Skorer Nefesler tutuldu!

Nefesler tutuldu!

30.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Milliyet 55.Yılın Sporcusu Anketi’nde büyük çekişme yarın sona eriyor. Ankette zirveye çıkacak isimleri yurdun dört bir yanından gelen oylar belirleyecek

Nefesler tutuldu

MİLLİYET’in 55. Yılın Sporcusu Anketi’nde oylamanın sona ermesine artık sadece 24 saat kaldı. Tasnif ekibi yarın mesai bitimine kadar internet üzerinden gelen oylarla posta yoluyla gazetemize ulaşacak kuponları toplayıp rapor olarak sunacaklar ve böylece geleneksel ankette zirveye çıkan isimler yeni yılın ilk günüyle birlikte sporseverlere duyurulacak.

Sizce Yılın Sporcusu Kim Olsun? Tıklayın ankete katılın...

Son güne girilirken Yılın Sporcusu’nda tarihi bir başarıya ve bir ilke imza atarak Pekin Olimpiyatı’ndan çifte gümüş madalya ile dönen milli atlet Elvan Abeylegesse açık ara farkla en büyük unvana koşuyor.
Paralimpik Oyunları’nın altın kızı milli okçu Gizem Girişmen de ikinci sıradaki koltuğunu oldukça sağlamlaştırdı. Olimpiyatın tek altın madalyalı ismi milli güreşçi Ramazan Şahin üçüncü, Pekin’de boynuna gümüş madalya takan milli tekvandocu Azize Tanrıkulu dördüncü, Dünya şampiyonu bayan boksörümüz Gülsüm Tatar’da beşinci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Terim fark yaptı
Yılın Antrenörü oylamasında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim kategorisinde zaferini açık oy farkıyla ilan etmişe benziyor. Ay-yıldızlı ekibin tecrübeli hocasını 2007-2008 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray’ın antrenörü Cevat Güler izlerken, Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin üçüncü sıradaki yerini koruyor.

Arda rahat
Yılın Futbolcusu oylamasında ise Arda Turan son güne büyük bir avantajla giriyor. Galatasaray ve A Milli Takımı’nın genç yıldızını Fenerbahçe ve milli takımın önemli gol ayağı Semih Şentürk ikinci, yine milli takımın vazgeçilmez ismi ve Türk futbolunun İspanya’daki yıldızı Nihat Kahvecide üçüncü sırada izliyor.

Polat’a yakın takip
Nefes kesen bir çekişmeye sahne olan Yılın Spor Adamı kategorisinde ise Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat, ilk sıradaki yerini korumasına rağmen son güne IOC üyesi ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener’in nefesini ensesinde hissederek giriyor. Bu iki ismi Golf Federasyonu’nun başarılı başkanı Ahmet Ağaoğlu izliyor.

Haberin Devamı

A Milliler rahat
Yılın Takımı seçiminde ise Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarılara imza atan A Milli Futbol Takımı zaferini ilan etmiş gibi görünüyor. Bu kategorideki ikincilik çekişmesi Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu apoletini omzuna takan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile üçüncü sırada yer alan geçen yılın lig şampiyonu Galatasaray arasında geçiyor.

Phelps yetişti
Dünyada Yılın Sporcusu seçiminde ise Pekin Olimpiyatı’nın 8 altın madalyalı efsane yüzücüsü Michael Phelps, rekortmen atlet Usain Bolt’u yakalamakla kalmadı aradaki farkı da açmaya başladı.


2008 YILIN SPORCUSU ADAY LİSTESİ
Elvan Abeylegesse, Nazmi Avluca, İlhan Çıtak, Gizem Girişmen, Neslihan Kavas, Yakup Kılıç, Sibel Özkan, Ramazan Şahin, Azize Tanrıkulu, Gülsüm Tatar, Servet Tazegül, Şemsi Yaralı, YILIN SPOR ADAMI: Ahmet Ağaoğlu, Uğur Erdener, Adnan Polat, YILIN ANTRENÖRÜ ADAYLARI: Anatoly Byckhov, Cevat Güler, Ali Şahin, Fatih Terim, YILIN TAKIMI ADAYLARI: A Milli Futbol Tkm., G.Saray Futbol Tkm., G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Tkm., Karate Milli Tkm., YILIN FUTBOLCUSU ADAYLARI: Mehmet Aurelio, Servet Çetin, Nihat Kahveci, Semih Şentürk, Arda Turan, DÜNYADA YILIN SPORCUSU ADAYLARI: Usain Bolt, Lewis Hamilton, Yelena Isinbayeva, Kaka, Michael Phelps, C.Ronaldo
Not: İsimler soyadı sıralamasına göre alfabetik olarak sıralanmıştır.

Yazarlar