Tenis Novak Djokovic tarih yazdı! ABD Açık'ta şampiyon

Novak Djokovic tarih yazdı! ABD Açık'ta şampiyon

11.09.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

ABD Açık tek erkekler finalinde Daniil Medvedev ile Novak Djokovic karşı karşıya geldi. Dev finalde rakibini 3-0 mağlup eden Sırp raket Djokovic, tarih yazarak şampiyonluğa ulaştı.

Novak Djokovic tarih yazdı ABD Açıkta şampiyon

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta, tek erkekler finalinde Daniil Medvedev'i 3-0 mağlup eden Novak Djokovic, şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Sırp tenisçi ayrıca, 24. kez kupayı kaldırarak açık dönemde tüm zamanların en fazla grand-slam kazanan tenisçi rekorunun da sahibi oldu. ABD'nin New York şehrindeki turnuvanın tek erkekler finalinde, dünya 2 numarası Sırp raket ile Rus Medvedev, karşı karşıya geldi.

TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ

Rakibini 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yenen 36 yaşındaki Djokovic, 24'üncü kupasına ulaşarak açık dönemde tüm zamanların en çok grand-slam kazanan tenisçi rekorunu kırdı.

REKORU EGALE ETTİ

ABD Açık'ta 2011, 2015 ve 2018'in ardından dördüncü kez şampiyonluğa ulaşan Djokovic, Avustralyalı Margaret Court'u yakalayarak en fazla grand slam kazanan tenisçi rekorunu egale etti. Medvedev ise 2021'in ardından turnuvadaki ikinci şampiyonluk hedefine ulaşamadı.

Haberin Devamı

Yazarlar