Euro2016 Mucize zamanı!

Mucize zamanı!

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EURO 2016’da bütün ezberleri bozan İzlanda, ev sahibi Fransa’ya karşı tarihi bir maça çıkıyor. Kupa tarihinin en küçük ülkesi yarı finale kalıp büyük mucizeye doğru ilerlemek istiyor.

Mucize zamanı

EURO 2016’da tarihi bir maç ile beraber çeyrek final aşaması tamamlanacak. Kupada son 8’e kalarak gelmiş geçmiş en büyük sürprizlerden birine imza atan İzlanda ve turnuvanın ev sahibi Fransa, bugün TSİ 22.00’da Stade de France’da karşılaşacak, mücadeleyi Hollanda’dan Björn Kuipers yönetecek.

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez böylesine büyük bir kupada mücadele etmesine rağmen yoluna namağlup yürüyen İzlanda, şimdiden klasikler arasına girdi.

Daha önce Fransa ile 11 kez karşılaşan kupa tarihinin en küçük ülkesi, hiç galibiyet alamadı. 1958 yılından bu yana oynanan maçlarda Horozlar, 8 galibiyet alırken, 3 mücadele de beraberlikle sona erdi.

İki takımın ortak noktasında da başarılı form grafikleri yatıyor. 8 maçtır maç kaybetmeyen Fransa ve son 5 maçında yenilgi görmeyen İzlanda, zorlu bir randevuda kozlarını paylaşacak.

‘Birlikte savaşıyoruz’

İzlanda’nın en önemli gol umutlarından Kolbeinn Sigthorsson, başarılarındaki kilit noktanın birlik ve beraberlik olduğunu belirtti. Sigthorsson, takım halinde hareket ettiklerini belirterek, “Biz gerçekten birlikte savaşıyoruz, birlikte mücadele ediyoruz. Sert bir defansımız var. Bu başarımızın temeli. Aslında bu da bizi EURO 2016’nın en iyi takımı yapıyor. Kalitemiz; birlikte hücum ve birlikte savunma” dedi.

Haberin Devamı

Geldikleri bu noktanın sürpriz olduğunu kabul eden tecrübeli forvet, “Dürüst olmak gerekirse, ilk turdan bu noktaya kadar yenilgisiz geleceğimizi düşünmemiştik. Gerçekten çok çılgınca ve her şey rüya gibi. Ama biz hep çok çalıştık” diye konuştu.

Fransa çıkarması

330 bin nüfuslu İzlanda’nın yüzde 3’ünün Paris’te olmasının yanında ülkeden de yoğun bir rağbet görünüyor. İzlanda’da uçak biletleri tükenirken bugünkü mücadelede tribünlerin yarı yarıya olacak kadar renkli olması bekleniyor.

Mucize zamanı