NBA Ömer Aşık'a ilk 5 yaradı

Ömer Aşık'a ilk 5 yaradı

15.04.2013 - 11:19 | Son Güncellenme:

Milli basketbolcu Ömer Aşık, "Houston Rockets’ta ilk beşte başlamak bana güven verdi. Performansıma rağmen daha iyi oynamam lazım" dedi.

Ömer Aşıka ilk 5 yaradı

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA) Houston Rockets forması giyen ve ortaya koyduğu performansla takımına büyük katkı sağlayan Ömer Aşık, ilk beşte oynamanın kendisine büyük güven verdiğini ve daha da iyi oynayabileceğini söyledi.

Sezon başından beri gerek skorer oyunuyla gerekse pota altındaki mücadelesiyle etkili bir performans sergileyen milli basketbolcu, AA muhabirine telekonferans yöntemiyle yaptığı açıklamada, iki sezon forma giydiği Chicago Bulls’tan Houston Rockets’a geçtiğini belirterek, "NBA’e gelirken en büyük hedefim ilk beş oynamaktı. Houston Rockets’ta bu hedefime ulaştım. Sezon başında ekstra çalışmaların faydasını gördüm. Bu hedeften sonra elimden geleni yapıyorum. Daha çok oynama şansım oldu. Rockets’ta ilk beşte başlamak bana güven verdi. Saha içinde daha rahat olmaya başladım" diye konuştu.

Ömer Aşık, başarılı oyununa rağmen daha fazlasını yapabileceğini vurgulayarak, ”Sonuçta çok da maç kaybettik. İnşallah seneye kendimi daha da geliştirip takıma katkımı artırırım. NBA’e geldiğim günden beri her sezon daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu sezon daha büyük aşama yaptım. Bu performansım oynama süremle alakalı. Tecrübeyle alakalı" ifadesini kullandı.

"3-4 yıl içinde şampiyon olmak istiyoruz"

Haberin Devamı

Genç bir kadroya sahip olmalarına rağmen çok iyi bir sezon geçirdiklerine dikkati çeken yıldız basketbolcu, 3-4 sezon içinde şampiyonluğa ulaşabileceklerini dile getirdi.

Play-off’ta mücadele etmeyi garantilediklerini hatırlatan Ömer Aşık, "Her şey yolunda. Kalan maçları iyi sonuçlarla bitirip play-off’ta rakibimizi bekleyeceğiz. Kim gelirse gelsin en iyi performansı göstermeyi hedefliyoruz. Takımda en iyi isim olarak James Harden var. Onun dışındakiler görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

NBA’de takım olarak oynandığı zaman başarıya ulaşılabileceğini kaydeden milli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Takım olmadan NBA’de başarı gelmez. Herkes ekibin bir parçası olmaya çalışıyor. Bu sezon genç takım olmamıza rağmen play-off’ta mücadele etmeyi başardık. Önümüzdeki sezonlar için kendimizi daha fazla geliştirmeliyiz, üstüne koymalıyız. Bu sezon olmayabilir ama 3-4 sezon içinde NBA şampiyonluğu yaşamak istiyoruz. Sonuçta şu anda NBA tarihinde play-off’lara kalmış en genç takımız. Böyle bir kadronun içinde olmak ve bunu başarmak benim için büyük mutluluk. Bir sonraki seviyeye geçmek için play-off’larda bir iki sezon oynamak gerekiyor. O havayı tadıp kendimizi geliştirmeliyiz. Bu şekilde bir iki sezon içinde bir üst seviyedeki hedeflere varmalıyız."

Haberin Devamı

"Yaptıklarımız milli takıma olumlu yansıyacaktır"

Ömer Aşık, kendisinin yanı sıra NBA’de forma giyen diğer Türk oyuncular Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu ve Enes Kanter’in ortaya koyduğu performansın milli takıma olumlu yansıyacağını ifade etti.

NBA’deki oyuncular olarak başarılı olmaya çalıştıklarını anlatan milli basketbolcu, "Anadolu Efes’in Olympiakos’a yenilmesine üzüldüm. İnşallah Dörtlü Final’e kalırlar. Bunu yapmaları çok önemli bir sonuç. Kulüp takımlarımızın Avrupa’daki başarıları, bizim NBA’de yapacaklarımız milli takıma yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun şansız dönemler yaşadığına dikkati çeken başarılı oyuncu, "Hidayet, sezon başında sakatlık yaşadı. Sonrasında da başka bir şansızlıkla karşı karşıya kaldı. Ancak o da oynayarak milli takıma hazır hale gelecektir. Enes, kenardan gelmesine rağmen takımına büyük katkı verdi. Ersan ve ben ilk beşte başlıyoruz. Her oyuncu takımında görevini başarıyla yapıyor. Biz burada Türkiye’yi temsil ediyoruz. Ersan ve Enes de çok başarılı sezon geçiriyor" diye konuştu.

A Milli Takım olarak artık çok daha başarılı olmaları gerektiğini belirten Ömer Aşık, şunları söyledi: "Çok iyi kadroya sahibiz. Böyle bir kadro her zaman bir araya gelmez. Bu şansı iyi kullanmamız gerekiyor. Daha önceki Avrupa Şampiyonası’nda bunu iyi kullanamadık. Dünya Şampiyonası’nda çok başarılı olmuştuk. Buna rağmen sonraki organizasyonlarda istediğimizi elde edemedik. Artık daha iyi konsantre olup madalya almalıyız."

Yazarlar