Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kolay değil, koca Galatasaray 9 hafta sonra galip gelebildi. Rakip iyi ki Çaykur Rizespor’du. Hikmet Karaman’ın takımına ne olmuş böyle bilemiyorum. Rizespor da yedi haftadır kazanamıyor. Bu futbolla da kazanması mümkün değil. Defans hattına bakıyorum, Viera ile Oboabona. Önlerinde Sylvestre ve Makiadi. Galatasaray biraz hücumu düşünüp hareketlense her atakları rakip kalede gol olacak.

Mehmet Akyüz sezonu kapatmış. Ahmet İlhan, Deniz Kadah ile beraber 55 dakika futbol adına hiçbir şey koymadılar. Ne mücadele ettiler, ne de rakibe baskı yaptılar. Chevalier ise sadece koşuyor. Bir takımın kupada tur atlaması için bunlar yetmezdi.

Haberin Devamı

Galatasaray iyi futbol mu oynadı... Tabii ki hayır. İstese de oynayamaz. Bu kadar kötü Rizespor karşısında ilk yarı turu garantilemeliydi. Teknik kadroya aklım ermiyor. Riekerink’in yanında Orhan Atik hoca da oturuyor. Rakip on kişi kalmış. Umut’u da oyuna alıp çift santrfor oynat. Bunu düşünemiyor. Galatasaray’ı hücuma taşıyan bir tek Yasin var. Onu çıkarıp Tarık’ı oyuna alıyor. Şaka gibi bir şey.

Linnes bu kadar mı kötü futbolcu. Defansta Semih varsa onun önünde Linnes oynayamaz mı? Hollandalı hoca bunu da düşünemiyor. Ama Orhan hocanın Riekerink’i uyarması lazım. Ya hakem Ali Palabıyık’a ne diyelim. Makiadi’yi ikinci sarı kartı göstererek oyundan atıyor. Orada omuz omuza mücadele var. Neden kart çıkarıyorsun, bırak 11-11 oynasınlar. Hakan Balta neden kırmızı kart gördü. Orada faul varsa rakibi Hakan’a yaptı. Hiç kusura bakmasınlar, hakemlerimizin dengesi bozulmuş.

Sahada gerçek anlamda adalet dağıtamıyorlar. Pazar günü Galatasaray’ın Kasımpaşa ile maçı var. Bu takımın en önemli oyuncularından biri Hakan Balta ama sahada olamayacak. Oynayamamasının sebebi de hak etmediği bir kırmızı kart. Ali Palabıyık böyle buyurdu. Futbolculara kızıyoruz ama hakemlerin de dikkatli olması lazım.

Sonuçta bu skor Galatasaray’a finale taşır. Ama finalde Fenerbahçe ya da Torku Konyaspor ile oynayacaklar. Bu futbolla o kupayı kazanmak çok zor.