Anadolu Kulüpleri Önder Özen'li Göztepe'ye evinde şok!

Önder Özen'li Göztepe'ye evinde şok!

19.02.2016 - 21:10 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig'in 22. hafta ilk maçında Göztepe sahasında son sırada yer alan Denizlispor'a 1-0 yenildi.

Önder Özenli Göztepeye evinde şok

PTT 1. Lig'in 22. hafta açılış maçında Göztepe sahasında Denizlispor'a 1-0 mağlup oldu. Bu sonucun ardından ligde Göztepe 29 puanla 11. sırada kaldı, Denizlispor ise 18 puanla 17. sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

Gol: Dk. 80 Cihan Özkaymak (Denizlispor)

Öte yandan karşılaşmanın bitiminden sonra bir grup Göztepe taraftarı sahaya yabancı madde attı. Polis ekiplerinin gruba müdahale etmesinin ardından taraftarla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

İLK YARI

15. dakikada gelişen Denizlispor atağında Cihan'ın kullandığı korner atışında ceza sahası içinde Furkan iyi yükselip kafayla vurdu, Göztepe kalecisi Gökhan mutlak golü önledi.

36. dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında Mehmet Erdem rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına ortaladı. Diarra müsait durumda topa dokunamadı.
Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

51. dakikada gelişen Göztepe atağında ceza sahası içinde topla buluşan Vleminckx'in dönerek yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı.
76. dakikada Kerem'in kullandığı kornerde Denizlispor savunması topu uzaklaştıramadı. Topla buluşan Cleyton'ın şutunda top auta gitti.
80. dakikada Gençer'in ayağından kaçırdığı topla ceza sahasında buluşan Cihan, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-1
Karşılaşma, Denizlispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

GÖZTEPE: 0 - DENİZLİSPOR: 1

Stat: İzmir Atatürk
Hakemler: Sarper Barış Saka, Deniz Turgut, Murat Ergin Gözütok
Göztepe: Gökhan Değirmenci, Serkan Kurtuluş, Kerem Şeras, Vleminckx, Cleyton (Dk. 78 Gökhan Karadeniz) , Mehmet Erdem Uğurlu, Giray Kaçar, Özgür İleri (Dk.86 Hakan Barış), George (Dk. 58 Serdar Özbayraktar), Gençer Cansev, Diarra
Denizlispor: İsmail Şahmalı, Veli Acar, Kerem Gülbahar, Cihan Özkaymak, Şaban Genişyürek (Dk. 71 Genkov) , Serkan Atak, Recep Niyaz (Dk.45 Mustafa Diler), Furkan Şeker, Cenk Güvenç, Tuna Üzümcü, Şenol Akın (Dk.86 Mustafa Keçeli)
Gol: Dk. 80 Cihan Özkaymak (Denizlispor),
Sarı Kartlar: Dk. 63 Serkan Kurtuluş (Göztepe), Dk. 23 Serkan Atak (Denizlispor)

MAÇIN ARDINDAN

Göztepe cephesi

Denizlispor'a 1-0 mağlup oldukları maçın ardından açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Önder Özen, oyuncuların mücadele anlamında kötü olmadığını vurgulayarak, "Utanacağım bir mücadelesizlik ortaya çıkmadı" dedi.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig'in 22. haftasında sahasında Denizlispor'u konuk eden Göztepe, rakibine 1-0'lık skorla mağlup oldu. Göztepe'nin başında sahaya çıktığı ilk resmi maçta mağlubiyet alan Teknik Direktör Önder Özen, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, bugün zor bir maç oynadıklarını söyledi.

"Rakibin durumu çok daha zor" diyen Özen, "Şiddetle puana ihtiyaçları var ve kapanmaları normal. İlk devre pas yaparak kaleye gitmeye çalıştık. Kale önünde atamadığımız pozisyonlar var. İkinci yarı kaleye daha direkt gitmeye çalıştık. İyi de mücadele ettik ama topu içeri atamadık. Bireysel hatalardan bir gol yedik. Duygu durumu düşük bir ekibin göstereceği maksimum reaksiyon budur" dedi.

