Adana Demirspor Murat Sancak yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini açıkladı! 'Fatih Terim'e başkanlığı veririm'

Murat Sancak yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini açıkladı! 'Fatih Terim'e başkanlığı veririm'

17.07.2023 - 11:02 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor Başkan Murat Sancak, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Verdiği röportajda Montella'dan Balotelli'ye kadar birçok konuya değinen Sancak, yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini de paylaştı. İşte detaylar...

Murat Sancak yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini açıkladı Fatih Terime başkanlığı veririm

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak, Fanatik'e çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Sancak, Fenerbahçe'nin eski başkanı Azİz Yıldırım hakkında bilinmeyen gerçeği ilk defa paylaşırken Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim için de çarpıcı ifadeler kullandı. 

Haberin Devamı

İşte Murat Sancak'ın röportajından ön plana çıkanlar: 

'FENERBAHÇE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

"Lige başlarken hedefimiz ilk ikiydi. Hatta bir süre lider olarak devam ettik. 8 haftalık periyotta 6 beraberlik, 2 yenilgi alınca yukarılardan uzaklaştık. Avrupa'ya da gidemiyorduk hatta. Sonra işte Başakşehir'i kupada Fenerbahçe yenince bileti biz aldık. Buradan yine Fenerbahçe'ye teşekkür ediyorum. Bazı rakip takım taraftarları teşekkür ettiğim için kızıyor ama Avrupa'ya gitmemizde Galatasaray'ın payı olsa onlara da teşekkür ederdim. Genel itibarıyla 4.'lük kötü mü? Asla değil. Avrupa'da da başarılı olursak ne mutlu bize, olamazsak da seneye artık..."

Murat Sancak yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini açıkladı Fatih Terime başkanlığı veririm

'BENİM BAŞKANLIĞIM ADANA DEMİR İÇİN BÜYÜK ŞANS'

"Adana Demirspor başkanı olarak kendimi bir anda o koltukta buldum. Böyle bir hedefim ya da hayalim yoktu. Başka bir kulüpte de görev alma gibi düşüncem asla yoktu. Mütevazı olmama gerek yok. Benim başkanlığım Adana Demirspor için büyük şans!"

Haberin Devamı

'3 MAÇ İYİ GİTTİĞİ ZAMAN BURUNLARINDAN KIL ALDIRMAZLAR'

"Montella insan olarak muhteşem bir insan. Takıma çok katkısı oldu. İlk seneyi 9. bitirdik. Son haftalarda kayıplar yaşadık diye öyle oldu. Geldiği dönem Pirlo ya da Montella'yı alacaktık, Montella'yı tercih ettik. Pirlo da Karagümrük'e geldi. Montella'ya da teşekkür ediyoruz. Çok faydası oldu, iyi insandı. Medya önünde de çok özel değilse eleştiriyordum. Ama rencide edecek, kıracak şeyler söylemiyordum. Hocalar 3 maç iyi gittiği zaman burunlarından kıl aldırmaz. Montella da öyleydi. Ama yerli-yabancı tüm hocalar böyledir. Genel olarak hararetli bir tartışmamız olmadı."

'AZİZ YILDIRIM, BENİ YÖNETİMİNE İSTEDİ'

"Ben Aziz Başkanı çok severim, onun da beni sevdiğini biliyorum. Ben eski Fenerbahçeliyim, eski kongre üyesiyim. Bir dönem Aziz Başkan, yönetimine beni istemişti ama o dönem olmamıştı. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Kulüp başkanı olmam, her şeyi çalışanlara bırakacağım demek olmuyor. Bizim pazarladığımız şey, malzememiz A takım. A takımın her şeyiyle ilgilenirim. Altyapıyla dahi ilgileniyorum. Kulübün bir neferiyim. Adana'ya gittiğimde ben kulübe belki bir gün giderim. Ama her şeyden haberim olur, her şeyle ilgilenirim. İşi erbabına veririm ama takip ederim. Ben yanlış görürsem müdahale de ederim. Anlaşma öncesinde ben görüşmelerde direkt söylerim. 'Ben soyunma odasına inerim, takımda yanlış giden bir durum olursa müdahale ederim' derim. Kim ne demiş ona bakmam. Yanlış giden bir durumda diretiliyorsa da yollarımı ayırırım."

