Skorer Nefes nefese

Nefes nefese

29.12.2010 - 02:23 | Son Güncellenme:

Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde günler tükendi, artık saatler devreye girdi. Kategorilerinde Yanıt, Sarı Melekler, Demirel, Alex, Tanjevic ve Özil son 24 saate önde ve avantajlı giren isimler

Nefes nefese

Milliyet’in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde geri sayımın başladığı ve finişe artık sadece sayılı saatlerin kaldığı son virajda sporseverler özellikle internet üzerinden yaptıkları oylamalarla destekledikleri adayların kazanması için yoğun bir çaba sarfediyor.
Sayım ekibi büyük bir titizlik içinde yurdun dört bir yanından posta yoluyla gazeteye ulaşan oylarla internet üzerinden yapılan katılımı birleştirerek, raporlar halinde merkeze ulaştırmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Müthiş heyecan
Bu yıl 57.’si düzenlenen geleneksel ankette bazı kategorilerde unvan sahipleri rakipleriyle arayı açıp bir hafta önceden koltuklarını sağlama alırken, nefes kesen bir çekişmenin yaşandığı diğer bir kaç kategoride heyecan son gün, son saat ve son oya kadar süreceğe benziyor.
Yılın Sporcusu’nda Avrupa şampiyonu atlet Nevin Yanıt, kulübü Fenerbahçe’nin taraftarlarına yaptığı çağrının desteğiyle zirvedeki yerini koruyor. Dünya Süperspot şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise özellikle posta yoluyla ulaşan kuponların tasnifiyle yakın takibini sürdürüyor.
Zirve yarışının büyük bir çekişmeye tanık olduğu bir diğer kategori de Yılın Takımı anketi. Türkiye’yi dünya çapında iki dev organizasyonda başarı ile temsil edip tarihe geçen Potanın Devleriyle filenin Sarı Melekleri liderlik için yarışıyor. Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı az bir oy farkı ile halen koltuğu korurken, Dünya ikincisi Basketbol Milli Takımı nefes kesen bir çekişme içinde mücadelesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Demirel-Şener yarışı
Yılın Antrenörü kategorisinde Basketbol Milli Takım koçu Bogdan Tanjevic, son güne çok ciddi bir avantajla rakipleriyle arayı açmış bir şekilde giriyor. Trabzonspor’a Türkiye Kupası dahil önemli başarılar kazandıran ve bu sezon şampiyonluğun en büyük adayları arasına sokan usta teknik adam Şenol Güneş ikinci sırada yer alıyor. Yılın Futbolcusu’nda ise Fenerbahçe’nin başarılı kaptanı Alex de Souza zaferini ilan etmiş gibi görünüyor. Bu kategoride Trabzonspor’un milli file bekçisi Onur Kıvrak ikinci, Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu Fabian Ernst ise üçüncü sırada bulunuyor.
Geleneksel ankette Yılın Spor Adamı anketi son ana kadar büyük bir çekişmeye sahne olacak gibi gözüküyor. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, son viraja az bir oy farkı ile zirvede girerken, Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener yakın takibini sürdürüyor.
Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Real Madrid’in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil artık unvanını ilan etmiş durumda. Yıldız futbolcu özellikle internet üzerinden yapılan oylamada rakiplerine kapanmayacak bir fark atarak birinciliği garantiledi. Geleneksel anketimizde posta yoluyla oy kullanma süresi bu akşam, İnternet üzerinden yapılacak oylama ise yarın sona erecek. Tasnif ekibi yoğun bir mesai ile sayımını tamamladıktan sonra 2010 yılının kürsü sahipleri yeni yılın ilk gününde açıklanacak.