Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Basketbol tarihimizde ilk defa Avrupa’nın en büyük ikinci kupasını Galatasaray kazandı. Tarih 15 Kasım’ı gösteriyordu. Coach Ergin Ataman televizyonlara Euro Cup’ı Türkiye’ye getireceklerini deklare etti. Oyuncularını buna inandırdı. Büyük Galatasaray taraftarını inandırdı. Dünyanın her tarafında NBA dahil, basketbol maçı izledim. Takımıyla böyle bütünleşen bir taraftar ilk defa görüyorum. Resmen basketbolcuları kupayı almaları için zorladılar.
Ataman büyük coach. Hatta Avrupa’nın en iyi üç isminden biri diyorum. Bakın, Ataman ‘Kupayı Türkiye’ye getireceğiz’ dediği zamanlar yönetim ‘Seneye basketbolu %50 küçülteceğiz’ diye basın toplantısı yapıyordu. Takımın, taraftarın bundan etkilenmemesi için tecrübeli coach her şeyini ortaya koydu ve başardı.
Düşünebiliyor musunuz, basketbolcular kupayı kazanıyor, o tribünlerdeki 12 bin 500 muhteşem taraftar yönetim istifa diye bağırıyor. İşte bunun tek sebebi Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in ileriyi düşünmeden ‘basketbolu küçülteceğiz’ demeciydi. Şimdi taraftarlar, ‘Bu kupayı Ataman başta olmak üzere oyuncular ve bizler kazandık. Yönetimin hiçbir katkısı olmadı’ diyorlar. Hadi bakalım bu düşüncelerin altından nasıl kalkılacak merak ediyorum.
Lasme ve Sinan Güler’i Anadolu Efes işe yaramaz diye Galatasaray’a verdi. Şimdi yeni bir tartışma konusu çıktı. İyi bir çalıştırıcın varsa çok önemli basketbolculara da ihtiyacın yok. Ataman bize bunu gösterdi. Hani diyorduk ya Galatasaray ruhu kayboldu. İşte o kaybolan ruhu coach, oyuncular ve taraftar geri getirdi. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.
Fatih Terim, UEFA Kupası’nı Türkiye’ye getirdi. Galatasaray tarihine silinmemek üzere adını kazıdı. Şimdi Ergin Ataman da bu kupayı mütevazı kadrosuyla kazanarak tarihe öyle bir geçti ki, çocuklarına öyle bir miras bıraktı ki, yaşadığı müddetçe bu başarıyı hiç kimse unutmayacak. Artık Galatasaray’ın Terim’den sonra Avrupa’da kupa getiren ikinci bir hocası var.

Haberin Devamı

İbrahimovic, Terim şimdi de Lucescu

Galatasaray’da hoca arayışları Sportif Direktör Cenk Ergün tarafından yürütülüyor. Daha önce Fatih Terim’di, şimdi de 71 yaşındaki Lucescu’nun ismi ön plana çıkıyor.
Türkiye’de Romen çalıştırıcıya en yakın kişi Abdurrahim Albayrak’tır. Kendisini aradım, ‘Lucescu haberleri doğru mu’ dedim. Bana ‘Dalga mı geçiyorsun’ dedi. Lucescu, Ukrayna’da sarayda yaşıyormuş. Yılda 8 milyon euro alıyormuş. Scout ekibi ile beraber 20 kişilik bir ekibi varmış. Shakhtar’ın milyarder başkanı Ahmedov da bir dediğini iki etmiyormuş. Albayrak, ‘Bu durumda neden Türkiye’ye gelsin’ dedi.
İkincisi Galatasaray’ın Hollandalı bir hocası var. Adam uzun boylu, yakışıklı... Yanında Cenk Ergün gibi müthiş bir Sportif Direktör var. Transferleri yapacak yönetim ise harika. İbrahimovic’de olduğu gibi istediği futbolcuyu alır gelir! Allah aşkına Galatasaray’ın hocaya ihtiyacı mı var. Hamza hoca geldi ne yaptı, Mustafa Denizli geldi ne yaptı. Az kalsın Denizli sağlığını kaybediyordu. Önümüzdeki sezon hiç boşu boşuna büyük paralar verip hoca aramaya gerek yok. Bu ekip Galatasaray’ı uçurur!

Haberin Devamı

Galatasaray cezayı keser

Haberin Devamı

Şampiyon Fenerbahçe ya da Beşiktaş olacakmış Galatasaray’ı ilgilendiren bir konu değil. Kim kupayı kaldırırsa kaldırsın. Sarı-kırmızılılar can derdinde. Ligi 5. bitirip Avrupa’daki men cezasını bir yılda bitirmek istiyor. Bütün sezon boyunca Fenerbahçeli yöneticiler, “Türkiye’ye şikeyi getiren takım Galatasaray’dır” dediler. Ne oldu, Türk Telekom Arena’da futbolcular bu sezonun en istekli maçını oynadılar. Fenerbahçe ile berabere kalarak şampiyonluk yolunda rakibine yara aldırdılar. Şimdi ise o Galatasaray’a hakaret eden yöneticiler “çok büyük kulüptür” diye övüyorlar.
Haftaya ikinci şampiyonluk adayı Beşiktaş ile oynayacaklar. Bundan 4 hafta önceye kadar Galatasaraylı taraftarlar ve camia, “kupayı kim alsın” diye sorulduğunda “Beşiktaş” yanıtını veriyorladı. Ama, Başkan Fikret Orman’ın televizyona çıkıp, ‘Galatasaray, Ankaragücü maçında şike yaptı’ demesi sarı-kırmızılıların, Beşiktaş’a olan sempatisini tamamen bitirdi. Şimdi, “Bize ne Beşiktaş’tan” diyorlar. Futbolcular, “Fenerbahçe maçında nasıl onur mücadelesi yaptıysak, Beşiktaş maçında daha fazlasını yapacağız” diyorlar. Galatasaraylı oyuncular kötü bir sezon geçirse de hepsi onurlu ve şerefli insanlardır. Nasıl ki Fenerbahçe maçında onur mücadelesi yaptılar, Beşiktaş’a karşı da yenseler de yenilseler de aynı mücadeleyi sahaya koyacaklardır.