Haberin Devamı

Murat Sancak yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini açıkladı Fatih Terime başkanlığı veririm

'ANDERSON PR TRANSFERİYDİ'

"2022'de arama motorunda en çok aranan iki kelime 'Adana Demirspor' ve 'Adana' ise iyi işler yapmışızdır. Global kanallara haber oluyorsak iyi işler yapmışızdır. Balotelli'yle 15-20 günde bir mutlaka konuşuruz. İngilizcem yok ama emojilerle bile anlaşıyoruz. Kendisi çok iyi bir çocuk. Tartışmamız olmamıştır. Çok naif bir adamdır. Fırça atmışımdır ama tartışmamışızdır. Anderson da dediğiniz gibi PR transferiydi. 3 yıllık sözleşmesi vardı bizimle. Yıllık 1 milyon Euro ücreti vardı. 'Anderson yolları ayıralım' dedik. 'Başkanım 1 milyon Euro'yu 200 bin Euro'ya düşürelim, sezon başında ben istersem kalayım, istersem gideyim' dedi. Ben de 'Ben sana 300 bin Euro veriyorum' dedim, o da '200 bin Euro yeter' dedi. Başladık, sonra kampta arkadaşlarına 'Ben futbolu bırakıyorum' dedi. O parayı da bizden almadı. Bunu kimse yapmaz. Anderson kripto para üretiminden çok para kazanmıştı, rahatlamıştı. Futbolu o yüzden bırakmış olabilir."

Haberin Devamı

'ÇİLEK TRANSFERİ ARTIK YOK'

"Yok, o fanteziler bitti artık. Süper Lig'e çıktığımızda reklama ihtiyacımız vardı, onları yaptık, istediğimizi aldık. Çilek transferi artık yok. Artık takıma katkı sağlayacak, maliyeti uygun isimleri alacağız. Ama tecrübe de arıyoruz. Onu da söyleyelim."

'BALOTELLİ TRANSFERİNİ 20 DAKİKADA BİTİRDİM, HULK İYİ Kİ OLMADI'

"Cavani'yle ilgilendik. Kulübünden kiralık alacaktık, maaşının yüzde 65'ini kendi kulübü ödeyecekti. Öyle olsa alacaktık. Yüzde 35'i de çok para ama bir şekilde karşılayacaktık. Arap hemşehrilerimiz devreye girince olmadı. Geçen sene de Hulk'la görüştük, parada da anlaştık. Ama bugün diyorum ki 'İyi ki gelmemiş'. O dönemin 6 milyon Euro'su o zaman 70 milyon TL yaparken bugün 180 milyon TL yapıyor. Kulübü o zaman bonservis istedi, olmadı. Costa da gündemimize geldi. Artık bu tip oyuncular büyüklere önerilirken bizlere de öneriliyor. Pazarlıklarda neler yaşandı? sorusuna gelirsek. Ben çok uzatmam o işleri, 15-20 dakikada bitiririm. Balotelli transferini 20 dakikada bitirdim."

Haberin Devamı

Murat Sancak yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini açıkladı Fatih Terime başkanlığı veririm

'MONTELLA, DZYUBA'YI BEĞENMEDİ AMA GİTTİĞİ YERDE ATTI'

"Rakitskiy'nin aklı Ukrayna'daydı. Savaş var biliyorsunuz, ailesi oradaydı. Dzyuba'yı da Montella oynatmadı. İdman performansını beğenmedi, 'Oynatmayacağım' dedi. Yolları ayırdık ama gittiği yerde de atıyor."

'10 MİLYON EURO VERSELER VERMEM'

"Doğru adamları almaya çalıştığımız için biraz uzun sürüyor. 3-4 tane oyuncu alacağız. Çoğuyla görüşüyoruz, iyi gidiyor görüşmeler. Çilek yok, katkı sağlayacak oyuncular bakıyoruz. Konferans Ligi'ne yetiştirmemiz lazım, 21'i son tarih. İyi bir kadromuz var, oyuncuya da pek ihtiyacımız yok. Onyekuru'ya ciddi talep var. Anderlech, Club Brugge gibi Belçika takımları başta olmak üzere Suudi Arabistan, Katar ve Dubai ekipleri de istiyor. Anlaşılırsa onu verebiliriz. 3.5 milyon Euro'dan fazlası olması lazım. Bugün Badou Ndiaye'ye 10 milyon Euro verseler, vermem. Belhanda'yı, Yusuf'u, Semih'i satmam. Neden? Bizim ihtiyacımız var."

'YUNUS AKGÜN'Ü İSTEDİK'

"Düşündük, istedik. Galatasaray'a da 'Kadronuzda düşünmüyorsanız, biz isteriz' dedik. Çünkü Galatasaray için de Yunus Akgün için de en doğru yer Adana Demirspor. Ama vermezlerse de problem değil, onları bekleyecek halimiz de yok. Bizim çalışmalarımız devam ediyor."

'FATİH TERİM'E BAŞKANLIĞI VERİRİM'

"Hoca bu ülkenin en büyük değerlendiren bir tanesi. Ben ona kalkıp, 'Adana Demirspor'a hoca ol' deme nezaketsizliğini göstermem. Adana Demirspor'a bir gün kendi gelmek isterse ben ona başkanlığı bırakırım. Çok açık söylüyorum. Türk hocalardan bir başkasının Avrupa kupası alana kadar en değerli hoca Fatih Terim'dir. Ardından Türkiye'yi dünya 3.'sü yapma başarısı gösteren Şenol hocadır."

Murat Sancak yıllar sonra Aziz Yıldırım gerçeğini açıkladı Fatih Terime başkanlığı veririm

Yazarlar