Basketbol Murat Özyer: Önümüzde sadece Partizan engeli kaldı

Murat Özyer: Önümüzde sadece Partizan engeli kaldı

05.04.2014 - 12:56 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, THY Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasına kalabilmeleri için önlerinde yalnızca Partizan NIS engeli kaldığını dile getirdi.

Murat Özyer: Önümüzde sadece Partizan engeli kaldı

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'ndaki 13. maçında CSKA Moskova'ya deplasmanda yenilmesine karşın, gruptan çıkma şanslarını avantajlı bir şekilde son haftaya taşıdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turunun sonuna geldiklerini ve son 8 takım arasına kalma yolunda önemli bir fırsatı ellerinde bulundurduklarını söylerken, CSKA Moskova gibi güçlü bir rakibe karşı deplasmanda maçı kazanabilecek pozisyona da geldiklerini kaydetti.

"THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in en büyük adaylarından biri olan CSKA Moskova deplasmanında, hem normal sürenin hem de uzatma bölümünün sonunda maçı kazanma noktasına gelmemizi sağlayan performanslar ortaya koyduk" diyen Özyer, normal süresi 67-67 eşitlikle sonlanan ve uzatma bölümünü Rus ekibinin 86-85 üstün tamamladığı maçla ilgili olarak şunları söyledi:

"Normal sürenin sonunda final topunu iyi kullanamadık. Carlos Arroyo'nun sakatlığı nedeniyle uzatmada hücum verimimiz düşse de sahadaki bütün oyuncularımız maçı kazanmak için büyük performans gösterdi. Uzatma bölümünün sonunda yine maçı kazanabilecek noktaya geldik. Her ne kadar galip gelemesek de, grupta dördüncülük için rakibimiz olan Lokomotiv Kuban'ın Real Madrid deplasmanında farklı mağlup olması, son hafta öncesi şansımızı artırdı."

Haberin Devamı

"Şimdi hedef Partizan NIS'ı yenmek"

Murat Özyer, THY Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasına kalabilmeleri için önlerinde yalnızca Partizan NIS engeli kaldığını dile getirdi.

Grup dördüncülüğü için kapıştıkları Lokomotiv Kuban'ın son hafta kendi evinde Bayern Münih'i ağırlayacağını, kendilerinin ise Partizan NIS'ı konuk edeceklerini hatırlatan Özyer, "Şimdi hedef Partizan NIS'ı yenmek. Bütün konsantrasyonumuz, önce rakibimizi yenme, sonra da mümkün olduğunca fark atabilme yönünde olacak" ifadelerini kullandı.

Son hafta maçları öncesi Lokomotiv Kuban'la 6'şar galibiyete sahip olduklarını ancak averajda 24 sayı önde bulunduklarını kaydeden Özyer, Rus ekibinin son maçını kendilerinden bir gün önce oynayacağını da hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Lokomotiv Kuban, son maçını bizden bir gün önce oynayacak. Avantaj olan bölümü, o maçın sonucuna göre aradaki averaj farkını bileceğiz. Bizim için önemli nokta, Partizan NIS karşısında en iyi oyunumuzu ve mücadelemizi ortaya koyarak kazanmak. Partizan NIS maçı, bu senenin en değerli karşılaşması haline geldi. Zaten seyircimiz önemli maçlarda bize ciddi destek veriyor ve rakiplerimize ciddi bir deplasman atmosferi yaratıyor. Yine benzer bir durum olacaktır. Biz üzerimize düşeni yapıp kazanarak son 8 takım arasına kalmak istiyoruz."

Haberin Devamı

Gruptan çıkmaları halinde, son 8'e kalan tek Türk ekibi olacaklarına değinen Özyer, "Tüm takımlarımızın kendilerine göre eksileri ve artıları var. Biz sadece rakiplerimiz olarak dışarıdan analiz edebiliyoruz. İç durumlarını ise analiz etme şansımız yok. Galatasaray Liv Hospital olarak, direkt olarak katıldığımız ilk senede son 8 takım arasına kalma şansını avantajlı bir şekilde son haftaya taşımayı başardık. Sporda hiçbir bir şey kesinleşmeden bitmiyor. Evet, şansımız yüksek ama önümüzdeki son hafta maçımızı oynamamız gerekiyor" şeklinde görüş belirtti.

Arroyo'nun MR'ı çekilecek

Özyer, CSKA Moskova maçında sakatlık yaşayan başarılı oyuncuları Carlos Arroyo'nun durumunun çekilecek MR sonrası netleşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Arroyo'nun kasığında ödem bulunduğunu ve bu nedenle de çok istemesine karşın maça devam edemediğini vurgulayan Özyer, "Bugün yapılacak testleri ve çekilecek MR'ı sonrasında durumu belli olacak. Onun sağlık durumu da takımımızın performansını etkileyebilecek önemli bir nokta" diye konuştu.