Beşiktaş Neredesin sen!

Neredesin sen!

14.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son şampiyon Beşiktaş, Gençlerbirliği'ne Ankara'da boyun eğdi, üst üste üçüncü maçında da galibiyet göremedi.

Neredesin sen

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Kendisi Başkent’te, aklı Şampiyonlar Ligi’nde olan Kartal’ın puan kayıpları devam etti. 16. dakikada Vedat Muriç, Alkaralılar’ın yüzünü güldürdü. 2. yarı oyuna giren Babel, üç dakikada kırmızı gördü. 73’te Szekic’in golü farka götürdü. 87’de Cenk’in penaltısı puan için yetmedi.
Geniş kadro yapısı nedeniyle, milli ara dönüşleri Beşiktaş için pek sıkıntılı olmuyordu. Geçen sezondan kalma milli maçlar sonrasındaki kazanma alışkanlığını bu sezon da Kardemir Karabükspor karşısında sürdüren Beşiktaş, o maçtan sonra Porto’yu da geçmesini bilmişti. Aynı senaryoyu dün Gençlerbirliği karşısında da sürdürmek isteyen siyah-beyazlı takım, Babel’in 48. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle, bu kez şampiyonluk yolunda telafisi zor bir yara aldı.
Peki bunun tek nedeni Babel’in gördüğü kırmızı kart mı? En önemli neden olabilir lakin asla tek neden olamaz. 16. dakikada Muriç’in attığı gole 10 kişi oynayan bir Beşiktaş karşılık verebilirdi fakat sahada öylesine bir üretkenlik yapan Beşiktaş yoktu.
Tolgay arandı
Bugünlerde golcülüğüyle çok konuşulan Cenk Tosun gibi oyuncunun kanatta tercih edilmesi ve gol orucu tutan Negredo seçeneği, teknik riskleri üzerinde taşıyan bir karardı. Bir başka risk ise orta sahada alındı. Pas trafiğini iyi yöneten isimlerden biri olan Tolgay Arslan’ı da, gözlerimiz ilk on birde görmeyi bekliyordu.
İkinci yarıda Babel ve Quaresma’yı sahaya süren Şenol Güneş gibi bizler de bu hamlenin çok şeyi değiştirebileceğine inanıyorduk. Fakat sadece 3 dakika oyunda kalan Babel’in gördüğü şok kırmızı kart, tüm taktiksel planları alt üst etti. 73’te de Scekic’in kontratağı tuz-biber ekti!
Belki Caner’in vuruşunda, Ndiaye son anda kafayla müdahale etmese, Beşiktaş eli boş dönmeyebilirdi. Cenk Tosun’un 87’de attığı penaltı golle sonuçlandı ama kalan dakikalardaki futbol pek bir umut vermiyordu. 90’da, Atiba’nın kafa vuruşu belki bir puanı kurtarabilirdi fakat kaleci Hopf, bu pozisyonda çok başarılıydı.
Orman terk etti
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 48. dakikada Babel’in kırmızı kartına çok sinirlendi. Siyah-beyazlıların patronu, bu kızgınlığın ardından protokolden ayrılıp, tribünleri terk etti.
Şipşak Babel!
Şenol Güneş tarafından Monaco maçına saklanan ancak ikinci yarının hemen başında oyuna giren Ryan Babel, 2 dakika 35 saniye sonunda oyundan atıldı
Şampiyonlar Ligi’nde Monaco ile oynanacağı maçı düşünerek Ryan Babel’i yedek kulübesinde oturtan Şenol Güneş, Hollandalı futbolcuyu ikinci yarıda oyuna aldığına pişman oldu. Babel, oyunda kaldığı 2 dakika 35 saniyelik mücadelenin ardından oyundan atıldı.
48. dakikada arkasında bulunan Ahmet İlhan’a, dönerek yaptığı kontrolsüz ve yaralayıcı hareket nedeniyle hakem Halis Özkahya tarafından ihraç edilen futbolcunun yaptığı bu harekete kimse bir şey diyemedi. Gençlerbirliği’nin tecrübeli ismi Ahmet İlhan tedavisinin ardından oyuna devam ederken, Lens’in yerine oyuna giren Babel ise soyunma odasına gitti.
Ryan Babel, 2015-16 başından bu yana Süper Lig’de yedekten oyuna girip en hızlı kırmızı kart gören oyuncu oldu. Hollandalı futbolcu, bu sezon kırmızı kartla ihraç edilen 5. Beşiktaşlı isim oldu. Son haftalarda agresif bir görüntü ortaya koyan siyah-beyazlılarda, Tosiç, Kardemir Karabük deplasmanında, Quaresma, Atiba ve Oğuzhan, F.Bahçe deplasmanında kızarmıştı. Arka arkaya gidilen dış saha maçlarında sıra Gençlerbirliği’ne gelmişti. Burada da Babel kırmızı görüp arkadaşlarını 10 kişi bıraktı.
Bu kartlarla Beşiktaş, 8 haftada 5. kez kızardı ve son 2 sezonun toplamından daha fazla kırmızı görmüş oldu.
Cuma sendromu
Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde oynadığı cuma günkü 6 maçtan da galibiyet çıkaramadı. Siyah-beyazlılar bu karşılaşmalardan 4 beraberlik, 2 yenilgi alırken, 10 gol atıp kalesinde 12 gol gördü.