Futbol Onur Belge'yi kaybettik

Onur Belge'yi kaybettik

07.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TSYD eski başkanı ve spor yazarı Onur Belge dün sabaha karşı Kınalıada’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Belge’nin ani vefatı spor camiasına büyük üzüntü yaşattı.

Onur Belgeyi kaybettik

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski başkanı ve spor yazarı Onur Belge hayatını kaybetti. Kınalıada’daki evinde sabaha karşı kalp krizi geçiren 69 yaşındaki Belge’nin yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Onur Belge’nin cenazesi bugün Kınalıada Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

1946 yılında İstanbul’da doğan Belge, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nde eğitim yaptı. İstanbulspor, Vefa, Taksim gibi takımlarda profesyonel futbol oynadı. Mesleğe 1968 yılında Günaydın Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Hayat Spor, THA, Hürriyet ve Fanatik’te çalıştı. Gazete adlı yayının spor müdürlüğünü üstlendi.

İki dönem başkandı

Ayrıca Star Tv, Brt Tv ve Radyokulüp ve Bugün Gazetesi’nde görev aldı. Dünya Kupası Tarihi kitabı yayımlandı. İngilizce bilen Onur Belge evli, 1 çocuk babasıydı. Belge TSYD’de 2002-2006 arasında iki dönem başkanlık görevini üstlenmişti.

Haberin Devamı

Onur Belge’nin ani ölümü spor camiasında büyük üzüntü yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile birçok kulüp, başsağlığı mesajı yayımladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ise yayımladığı mesajda, “Sevgili meslektaşımız Onur Belge gazetecilik mesleğine uzun yıllar çok önemli hizmetler yaptı. Onur Belge’yi kaybetmenin acısı içindeyiz. Onur Belge’yi sevgi ve saygıyla anıyor, ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” dedi.