Magazin Muhteşem gece

Muhteşem gece

21.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet’in 61. Yılın Sporcusu ödül töreni büyük bir şölene sahne oldu. Spor, sanat ve iş dünyasını bir araya getiren Swissotel’deki görkemli gecede yılın en başarılı isimleri kürsüye çıkarken, Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen zirveye kuruldu.

Muhteşem gece

Milliyet Gazetesi’nin tam 61 yıldır düzenlediği Türk sporunun en köklü ve prestijli organizasyonu olan, “Yılın Sporcusu” anketinde 2014’te zirveye çıkan isimler Swissotel’de düzenlenen muhteşem gecede ödüllerini teslim aldı.

Haberin Devamı

Milliyet 61. Yılın Sporcusu ödül gecesi Passolig ve Digiturk’ün katkılarıyla gerçekleşirken, LigTV3 töreni naklen yayınladı. Spor, sanat ve iş dünyasından birbirinden ünlü isimler gecede bir araya geldi.

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen geceye damgasını vurdu. Ercümen, tam 300 binden fazla Milliyet okurunun oy kullandığı yarışmada “Yılın Sporcusu” seçilerek zirveye oturdu. Milli sporcumuz ödülünü Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın elinden aldı.

Spor Toto Süper Lig’de 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluk ipini göğüsleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Yılın Antrenörü” seçildi. “Yılın Takımı” kategorisinde Avrupa Şampiyonu Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı zirveyi ele geçirdi. Atletico Madrid’de forma giyen Arda Turan ise “Yılın Futbolcusu” olarak ödüle hak kazandı.

Haberin Devamı

Cüneyt Çakır’a onur

Dünya Kupası’nda tam 40 yıl sonra maç yöneten ilk Türk hakemi olan Cüneyt Çakır, “Yılın Spor Adamı” seçilirken salondan çok büyük alkış topladı. Çakır’a ödülünü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören teslim etti.

Passolig Fair-Play Ödülü, Beşiktaşlı Veli Kavlak’ın oldu. Namık Sevik Onur Ödülü’ne Tankut Antikacıoğlu, Namık Sevik Özel Ödülü’ne Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve İslam Çupi Onur Ödülü’ne Fenerbahçe’den Dirk Kuyt layık görüldü.

‘Rekorlarım devam edecek’

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen sadece 70 oy farkla milli tenisçi İpek Soylu’nun önünde büyük ödülün sahibi oldu. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ödülü açıkladığı anda salondan büyük bir alkış koptu.

Koşarak sahneye gelen Şahika Ercümen salona hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında, “Dalış yaparken bizim nabzımız 30’lara kadar düşebiliyor fakat şu an 200’lere çıkmıştır, heyecandan nefesim kesildi” dedi.

Milli sporcumuz, “Bu branşta büyük kitlelere ulaşmak, bu kadar değerli adayın arasında böyle büyük bir ödüle layık görülmek bizim için çok gurur verici. Öncelikle Milliyet ailesine, değerli okurlara, spor severlere ve ekibime çok teşekkür ediyorum. Onlar da benimle birlikte her zaman nefeslerini tutuyorlar. Bununla birlikte rekor denemelerimiz devam edecek. Ülkemizin adını duyurmaya devam etmek istiyoruz.

Haberin Devamı

Doğa ve çevreyle birlikte verdiğimiz mesajlar sürecek. Engellilerle dalış gibi, nesli tehlike altında olan türlere dikkat çekmek için yer aldığımız projeler de devam edecek. Doğamıza daha duyarlı, nesli tehlike altında olan canlılara daha saygılı bir ülke için bu ödülü alıyorum” ifadelerini kullandı.

Passolig ve Digiturk’e özel plaket

Milliyet 61. Yılın Sporcusu ödül gecesinin sponsorları olan Passolig ve Digiturk’e teşekkür plaketi verdi. Demirören Medya Reklam Grup Başkanı Savaş Yılmazer, Passolig adına Genel Müdür Özgür Gündoğan’a, Digiturk adına Genel Müdür Ertan Özerdem’e gecenin gerçekleşmesindeki çok değerli katkıları için birer plaket takdim etti.

Özerdem, Digiturk olarak spora ve sporcuya destek veren her kurumun arkasında ve yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Başarılı sunum

Görkemli törenin sunuculuğunu Burcu Esmersoy üstlendi. Şıklığı ve başarılı sunumuyla övgüleri toplayan Esmersoy, Yılın Sporcusu ödülünü alan Şahika Ercümen’le de şakalaştı.

Haberin Devamı

Dev katılım

Spor dünyasının ustaları görkemli gecede hazır bulundu. Türk basınının duayen ismi Şansal Büyaka, efsane teknik direktör Mustafa Denizli ve futbol yorumcusu Tümer Metin törende yer aldı. Sanat dünyasından Zeynep Tunuslu, Ayşegül Dinçkök, Ece Vahapoğlu ve Ayşe Tolga gibi isimler de geceye renk kattı.

Müzik ziyafeti

Türk müziğinin genç isimlerinden Brenda Berrin Koç gecede söylediği şarkılarla davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.

Milliyet okurlarının oylarıyla gecede zirveye çıkan Şahika Ercümen çok büyük bir mutluluk yaşadı. Milli sporcumuz rekorlarının devam edeceğini vurguladı. Serbest Dalış Dünya Rekotmeni Şahika Ercümen gurur gecesinin sonunda, “Benimle birlikte nefeslerini tutuyorlar” dediği ekibiyle birlikte poz verdi.

FOTOĞRAFLAR: FEHİM KAYACAN, ÖNDER GÜLEN, OZAN GÜZELCE

Muhteşem gece

Muhteşem gece

Muhteşem gece