Skorer Okçulukta mutlu son

Okçulukta mutlu son

03.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Okçulukta mutlu son

Okçulukta mutlu son

Milli takımı boykot eden Dünya rekortmeni sporcumuz Natalia Nasaridze'nin federasyonun girişimleri sonucu yeniden Türkiye'ye dönmesi sağlandı
İç çekişmeler, antrenör sorunu nedeniyle, Milli takımı içi kan ağlayarak boykot etmek zorunda kalan okçuluktaki madalya avcısı sporcumuz, elbirliğiyle tekrar Türkiye'ye kazandırıldı. Federasyon Başkanı Uğur Erdener, Natalia Nasaridze'nin, kendi antrenörü Vladimir Lekveişvili ile çalışmasını izin verileceğini açıkladı, "Yine Türkiye için ok atmaya devam edecek" dedi
BİR Dünya rekortmeni ve Avrupa şampiyonu sporcunun hüzünlü hikayesi, elbirliği ile mutlu sona dönüştü. Türk sporunda ender rastlanır yeteneklerden Natalia Nasaridze, yitip gitmekten kurtulmanın, Türkiye'de okçulukta kazandığı başarılara devam edecek olmanın heyecanını yaşıyor.
İç çekişmeler, antrenör sorunu ile zirveye çıkıp yıllarca dile getirdiği istekleri kulak ardı edilince, milli takımı içi kan ağlayarak boykot etmek zorunda kalan Nasaridze, artık gözü arkada da kalsa anavatanı Gürcistan'a dönme planları yaptığı anda, federasyonun olumlu girişimleriyle tekrar Türkiye'ye kazandırıldı.
Olimpiyat ve dünya rekorları, Avrupa ve Akdeniz şampiyonluklarıyla adeta bir madalya koleksiyoncusu olan Nasaridze'nin kendi antrenörü Vladimir Lekveişvili ile çalışmasına izin verileceğini açıklayan federasyon başkanı Uğur Erdener, "Biz hiçbir zaman Natalia'yı kaybetmek istemedik. Artık olay tatlıya bağlandı. Nasaridze, milli takıma dönerek yine Türkiye için ok atmaya devam edecek" dedi.
Nasaridze'nin daha iyi bir ortamda çalışmalarını sürdürebilmesi için de girişimlerde bulunduğunu ifade eden Erdener, "Nasaridze'nin en kısa sürede eski formunu bulmasını sağlayacağız" diye konuştu.
Mutlu haberi Milliyet'ten öğrenen Nasaridze ise heyecanını saklayamadı. Milli okçumuz, "Krizin mutlu bitmesi beni çok memnun etti. Benimle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Artık ilk hedefim iki ay sonra yapılacak Avrupa Salon Şampiyonası'nda zirveye çıkmak. Uzun vadede de Sidney Olimpiyatları'nda daha önce şanssız bir şekilde kaçırdığımız olimpiyat altınını Türkiye'ye kazandırmak olacak" dedi.

Yazarlar