Diğer Olimpiyatlar için start verildi

Olimpiyatlar için start verildi

24.08.2012 - 14:48 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2016 ve 2020 Olimpiyatları hazırlıkları için sporcu yetiştirme programını açıklayacak.

Olimpiyatlar için start verildi

Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Suat Kılıç, 2016 ve 20120 Olimpiyatları hazırlıkları için federasyon yetkililerinden sporculara, antrenörlerden akademisyenlere kadar bir çok kişiyle görüş alışverişinde bulunduktan sonra olimpiyatlara sporcu yetiştirme programını açıklayacak.

GSB’den yapılan açıklamada, Türkiye’de ilk defa bir sonraki olimpiyatların hazırlığına 4 sene önceden başlanıldığına vurgu yapılarak, ”Bakan Kılıç’ın en büyük hedefi, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın İstanbul’a verilmesi ihtimaline karşılık, bu olimpiyatlara en yüksek katılımla hazırlanmak. Yani, 26 olimpik branşın tamamında olimpiyatlarda temsil edilmek” denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
”27 Ağustos Pazartesi günü ’Değerlendirme Komisyonu’ toplanacak. Öğleden sonra ise 2012 Londra Olimpiyatları’na katılan milli sporcular dinlenecek. Milli sporcular iki kademeli bir dinleme sürecine tabi tutulacak. Sadece olimpiyatlarda madalya kazanan sporcular değil, başarının kıyısından dönen sporcular da dinlenecek. Bununla yetinmeyen bakanlık daha önceki olimpiyatlara katılan sporcuların da görüşüne başvuracak.

28 Ağustos Salı günü Yaz ve Kış Olimpiyatları’na katılma hakkı bulunan 33 federasyon başkanı ile spordaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bakanlıkta değerlendirmeye alınacak. Böylece Türkiye sadece yaz olimpiyatlarına yönelik değil, kış olimpiyatlarına da ilk defa bilimsel veriler ışığında hazırlık yapacak.Atıcılık ve avcılık, atletizm, badminton, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, Cimnastik, hokey, eskrim, futbol, güreş, golf, halter, hentbol, judo, kayak, kızak, kürek, kano, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, beyzbol, sutopu, tekvando, tenis, triatlon, voleybol, yelken, yüzme, buz hokeyi, buz pateni federasyonun başkanlarının görüşleri alınacak.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve paralimpik komitenin yanı sıra spor yazarları, antrenör, spor bilimleri, beden eğitimi öğretmenleri ve olimpiyat derneğinin de görüşlerine başvurularak sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
”29 Ağustos Çarşamba günü ise Türkiye’nin 7 bölgesinden 20 akademisyenin görüşlerine başvurulacak. Aynı gün öğleden sonra de sporcu sağlığı ve masörleri ile ikinci bir toplantı gerçekleştirilecek. 31 Ağustos’ta ise antrenör ve teknik direktörlerle toplantılar gerçekleştirilecek. 3 Eylül 2012 Pazartesi günü, bu kez Londra 2012 Olimpiyatları’na katılan spor medyası ile toplantı yapılacak. Bu toplantının hemen akabinde de Londra Olimpiyatları’nı yerinde izlemeyen ancak olimpiyat sürecinde yazı ve değerlendirmelerde bulunan medya mensupları ile ikinci bir toplantı gerçekleştirilecek. 4 Eylül 2012 Salı günü de Spor Genel Müdürlüğü bürokratları ve uzmanları ile son toplantı yapılacak. ’Kendimizi Dinliyoruz’ başlığıyla yapılacak bu toplantılar sırasında Spor Genel Müdürlüğü yöneticileri, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılan yöneticiler ve 10 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’nün görüşü alınacak.

Bakanı Kılıç, bu değerlendirme toplantılarının ardından Spor Genel Müdürlüğü uzmanlarına hazırlattığı raporlar ışığında olimpiyatlara sporcu yetiştirme programını açıklayacak. Böylece Türkiye tarihinde ilk defa bir sonraki olimpiyatlara yönelik olarak bilimsel veriler ışığında hazırlık yapmış olacak."

(AA)