Beşiktaş ‘Olimpiyat’a gidelim’

‘Olimpiyat’a gidelim’

27.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Yönetimi’nin çoğunluğu, İnönü Stadı’nın yenilenmesi sırasında, Atatürk Olimpiyat Stadı’na gitmeyi tercih ediyor. Siyah-beyazlılar, bu şekilde yüklü bir mali külfetten kurtulacaklarına inanıyor

‘Olimpiyat’a gidelim’

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Yeni stat çalışmalarını tamamlayarak mayıs ayı başında inşaat faaliyetlerine başlamak isteyen Beşiktaş’ta, yeni sezonda maçların hangi statta oynatılması konusunda yönetimin fikri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Başkan Fikret Orman ve Teknik Direktör Samet Aybaba’nın istememesine rağmen, yönetimin büyük çoğunluğu, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması yönünde görüş bildirdi.
Başkan Orman’ın, Galatasaray veya Fenerbahçe’nin statlarında oynama isteğine katılmayan ve Olimpiyat Stadı’nı öneren yöneticilerin, “Ezeli takiplerimizin statlarında oynarsak başta zemin problemi yaşarız. Ödeyeceğimiz kiranın yanı sıra, stadın başka kulübe ait olması nedeniyle ortaya çıkacak zararla birlikte, kulübün alacağı cezalar da ekstra masraf olur. Olimpiyat Stadı’na giden metronun yapımı bitti sayılır. Artık Galatasaray’ın oynadığı dönemdeki gibi ulaşım sorunu yaşanmıyor. Olimpiyat’a gidelim” dedikleri ortaya çıktı.
‘Masraflar artar’
İstanbul dışındaki tekliflerin de kulüp menfaatleri açısından değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen yöneticiler, “Tesisler İstanbul’da maç İzmir’de... Böyle bir şey imkansız. Bu durum her hafta deplasmana gitmek demektir. Seyahat giderlerimiz çok artar. Lig, Avrupa ve kupa maçlarını bir statta oynamalıyız. Kombine ve loca sattığımız kişileri ayrı ayrı statlara götürmek teknik olarak çok zor” diye konuştu.