Diğer Olimpiyat şampiyonuna ağır suçlamalar

Olimpiyat şampiyonuna ağır suçlamalar

20.02.2013 - 11:28 | Son Güncellenme:

Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kop, Londra'da altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'i topa tuttu. Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuşan Süreyya Ayhan Kop, Londra'da altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'e ağır suçlamalar yöneltti.

Olimpiyat şampiyonuna ağır suçlamalar

Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'e antrenörlük hizmeti verdiğini, karşılığında bir sözleşme imzaladıklarını belirten eski milli atlet, anlaştıkları parayı alamadıklarından yakındı. Programda Aslı Çakır Alptekin ile Süreyya Ayhan Kop'un antrenman görüntüleri de yayınlandı.

"BEN DE HATALAR YAPTIM"

Doping cezasına ve dava sürecine de değinen Süreyya Ayhan Kop, "Her şeyin ilki olmanın acısını çok fazla yaşadım. Ben de hatalar yaptım. Ama hiçbir şeyi bilerek yapmadım. İnsanlar bilerek hata yapmaz. Başında bir büyük varsa o seni bir kenara çeker ve sorar. Bana sormadılar bile, 'Sen bu işi yaptın mı?' diye... İçimi acıtan bu. 20 sene emek verdim. Şimdi ömür boyu cezalı olma söz konusu. Ki bu ülkede ilkleri ben yaşattım. Kayseri'de dağda yaşayan bir amca bile beni tanıyorsa bu ülke atletizmi benden öğrendi" diye konuştu.

"ASLI ALPTEKİN DE DOPİNG CEZASI ALMIŞTI"

Süreyya Ayhan Kop, Londra Olimpiyatlarında Altın madalya kazanan Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin için ağır konuştu. Alptekin ile 2005 yılında tanıştıklarını anlatan Süreyya Ayhan, şöyle devam etti: "Ben de cezalıydım o zaman. Babası fırıncıydı, bize ekmek getirmişti. Beni görünce çok sevindi kızıyla tanıştırmak istedi. Aslı da doping cezası almıştı. Ona 'sakın pes etme' dedim. Eşiyle birlikte 2009 yılında bize geldiler, yardım istediler. Antrenman sistemini öğretmemizi istediler. Biz de kabul ettik. Biz başarılı olacak insanla çalışıyoruz.

"ASLI YETENEKLİ OLDUĞU İÇİN ÇALIŞMAYI KABUL ETTİK"

Antrenör olarak çalışamayacağı iddialarına da değinen Süreyya Ayhan, "Ben zaten resmi olarak hiçbir yerin antrenörlüğünü yapmıyorum" dedi. Şu anda danışman olarak çalıştığını söyleyen Ayhan, "2009'da Aslı bize geldiği zaman 3 ay deneme süresi verdik. Antrenmanlarını takip ettik. 'Her şeyde bize uyacaksınız, söylediğimizi yapacaksınız.' diye anlaşma yaptık. Avrupaysa Avrupa, olimpiyatsa olimpiyat şampiyonluğu garantisi verdik. Yetenekli olduğu için onunla çalışmayı kabul ettik. Onun branşını değiştirdik, 3000 metre engel koşuyordu. 1500 metre koşmasına karar verildi.

"PARASAL BİR ANLAŞMA İMZALADIK"

Aslı Alptekin ile bir sözleşmemiz de vardı. Aslı'nın da imzası var. "Olimpiyat ya da dünya şampiyonu olursan bize düşen hakkı da vereceksin" gibi bir ibare var sözleşmede. Parasal bir anlaşma. Ama söz konusu para da değil burada. İnanın eşiyle birlikte çok da iyi bir takım olduk. Sıkıntılı bir dönemdelerdi, çok paraları yoktu. Bizim sağlık ekibiyle çalışsalardı para vermek zorundalardı. Onların kendi kulüplerinin kendi sağlık ekipleri vardı, sağlığı Üsküdar Belediyesi yüklendi. Diğer teknik açıdan tüm programlarını, kamp programlarını antreman programlarını eşimle birlikte antre ettik. Kontrat da imzaladık. Biz sadece arkada gölgeydik. Çünkü federasyon bizimle çalışmalarını istemiyor... Bizimle çalışmaya başladıktan sonra Aslı, "Abla biz evrim geçirdik" diyordu.

