İspanya La Liga Ne Messi, ne de Müller!

Ne Messi, ne de Müller!

12.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gerd Müller’in 85 gollük rekorunu kırdığı belirtilen Messi’nin aslında bir futbolcuyu henüz geride bırakamadığı ortaya çıktı. Zambiyalı Chitalu’nun 1972’de tam 107 kez fileleri sarstığı, FIFA tarafından kayıtlara geçirilmediği bildirildi

Ne Messi, ne de Müller

Tüm dünya Lionel Messi’nin yeni rekorunu konuşurken, ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Barcelona’nın geçen hafta Real Betis ile oynadığı lig maçında 2 gol kaydederek 2012 yılı içerisindeki toplam gol sayısını 86’ya çıkaran Messi, Gerd Müller’in 1972 yılındaki 85 gollü rekorunu kırdığı açıklanmıştı.
Ancak İspanyol As gazetesinde yayımlanan bir haber, bu rekorun gerçek sahibinin Arjantinli futbolcu olmadığını iddia etti. Habere göre eski Zambiyalı futbolcu Godfrey Chitalu, 1972 yılında bir takvim yılı içerisinde tam 107 gol atmıştı.

Haberin Devamı

Arşivler taranıyor
22 Ekim 1947’de doğan ve 27 Nisan 1993’teki uçak kazasında trajik bir şekilde hayata veda eden Zambiyalı forvetin, 1972 yılında Kabwe Warriors takımının forması ile lig, Zambiya Kupası, Afrika Kupası ve milli takım forması ile tam 107 gol kaydettiği belirtildi. Zambiya Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili bir arşiv taraması yaptığı, Chitalu’nun durumu ile eski istatistiklerin tek tek incelenerek ele geçen belgelerin Afrika Futbol Federasyonu (CAF) ve FIFA’ya gönderilerek oyuncunun rekorunun kayıtlara geçmesi için uğraş verileceği kaydedildi.
Öte yandan Zambiya Futbol Federasyonu’nun, FIFA ile milli futbolcunun istatistikleri hakkında da irtibata geçtiği ve neden bu rakamların dikkate alınmadığını sorduğu bildirildi.

Haberin Devamı

En iyisi Messi
İtalyan Corriere Dello Sport gazetesi internet sitesi üzerinde bir anket düzenledi. “Messi tüm zamanların en iyi futbolcusu mu?” sorusunun yöneltildiği ankete katılımcıların yüzde 57’si ‘Evet’ cevabını verdi. Yüzde 32’lik kesim ‘Hayır, Maradona’ derken, yüzde 11 ise ‘Hayır, Pele’ şıkkını
işaretledi.