Beşiktaş Olimpiyat'ta 'Gezi Parkı' sloganları!

Olimpiyat'ta 'Gezi Parkı' sloganları!

19.08.2013 - 10:41 | Son Güncellenme:

Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesinde tribünlerden Taksim sloganları yükseldi.

Olimpiyatta Gezi Parkı sloganları

Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş taraftarı 31 Mayıs'ta başlayan Taksim Gezi protestolarında sık sık kullanılan sloganları tekrarladılar. Taraftarlar önce, "Her yer İnönü, her yer Beşiktaş" tezahüratını yaparken, daha sonra ise kısa süreliğine de olsa, "Her yer Taksim, her yer direniş" diye bağırdılar.

Haberin Devamı

EMRE BELÖZOĞLU DA YASAĞI DELMİŞTİ

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun gol sevinci de maça damgasını vurmuştu. Maçın 27. dakikasında penaltı vuruşundan takımını 2-0 öne geçiren golü atan Emre, gol sonrası 'Rabia' selamı yapmıştı.

STATLARDA SİYASET YASAĞI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, tribünlerdeki siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratlar hakkında düzenleme yapılacağını açıklamıştı. Güler, "Tribünlerdeki o yasa dışı gösteriler veya spor ahlakına uymayacak davranışlar kötü tezahüratların içine siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratları da koyuyoruz. Zaten uluslararası normlarda bu tür tezahüratlar yasak. Kombine satışlarda da kulüplerimiz bu konuda gerekli taahhütleri imzalatmış durumdalar. Bu da elbette ki bizim takibimizdedir. Sporun dışına çıkan ter türlü tezahüratla ilgili düzenleme var. Siyasi ve ideolojik tezahüratların sporun ruhuyla bağdaşmadığı kesindir. Hakarette bunun içindedir, spor dışı davranış da bunun içindedir. Kanunun düzenlemesi bunların tümüyle ilgilidir" demişti.

Haberin Devamı

(Vatan)

Yazarlar