Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın dün geceki rakibi, 2009 yılında kurulan Astana... Kazak ekibinin değeri, Sneijder’in sarı-kırmızılılardan aldığı iki yıllık ücret kadar... 150 milyon euroluk Galatasaray ile, 10 milyon euroluk Astana’nın 11’i arasında çok büyük kalite farkı olması lazım.

Maçı seyretmeyenler için söylüyorum. Dün gece galibiyeti kim kaçırdı biliyor musunuz? Astana... Daha çok koştular, daha çok mücadele ettiler, daha çok gol pozisyonuna girdiler. Biraz yetenekli futbolcuları olsa, skor bugün Cim-Bom’un aleyhine çok farklı olurdu.

Haberin Devamı

Hamza Hoca ne yapmak istiyor? Yeni, genç, koşan bir Galatasaray mı yaratmak istiyor; yoksa sadece ismi olan futbolcularla sezonu idare etmek mi? Bunu anlayamıyorum. Hiç kimse de anlayamıyor. Semih sakatlıktan çıktı. Gaziantep maçının en kötüsüydü. Dün gece ilk 11’de maça başladı. 2. yarı rakip Galatasaray kalesine yüklendikçe yüklendi. Semih hata yaptıkça yaptı. Kulübede Chedjou diye bir oyuncu yok mu? Neden oyuna alınmadı?

Rodriguez’i iki haftadır övüyoruz. Yaşı 20, ayakları raket gibi, defansına yardım ediyor. Selçuk’un cezası bitti, Rodriguez kulübeye çekildi. Golü atmasına rağmen Bilal’in yerine İspanyol futbolcudan faydalanamaz mıydı? Umut canla başla çalışıyor. Ama adam golcü değil. Neden Podolski santrforda denenmiyor, neden Sinan Gümüş ilk 11’de başlamıyor? Çok kötü bir gününde olan Yasin neden maç sonuna kadar sahada kalıyor? Hep nedenler var.

Hamza Hoca önce kendisi karar verecek. Nasıl bir Galatasaray yaratmak istiyor? Günü mü kurtarmak istiyor yoksa bu büyük kulübün geleceğini mi düşünüyor? Bunun kararını verecek. Bu 3. sınıf takımı yenemeyen oyuncular taraftarına ne anlatacaklar?

“Zemin suni çimdi. Çok sertti. Topu iyi kontrol edemedik” mi diyecekler? Geçiniz beyler! Bu maçın mazereti olmaz. Galatasaray tesadüf bir golle berabere kalmadı. Kalesinde, hem de kendi futbolcuları tarafından iki gol gördü. O golleri atan futbolcuların günahı yok. Defans nerede, orta saha nerede? Sneijder haricinde savunmaya yardım eden bir tane futbolcu var mı?

Haberin Devamı

Sonuçta kötü bir geceydi. Bütün Türkiye üzüldü. Üç puana ihtiyaç vardı. Hem maddi hem de moral olarak. Bu takım bu Galatasaray’ı nereye kadar taşıyabilir? Bana kimse ‘transfer yapılmadı, o yüzden takım kötü’ demesin. Futbolcular uçmuş, ayakları yere basmıyor. Hamza Hoca bu futbolcuların ayaklarını yere bastıramazsa kusura bakmasın, bu yıldızlar Hamza Hamzaoğlu’nu uçuracak.