Sarı-kırmızılı ekibin Giresun deplasmanından bir hezimetle döndüğünü ifade eden Önder Özen, "Oluşan tablo içerisinde oyuncuların seyircinin tepkisini alarak reaksiyon göstermesi kolay değildi. Oyuncularımın tümünü mücadele anlamında yeterli olduğunu gördüm, formanın hakkını vermeye çalıştılar. O yüzden oyuncularıma bu anlamda yüklenemem. Utanacağım bir mücadelesizlik ortaya çıkmadı. Denizlispor can havliyle oynadı bugün. Akıllı oynadılar, kalenin önünü savundular. Bir kere gelip golü attılar. Maçın sonuna doğru bir penaltı pozisyonu var. Arkadaşlarımıza gelen mesajlar penaltı yönünde. Maçın genelinde başarılı bir görüntü ortaya çıktı diyebilirim. Çok çabuk toparlanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Lig sıralamasında Play-off'tan çok uzakta olduklarını kaydeden Özen, "Zaten 11. sıradaydık. Yeni bir hayal ortaya atmak çok doğru olmaz. Sezon başının favorisi olan takımın 22. haftada geldiği durum bir hayal kırıklığı. Gerçekçi bir hedefle gitmek daha doğru olur. Uzun bir hedeften bahsetmek çok doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Özen büyük sevgi gösterisi

Göztepe'de alınan başarısız sonuçların ardından Metin Diyadin’in yerine görev getirilen Teknik Direktör Önder Özen sarı-kırmızılıların başında ilk maçına çıktı. Atatürk Stadı’na koşan Göztepeli taraftarlar Özen’e sevgi gösterilerinde bulunurken, tecrübeli teknik adam da tribünleri teker teker selamladı.

Haberin Devamı

Göz-Göz’de Diyadin döneminde özellikle son 4 maçta 1 dakika bile şans bulamayan Belçikalı golcü Björ Vleminckx, Önder Özen’le birlikte ilk on bire döndü. En son 16. haftada oynanan Alanyaspor müsabakasında seremoniye çıkan Vleminckx, Diarra ile birlikte Denizlispor’a karşı gol aradı. Önder Özen, yabancı futbolcular Maah ve Besara’yı ise 18 kişilik kadroya dahil etmedi. Özen, cezalı Gosso’nun yokluğunda Özgür’ü oynattı. Ayrıca geçen hafta Giresun deplasmanında on birde çıkan sol bek Hakan Arslan’ın yerine Mehmet Erdem’i, Serdar’ın yerine de forvette Vleminckx’e formayı verdi.

Göztepe tam 113 gün sonra Atatürk Stadı’nda bir lig maçına çıktı. En son 29 Ekim 2015’te Adana Demirspor’u emektar statta konuk eden Göz-Göz daha sonra Samsunspor, 1461 Trabzon, Alanyaspor. Adanaspor ve Şanlıurfaspor’la Manisa 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldi. Manisa 19 Mayıs Stadı zeminin bakımda olması nedeniyle Göztepe ile Denizlispor Atatürk Stadı’nda kozlarını paylaştı.

Denizlispor’da Ali Yalçın’ın ayrılmasıyla iş başı yapan Teknik Direktör Koray Palaz da yeni takımıyla ilk maç heyecanını yaşadı. 38 yaşındaki teknik adam Genkov’un yerine hücumda Şaban’ı, Mustafa Keçeli’nin yerine sol bekte Cihan’i orta sahada da Servan’ın yerine Serkan’ı oynattı. Denizlispor’un en golcü futbolcusu Leandrinho ise sakat olduğu gerekçesiyle kadrodan çıkarıldı. Göztepe’ye karşı oynamak istemeyen Brezilyalı futbolcunun parasını alamadığı gerekçesiyle rahatsız olduğu, sakatlığını ileri sürdüğü ifade edildi.