NBA NBA ‘AŞIK’ OLUYOR

NBA ‘AŞIK’ OLUYOR

03.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıldız basketbolcu, takımdaki kısaların çok skorer olduğunu ve rakiplerin onlara özel önlem aldığını belirterek, “Bu arttıkça, daha fazla pozisyon bulacağım” dedi

NBA ‘AŞIK’ OLUYOR

ÜMİT?AVCI - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

NBA macerasına Chicago Bulls formasıyla başlayan, sezon başında Houston Rockets’a geçen ve sergilediği performans ile herkesi kendisine ‘AŞIK’ eden Ömer Aşık’ın ismi, All Star şöleni için yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Rockets formasıyla çıktığı 16 maçta, 9 kez double-double performansa ulaşan milli basketbolcu, ribaunt krallığında da 4. sıraya kadar yükseldi. Ömer Aşık, bu müthiş başlangıcı ve sezonun geri kalanıyla ilgili fikirlerini MİLLİYET’e değerlendirdi.

* Bulls forması ile iki yıl geçirdikten sonra Houston’a geçtin. Bu değişikliğin sana yaradığını düşünüyorum. Senin bu konudaki fikrin ne?
NBA kariyerime Chicago Bulls ile adım attım ve orada 2 güzel sezon geçirdim. Houston’a geçişim benim elimde olan bir şey değildi. Chicago istediği taktirde beni takımda tutabilirdi ancak kendi düşünceleri doğrultusunda bunu yapmadılar. Ben de, bu gelişmenin ardından Houston Rockets’a transfer oldum. Beni isteyen bir takıma geldiğim için mutluyum. Zaten bu performansıma da yansıyor. Bir oyuncunun kendisi göstermesi için tabii ki süre alması, kendisine güvenilmesi lazım.

Haberin Devamı

* Bulls’ta tamamlayıcı oyuncu gibiydin, çok büyük sorumluluğun yoktu. Ama Houston’da ilk 5’in değişmez parçası oldun. Çok önemli görevlerin var. Yeni rolünü anlatır mısın?
Bulls forması giyerken, benim pozisyonumda oynayan iyi oyuncular vardı. Süre almakta sıkıntı yaşadım. Benim için her zaman önemli olan ne kadar süre alırsam alayım, takımıma kazanma yolunda yardımcı olmaktır. Houston’da daha fazla süre oynama şansı yakaladım. Takımın kazanması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Çok genç bir takımız ve şu an birbirimize alışma dönemini atlatmaya başladık. İleride daha da iyi olacağımıza inanıyorum.

* Takımda skor yönü çok önde isimler var. Harden ve Linn transferleri yapıldı. Ancak senin kullandığın top sayısı ortalamasının da yükseldiğini ve daha fazla sayı attığını görüyoruz. Bu senin beklediğin bir durum muydu?
Ben ve uzun pozisyonlarda oynayan diğer takım arkadaşlarım ne kadar skora katkı yaparsak, hücumda ne kadar efektif olursak takımın kısaları da o kadar rahat pozisyon bulacaklar... Takımdaki kısaların çok skorer oldukları kesin. Dolayısıyla rakipler de onlara karşı özel önlemler alıyor. O önemler arttıkça daha fazla sayı ve pozisyon bulacağımı düşünüyorum.

Haberin Devamı

* Mehmet’in basketbolu bırakması, Hido’nun sakatlığı, Ersan’ın istediği başlangıcı yapamaması nedeniyle gözler daha çok senin üzerinde. Bu ilgiyi, ABD’den de olsa hissediyor musun?
Evet, hissediyorum ve bunun için de beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Mehmet ağabeyin basketbolu bırakma kararı beni üzdü. Kendisine basketbol sonrası yaşamında mutluluklar diliyorum, inşallah basketbolun içinde bir şekilde kalmayı sürdürür. Hidayet abi de, inşallah en kısa sürede sakatlığından kurtulup sahalara döner. NBA’deki Türk oyuncular olarak, her zaman Türk halkının desteği arkamızda. Bunu biliyoruz.

* Houston ile Bulls arasındaki yaşam farkları neler? Houston’da zamanın nasıl geçiyor ve saha dışında da yeni kulübünden memnun musun?
Açıkçası sezon içinde kendime ayıracak fazla vakit bulamıyorum... Vaktimin büyük bölümü antrenmanlar, deplasmanlar, seyahatler ve maçlarla geçiyor... Vakit bulabildiğimde de film ve dizi izliyorum. Dolayısıyla henüz iki şehir arasındaki farkları anlamaya vaktim olmadı.

Haberin Devamı

‘Milli Takım başarılıydı’
* Milli Takım’dan izin istemeniz, takımın da beklentilerin altında kalması nedeniyle çok eleştirildi. Bu konu hakkında neler söyleyeceksin?
Bence milli takımda oynayan bütün arkadaşlarım çok iyi mücadele ettiler ve kimseyi aratmadılar. Birçok arkadaşım ilk defa A Milli Takım’da bu kadar oynama şansı yakaladı. Yapılan eleştirilere katılmıyorum. Hedef 2013 Avrupa Şampiyonası’na katılmaktı ve bunu da başardılar. Zorlu bir gruba düştük ama biz çok iyi bir takımız. Umarım, Slovenya’da forma kime verilirse, performansını en üst noktada sergiler ve Türkiye’nin gurur duyacağı bir başarı yakalanır.

‘All Star şimdilik zor’

* All Star şöleni Houston’da olacak ve sezona başlangıcın, senin de bu şölene çok uzak olmadığını gösteriyor. Böyle bir beklentin var mı, Türk halkına mesajını da söyler misin?
All Star gibi bir organizasyonda yer almak istemeyecek bir basketbolcu olabileceğini düşünemiyorum. Elbette ben de o arenada boy göstermek isterim ama açık konuşmak gerekirse şu an için bunu zor görüyorum... Umarım performansımı, daha iyi noktalara taşırım ve ilerleyen yıllarda All Star’a çıkarım.

Haberin Devamı

İSTATİSTİKLERİ
MAÇ SÜRE SAYI RİBAUNT ASİST TOP ÇALMA BLOK
16 32.8 11.00 12.3 1.3 0.8 1.2