Dünya Kupası Oğuz Çetin'in favorisi Almanya!

Oğuz Çetin'in favorisi Almanya!

27.06.2014 - 12:20 | Son Güncellenme:

Oğuz Çetin, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda grup elemelerinin ardından, heyecanın artacağını ifade etti.

Oğuz Çetinin favorisi Almanya

Khazar Lankaran Teknik Direktörü Oğuz Çetin, "Zaman değişiyor, Türkiye değişiyor. Futbol ekonomisi büyüyor ve bundan rant sağlayanlar artıyor. Bunu doğru yolda yapanlar olduğu gibi bu kaos ortamını kullanarak, birtakım etik değerlerin dışına taşarak, bundan rant sağlayan kesimler var" dedi.

Haberin Devamı

Palandöken ilçesindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde, 21 futbolcusuyla kampa giren Azerbaycan Premier Lig takımlarından Khazar Lankaran'ın hedefi ligde şampiyon olmak.

Mustafa Denizli'nin ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın çok güzel bir ortamda geçtiğini, oyuncularına toplu, topsuz yükleme yaptıklarını söyledi.

Erzurum'da kamp yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Çetin, "Çalışma şartları çok iyi ve güzel bir ortam var burada. Dolayısıyla ilerleyen yıllarda buraya gelecek takımların sayısının artacağını düşünüyorum. 6 Temmuz'a kadar buradayız ve gençlerle 21 oyuncumuz kampta. Bu hafta toplanma, adaptasyon süreci olacak. Önümüzdeki hafta tempo biraz daha artacak" dedi.

Haberin Devamı

Çetin, Lankaran olarak son bir kaç yıldır istedikleri performansı ortaya koyamadıklarını, bu sezonda şampiyonluğu hedeflediklerini, Avrupa'ya gideceklerine inandıklarını ifade etti.

"Türkiye'de futboldaki kaos ortamını saatlerce konuşsak bir yere varamayız"

Çetin, Türkiye'de futbolun farklı konularla gündeme gelmesinin kaliteyi düşürdüğünü ifade etti.

Futboldaki kaos ortamının saatlerce konuşulması halinde bile bir yere varılamayacağını ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Türkiye'de futboldaki kaos ortamını saatlerce konuşsak bir yere varamayız. Bunu uzun uzun konuşmalıyız. Benim tek dileğim futbolun konuşulması. Sahada oynanan futbolun konuşulması, oynanan oyundan keyif alınması. Futbolun dışındaki konulardan ülke olarak sıyrılmak gerekiyor. Ülke olarak bu olmadığı süreçte, Türk futbolunda kaos dalgalanmaları olacaktır. Bu bizim futboldaki kalitemize direk olarak yansıyor. Tek ümidimiz, eski futbolcu ve şimdi de teknik adam olarak tek isteğim artık futbola dönülsün ve futbol konuşulsun."

Çetin, futbolun etik değerlerine sahip çıkılmasının, Türk futbolundaki kaliteyi artıracağını söyledi.

Ülkemizde geçmiş yıllara nazaran futbolda ekonominin büyüdüğünü vurgulayan Çetin, "Zaman değişiyor, Türkiye değişiyor. Futbol ekonomisi büyüyor ve bundan rant sağlayanlar artıyor. Bunu doğru yolda yapanlar olduğu gibi bu kaos ortamını kullanarak, birtakım etik değerlerin dışına taşarak, bundan rant sağlayan kesimler var. Bunun ayrılması gerekiyor. Futbolu konuşan, futbolun yanında olanlara reyting yapmak ve diğer programların yanında olanlardan uzak durmak gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

"Dünya Kupası'nda favorim Almanya"

Çetin, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda grup elemelerinin ardından, heyecanın artacağını ifade etti.

Dünya Kupasında, favori takımın Almanya olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Özelikle grup eleme maçlarının sönük geçmesi normal. Elemelerin ardından takım sayısı düştüğünde 2014 FIFA Dünya Kupası çok daha heyecanlı bir hale gelecek. Dünya Kupası'nda Güney Amerika ile Avrupa'nın bir rekabeti olacak. Güney Amerika'da başta Brezilya olmak üzere Arjantin, Şili ve Uruguay gibi takımlar her şeyi yapacak kapasitede. Avrupa'da ise Almanya başta olmak üzere Fransa, Hollanda baya baya öndeler. Sonuç itibarıyla bakarsak final bir Avrupa bir Güney Amerika takımı arasında olur. Ama ben favori olarak Almanya'yı görüyorum. Tabi diğer takımların durumu da orta ama ben Almanya'yı favori görüyorum."