1.Lig O eski halinden eser yok!

O eski halinden eser yok!

31.08.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de ilk 3 maçında, 1 galibiyet 1 beraberlik, 1 yenilgiyle 4 puan toplayan yeşil beyazlıları değerlendiren usta kalemlerimiz, “Geride kalan sezonda oynadıkları futbolu arar olduk. Yaşanan olumsuzluklar aşılmalı. Alışkanlığa dönüşmemeli” dedi

O eski halinden eser yok

 

DOKSAN+3 EGE'DE FUTBOL

Haberin Devamı

Bülent Buda: Ucuz bir penaltı golü sonrası karşı kalede süren ataklar, duran top vuruşları ve beceri eksikliği. Gollük şutlarda Gençlerbirliği kalecisi Ertuğrul’un gol ya da gollere izin vermediği zaman dilimi.
Futbol oyunundaki gelişmeleri ya da kaçırılan fırsatları talihsizlik sözcüğüyle tanımlamayı sevmem. Pozisyon üretip, atamıyorsan orada beceri eksikliği ya da final dokunuşlarında yeterince etkili olunamamıştır. Bir de karşı kaleci iyi gününde başarılıdır.

Bodrumspor’da gole en yakın, yatkın futbolcu kimdir diye sorsanız ben Gökdeniz derim. Oysa Gökdeniz sezonun açılışından bu yana verimsiz ve de yetersiz. Alanda 11 kişiyseniz eksik değilsiniz demektir. Öyle görünüyor ki yeşil beyazlılarda bu aşamada sorunlar yaşanıyor. Bu arada elbette sakatlıklarından oynayamayanların yokluğu hissediliyor. Dünyanın sonu değil. Yaşanılan olumsuzluk sadece bir yenilgi. Tehlike, alışkanlığa dönüşmesinde...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bodrumspor’un ilk defa bu kadar etkisiz ve istediği futbolu sahaya sergileyemediğini gördüm. Oyuna tutunamadı. Oyuncular beklenen seviyenin altında kaldılar.
Hücumda alan genişletemedi. Takım boyu uzadı. Gökdeniz maalesef istenilen formda değil.
Bodrumspor, rakibi karşısında oyunun kontrolünü elinden kaçırdı. Orta sahada pres yapamadı.
En önemlisi mücadele yönünden başarılı değildi.
İkinci yarıda daha iyiydiler. Özelikle Üzeyir’in sağdan getirdiği toplarla ataklar geliştirdiler. Gençlerbirliği kalecisi Ertuğrul’da 45+5’de Celal’in, 86. dakikada Samet’in şutlarını kurtarınca Bodrumspor, sahadan puansız ayrıldı.
Oyun anlamında sağlam, hatları birbirine yakın oynayan, rakibine alan bırakmayan ve mağlubiyeti asla kabul etmeyen Bodrumspor’u en kısa zamanda tekrar göreceğimizi umut ediyorum.

Mehmet Demirtaş: Geçtiğimiz sezon oynadığı futbolla gönlümüzde taht kuran Bodrumspor, maalesef bu sezon keyif vermiyor...
Kadrosunu büyük ölçüde koruyan ve nokta transferlerle sezona başlayan Bodrum FK, Gençlerbirliği deplasmanında da eli boş döndü. Sezon başında da yazmıştım. Bodrumspor golcü sorunu yaşayacak diye.
Gökdeniz son iki haftadır kendisinden bekleneni veremiyor. Orta sahadan da ona katkı gelmeyince Bodrum, pozisyon bulmakta zorlanıyor.
Takım geçen sezona oranla pozisyona girmekte zorlanıyor. Rakipler orta sahayı çok rahat geçiyor. Bitiricilik sıkıntısı baş gösteriyor. 1. Lig bu sezon çok şeye gebe. Henüz oturmamış bir lig. Herkes birbirini yenebiliyor, puan alabiliyor.
Hiçbir maç ve puan çantada keklik değil. İsmet hoca da bu ligin en tecrübelilerinden.
Elindeki oyuncu grubuna yapılacak takviyeler, sakatlıktan dönecek oyuncularıyla birlikte uyum sürecinin ardından o coşkulu, kazanma arzusu yüksek ve en önemlisi futboluyla keyif veren Bodrumspor’u izleyeceğimizden şüphem yok. Biraz daha zamana ihtiyaçları olduğu kesin.

