Türkiye Kupası Nefes kesen maçta kazananı penaltılar belirledi! Başakşehir çeyrek finalde

Nefes kesen maçta kazananı penaltılar belirledi! Başakşehir çeyrek finalde

18.01.2023 - 17:24 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Fatih Karagümrük ile Başakşehir karşı karşıya geldi. 90 dakikası 1-1'lik eşitlikle geçen maçın uzatma bölümü büyük heyecana sahne oldu. Uzatma bölümünde iki ekip de birer gol bulurken penaltı atışları kazananı belirledi ve Başakşehir çeyrek finale yükseldi.

Nefes kesen maçta kazananı penaltılar belirledi Başakşehir çeyrek finalde

Andrea Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı Başakşehir'i konuk etti. Normal süresi 1-1'lik eşitlikle geçen maçın uzatma bölümü kıyasıya rekabete sahne oldu.

Haberin Devamı

Karagümrük 115. dakikada Kerim Frei ile öne geçmeyi başardı ancak pes etmeyen Başakşehir, 120. dakikada bulduğu gol ile maçı penaltılara götürdü. Seri penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayan Başakşehir çeyrek finale yükseldi.

Karagümrük'ün gollerini 68. dakikada Diagne ve 115. dakikada Kerim Frei kaydetti. Başakşehir'in gollerini ise 71. dakikada Levent Mercan kendi kalesine ve 120. dakikada penaltıdan Deniz Türüç attı.

MESUT ÖZİL 125 GÜN SONRA SAHADA

Mesut Özil, yaşadığı sırt ağrıları nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrasında tedavisinin ardından ilk kez Fatih Karagümrük karşısında görev aldı.
34 yaşındaki futbolcu son olarak 15 Eylül 2022 tarihinde UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 2. haftasında Başakşehir’in evinde oynadığı Fiorentina karşısında süre almıştı. Deneyimli futbolcu, Karagümrük maçıyla 125 gün sonra formasına kavuşmuş oldu.

Haberin Devamı

PİRLO VE BELÖZOĞLU TARTIŞTI

Maçın son penaltı atışı sırasında Emre Belözoğlu ile Andre Pirlo tartışma yaşadı. Başakşehir'in kritik penaltısını Viviano ancak maçın hakemi ayağının çizgide bulunmaması gerekçesi ile tekrar edilmesini istedi bunun üzerine teknik adamlar arası tartışma yaşandı.

İLK 11'LER

Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Dresevic, Diagne, Kerim Frei, Levent, Burak, Lawrence, Salih, Adnan, Bertolacci

Başakşehir: Volkan, Şener, Duarte, Touba, Lima, Ndayishimiye, Aleksix, Mesut Özil, Szysz, Mounir, Okaka

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Fatih Karagümrük atağında ceza yayının hemen gerisinden Mbaye Diagne’nin sert şutunda top kalenin üstünden auta gitti.

25. dakikada Burak Kapacak’ın akıl dolu pasında topla buluşan Adnan Uğur’un kısa pasında Levent Mercan’ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan’ın müdahalesi sonrası kalenin üzerinden kornere çıktı.

43. dakikada Lucas Lima’nın sol taraftan çizgiye inerek açtığı ortada kaleci Viviano’nun sektirdiği topu alan Patryk Szysz’in kale önünden şutunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta gitti.

44. dakikada Serdar Gürler’in sol taraftan ortasında uzak direkte Ndayishimiye’nin kafayla vuruşunda meşin yuvarlak sol kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.

Haberin Devamı

68. dakikada Davide Biraschi rakiplerinden birer birer sıyrıldı ve savunma arkasına sarkan Diagne'ye çok iyi bir pas attı, golcü futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldı ve fileleri havalandırarak skoru 1-0'a getirdi.

71. dakikada Serdar Gürler'in ceza sahasına yaptığı ortaya Karagümrük savunmasında Levent Mercan ters bir vuruşla kendi filelerini havalandırdı ve kısa sürede skora yine denge geldi: 1-1

115. dakikada gelişen Fatih Karagümrük atağında sol kanatta topu alan Ebrima Colley yerden ceza sahasına sert bir orta yaptı ve Kreim Frei arka direkte kayarak topa vurdu ve skoru 2-1'e getiren golü attı. Frei golü attıktan sonra sevinç yaşamadı.

119. dakikada golden hemen sonra yine Başakşehir atağa çıktı. İlk golü kendi kaleisne atan Levent, VAR kararı sonrası ceza sahasında elle oynadığı için bu sefer de penaltıya sebep oldu. Topun başına geçen Deniz Türüç topu ağlarla buluşturdu ve skora kısa süre içinde yeniden denge geldi: 2-2.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

STAT: Esenyurt Necmi Kadıoğlu
HAKEMLER: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Yusuf Bozdoğan
FATİH KARAGÜMRÜK: Emiliano Viviano - Salih Dursun (Dk. 66 Baniya), Biraschi, İbrahim Dresevic, Levent Mercan, Adnan Uğur (Dk .46 Shurukov), Nicholas Lawrence (Dk.86 Ozdoev), Andrea Bertolacci (Dk.100 Ricci), Burak Kapacak (Dk.66 Colley), Kerim Frei, Mbaye Diagne (Dk. 78 Kazım Kazım)
BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan - Şener Özbayraklı (Dk. 67 Caicara), Leonardo Duarte, Ahmed Touba, Lucas Lima, Youssuf Ndayishimiye, Danijel Aleksic (Dk. 114 Ömer Ali), Mesut Özil (Dk. 61 Berkay Özcan), Szysz (Dk. 67 Deniz Türüç), Chouiar (Dk.38 Serdar Gürler), Okaka (Dk. 61 Keny)
GOLLER: Dk.68 Diagne, Dk.115 Kerim Frei (Fatih Karagümrük) - Dk.71 Levent Mercan (kk) Dk.120 Deniz Türüç (pen) (Başakşehir)
SARI KARTLAR: Adnan Uğur, Dresevic, Baniya, Biraschi, Levent Mercan, Pirlo (T.D) (Fatih Karagümrük)

Yazarlar