydetti.

”Hiç kimseye ücretsiz bilet, davetiye veya kombine verilmedi”

Haberin Devamı

Bazı taraftarlara yönetim tarafından ücretsiz bilet verilme teklifinde bulunulmadığının altını çizen Akıncıoğlu, şöyle konuştu: ”Kulübümüzün hiçbir kişi veya kuruluşa ücretsiz bilet, davetiye veya kombine kart vermesi ya da teklif etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Yürürlükteki kanun gereği böyle bir uygulama yapılması da kesinlikle mümkün değildir. Bu konuda tüm kayıtlarımız, yürürlükteki mevzuatlar gereği açıktır ve devamlı olarak denetim altındadır. Bazı taraftar ve gruplarının satın almış oldukları kombine kartları kaybettiklerini bildirerek, kulübümüze yazılı müracaatla kaybolan kartların numaralarını vermek suretiyle bu kartların iptalini ve yerlerine yeni kartlar verilmesini talep etmişler ve bu talepleri karşılanmıştır.” Kulübün yürürlükteki mevzuatlar doğrultusunda demokratik ve şeffaf bir şekilde yönetildiğini kaydeden Akıncıoğlu, bu kapsamda kamuoyunun eleştirilerine açık olduklarını ve dikkate aldıklarının altını çizdi. Akıncıoğlu, bu talep, eleştiri ve protestoların medeniyet, nezaket kuralları çerçevesinde kişilere ve kurumlara hakaret edilmeden ve zarar verilmeden gerçekleştirilmesinin demokrasi ve kamu düzeninin gereğince zorunlu olduğunu dile getirdi. Akıncıoğlu, taraftardan gelen talep ve eleştirilerin ardından bilet fiyatlarında indirime gittiklerini kaydetti.

”Yönetimimizde ilgili söylemler gerçek dışıdır”

Haberin Devamı

Akıncıoğlu, kulüp yönetiminin büyük bir özveri, sevgi ve sosyal sorumlulukla takımın başarısı için karşılık beklemeden zaman harcadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: ”Yönetimimizde bulunan saygın kişilerin şahsi, maddi ve manevi menfaat sağladığıyla ilgili ortaya atılan söylemler mesnetten yoksun ve gerçek dışıdır. Kulübümüzün tüm idari ve mali kayıtları şeffaf ve denetim altındadır. Takımımıza maddi destek bir yana moral ve tribün desteği vermesini beklediğimiz bazı taraftarların bunun aksine hareket etmelerini kabule şayan bulmuyoruz. Maalesef bazı art niyetli kişiler, kulübümüzün idare ve yönetiminde bulunan kişilerin aleyhine, mesnetsiz iftiralarla ve özellikle genç taraftarlarımızı kışkırtarak suç işlemeye teşvik etme gayreti içerisinde oldukları duyumunu almış bulunmaktayız. Genç taraftarlarımızı bu yanlış bilgilere itibar etmeyip, sağduyulu ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Öğrenilmek istenen tüm hususların yazılı olarak sorulması halinde, kulübümüz gerçek, açıklayıcı bilgi ve belgeleri de sunmaya her zaman hazırdır.” Tribünlerde ve toplu mekanlarda kamusal düzen ve asayişin kolluk kuvvetleri tarafından sağlandığını hatırlatan Akıncıoğlu, bazı art niyetli kişilerin taraftarları yanlış yönlendirerek kolluk kuvvetlerinin kulübün yönetiminin inisiyatifinde hareket ettiği söylemlerinde bulunarak yanlış yönlendirme yaptığını ve suç işlemeye teşvik ettiğini öne sürdü.

Yazarlar