Haberin Devamı

Harikasın Manisa FK

Bülent Buda: Burak bıraktığı yerden sürdürüyor. Kazanma isteği ile jeneriklik goller.
Futbolun bu tür porfesyonelere gereksinimi var. Oğuz Gürbulak’ın açılışı, golündeki vuruşu birinci sınıf seyirlikti. Gol sonrası topun Erzurum savunmasına aktarılması, uçlarda tutulmasında zorlandı ileri uçlar.
Özellikle Lima, uzun süre yok gibiydi. Alperen, bence takıma yeni katılanların en nitelikli profesyoneli. Her takımın gereksinmesi olan bir kaleci. Yoğun baskı sonrası Erzumspor’un eşitlik golü kaçınılmazdı. Hiçbir savunmada daha fazlasına direnemezdi.
Ve de 64. dakikada Burak ile Diallo iletişimi ve duygudaşlığı üst düzeydi. Bir kez daha vurgulamalıyım. Burak bu yılı çok istiyor.
Bitirirken sevgili Osman Zeki Korkmaz’ın muhteşem direncini sona sakladım. Oyuncu değişimleri; 90. dakika, Kerim-Doğukan... 90. dakika Diallo-Sisakko, 90+6’da ise Oğuzhan-Bedirhan... oyuna dalıp gittiniz mi? Yoksa bu da taktik icabı mı sevgili hocam!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa FK, Erzurum karşısında da kazanmasını bildi ve deplasmanda ikinci galibiyetini aldı. Kısacası lige iyi başladı. Umarım büyük mücadeleler vererek kazandığı puanları evinde hovardaca dağıtmaz.
Manisa FK’nın oyun karakterinin en büyük özelliği rakibe baskı, oyun felsefesi ise pres üzerine kuruluydu. Topu kazanınca 2. ve 3. bölgede hızlı ve dikine paslarla ataklar geliştirdi. Golleri orta alan oyuncuları Oğuz ve Burak attı. Buna tesadüf dıyemezsiniz. Goller çok çalışmanın ürünüydü.
Maçı kazanmanın şartlarından biri olan rakibinden çok koştu. Savunmadan, hücuma geçişte çok iyiydiler. Kanatlardan özellikle Diallo iyi toplar getirdi.
51. dakikada taçtan gelen toptan kalesinde gördükleri gol böylesi iyi bir takıma hiç yakışmadı. Zeki hoca umarım tedbirini alacaktır.
Kaleci Alpaslan çok iyi. Ayberk ve Graovac pandemde başarılıydı. Kaptan Kaan, tam bir görev adamı. Oğuz, Burak ve Tugay üçlüsü doğru oynadı, görevlerini iyi yaptı. Hücumda Diallo çok etkiliydi. Lima ise gayretliydi. Futbol geçmişlerini çok iyi bildiğim karakterli ve iyi futbolcu olan Oğuzhan ve Kerim Frey’in formları artarsa takıma büyük katkıları olacaktır. Manisa FK, ilk 3 hafta sonunda iyi görüntüler veriyor. Yolları açık olsun...

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: ’Manisa FK, deplasmanda Erzurumspor’u 2-1 mağlup etti ve puanını 7’ye yükseltti. Geldiği ilk günden itibaren yazıyorum. Osman hoca bu ligin en iyi hocalarından. Oynattığı oyun sisteminin tam anlamıyla oturmadığı bir gerçek. Her ne kadar transfer yasaklı Erzurum FK’dan 3 puanı söküp alsa da Manisa FK gelecek adına umut veren bir ekip. Erzurum FK karşısında sahada mücadele eden ilk 11’in 7’si takıma yeni katılan oyuncular... Ancak transfer konusunda yerinde adımlarla takım olma yolunda sağlam ve de olumlu adımlar atılıyor. Tuzlaspor karşısında alınacak puan ve puanlarla milli araya girilecek. Benim milli ara sonrası birçok takımda olacağı gibi Manisa FK’nın da oyun sistemi oturmuş, oyuncu grubu arasındaki uyum sorunu aşılmış ve keyif veren futboluyla kazanma alışkanlığı edinecek bir Manisa FK izleyeceğimizden şüphem yok. Takım bu sorunları aşmanın mücadelesini verirken, Manisa şehrinden de gerekli desteği alması ön şart. Evlerinde oynayacakları karşılaşmalarda bu takıma destek önemli. Haydi Manisa FK, yolun açık olsun...

Yazarlar