"İNİP KOŞARIM DİYE KORKTUM"

Haberin Devamı

Olimpiyata kadar çalıştık. Her gün en az yarım saat konuşuyorduk. Bugün hangi çalışmaları yaptın diye. Ama Olimpiyatı izlemeye gitmedim, hazır değildim... Oraya gidersem, kendimi tutamam, inip koşarım diye korktum.

"ASLI İLE ABLA KARDEŞ GİBİYDİK"

Biz onlara “Kop ailesi bize destek çıktı dersiniz” dedik. İhsan da işi çok iyi götürdü,, bizi çok iyi dinlediler. Ta ki yarışma gününe kadar... O gün yarıştan iki saat önce eşim Aslı ile konuştu, taktikleri verdi. Ancak Aslı çizgiyi geçti, olimpiyat şampiyonu oldu ve bizi unuttu. O günden sonra görüşmedik. Telefon açtım ama ulaşamadım. Aramasını beklerdim, çünkü çok yakındık. Aslı ile abla-kardeş ilişkimiz vardı. Ben ablamla bile o kadar samimi değildim ama Aslı çizgiyi geçtikten sonra bizi tanımadı.

"PARAYI GEÇTİM, VEFA ÇOK ÖNEMLİ"

Aslı 2 milyon TL kadar bir ödül kazandı. Bunun yanı sıra 2 ev, 1 araba, 1 arsa verildi Aslı'ya. Hakkettiğini biliyorum, zor durumlardan geçerek buraya geldiler. Ancak bize düşen payı vermediler. Biz 5 ay kadar sabırla bekledik. Çünkü yetiştirdiğimiz olimpiyat şampiyonunun kötü imajı olsun istemedik. Parayı da geçtim, vefa çok önemli. Bize vefasızlık yaptılar.

ALPTEKİN'İN AVUKATI YAYINA BAĞLANDI

Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in avukatı Koray Akalp da telefonla canlı yayına bağlandı. Süreyya Ayhan'ın açtığı davadan haberi olmadığını söyleyen Akalp, "Bu iddialar yeni değil. Bu iddialar nedeniyle müvekkilim olimpiyat mutluluğunu bile yaşayamadı. Bu konuyu burada değil, mahkemede konuşmamız gerekir" dedi. Akalp, Süreyya Ayhan'ın Aslı Çakır Alptekin ile beraber çalışıp çalışmadığı konusu hakkında cevap verme yetkisi olmadığını söyleyerek konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Süreyya Ayhan Koray, Akalp'ın sözlerini şöyle yanıtladı: Aslı'nın olimpiyat sevincini yaşayamamasını ve inkarını anlamıyorum, bizim Aslı ile resmi bir sözleşmemiz vardı. Bizler profesyoneliz. Ortada yalan bir şey yok. Olimpiyat şampiyonu olduysan biraz mütevazı ol, gerçekleri söyle. Ayhan daha sonra Aslı Çakır Alptekin'in parmak izi ve imzası olan sözleşmeyi göstererek “Biz bu işe emek ediyoruz. Başarılı olunca payımız olduğunu söylemek de bizim hakkımız.”

Balçiçek İlter'in “Olimpiyat Şampiyonu'ndan para istiyorlar durumuna düşmekten, hedefe konmaktan korkmuyor musunuz?” sorusunu Ayhan şöyle yanıtladı: "Hayır, hiç korkmuyorum. Çünkü biz profesyoneliz ve bu başarıda büyük payımız olduğunu düşünüyoruz. Sözleşmelerinin 2012 itibariyle bittiğini söyleyen Ayhan “Dünya rekoru kıracağız diyorlar, umarım başarılı olurlar. Ben Gamze'den dünya rekoru bekliyorum, çok başarılı bir kız” dedi.