Beşiktaş Omar Colley'den Türkiye vurgusu! 'Irkçılık olaylarını hiç görmedim'

Omar Colley'den Türkiye vurgusu! 'Irkçılık olaylarını hiç görmedim'

30.03.2024 - 18:10 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın tecrübeli savunmacısı Omar Colley, İtalyan basınına konuştu. Çizme'yle Türkiye arasındaki farkları anlatan Omar Colley'in ırkçılık konusundaki mesajları dikkat çekti.

Omar Colleyden Türkiye vurgusu Irkçılık olaylarını hiç görmedim

Beşiktaş'ın yıldızlarından Omar Colley, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Türkiye ve İtalya arasındaki farklılıklardan bahseden Omar Colley'in ırkçılık hakkındaki mesajları ses getirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta geçirdiği sezonu anlatan Omar Colley, "Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birindeyim. Dördüncüyüz ama takım için biraz zor bir sezon... Taraftarlar haklı olarak daha yukarılarda olmamızı istiyor" dedi.

Tükiye'de daha fazla mücadele etmek zorunda olduğunu belirten Omar Colley, "Kendimi iyi hissediyorum ama futbol İtalya'dakinden farklı. Daha az taktik, daha çok koşu. Sampdoria'da mutlu anlar yaşadım. Son birkaç sezon zor geçti ama her zaman takip ediyorum, kalbimde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de hiçbir ırkçılık olayına şahit olmadığını vurgulayan Gambiyalı savunmacı, "Türkiye'de taraftarlar çok sıcak ve bazen futbol tutkusunu abartıyorlar. İtalya'da bu anlamda daha az baskı var. Ama Türkiye'de ırkçılık olaylarını hiç görmedim" diye konuştu.

Haberin Devamı

İtalya Futbol Federasyonu'nun ırkçılığa karşı çözüm bulması gerektiğini ifade eden Omar Colley, "İtalya'da olanlardan dolayı üzgünüm. Orası benim ikinci evim. Jesus - Acerbi olayına hiç girmeyeceğim ama İtalya'da çok fazla yabancı var ve bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Irkçılık birçok ülkede var ama İtalya bu sorunu çözmek için daha çok çalışmalı, İtalya Futbol Federasyonu kararlı bir şekilde müdahale etmeli" açıklamasını yaptı.

Omar Colley bu sezon Beşiktaş'ta 26 karşılaşmada forma şansı buldu. Gambiyalı stoper bu müsabakalarda 6 gol atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılarla sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek Omar Colley'in güncel piyasa değeri 3 milyon 600 bin euro.