Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın oynadığı futbol eleştirilebilir. Fakat sahaya koyduğu mücadele alkışlanır. Dün gece tribünlerde 42 bin şampiyonluk havasına girmiş, muhteşem bir taraftar vardı. Rakip Gençlerbirliği... Ligde iddiası olmamasına rağmen iyi futbol oynayan bir takım... Ve maçın ilk yarısı iki takım başa baş futbol oynadı. Sarı-kırmızıların Yasin ve Burak ile girdiği gol pozisyonları olsa bile Gençlerbirliği Gosso Hleb ve Petrovic orta sahası ile rakibine ne doğru dürüst oyun kurdurdu ne de atak yaptırdı. İkili mücadelelerde iki takım futbolcuları da hep ayakta kaldılar. Ama Gençlerbirliği, Galatasaray’ın bütün oyun düzenini bozdu ve ecel terleri döktürdü.

Haberin Devamı

İkinci yarıysa sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Melo, Sneijder, Yasin yıldızlaşırken, Gençlerbirliği’nin gardını düşürdüler. Ve gol pozisyonları peş peşe gelmeye başladı. Umut boş kaleye atamadı. Sonra Sneijder, tekrar Umut... En az takımları adına çok net 6 gol pozisyonu vardı. Ankara ekibi iyice sahasına kapandı. 67. dakikada Burak’ın asisti, Sneijder’in muhteşem vuruşu TT Arena Stadı’nda deprem etkisi yaptı. Son saniyede ise Stancu’nun Sinan Bolat’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa iyi vuramayışı Cim Bom’un şansıydı. Sonuçta Fenerbahçe, Beşiktaş gibi Galatasaray da oynadığı her maçta zorlanıyor. Galip gelirken bile ecel terleri döküyor.

Önce Hamza Hoca’yı kutlamak lazım. Galatasaray’ın sezon içersinde yaşadığı sıkıntılardan sonra bu takımı şampiyonluğun en büyük adayı konumuna getirmek kolay bir iş değil. Hamzaoğlu bunu başardı. Dilerim uzun seneler takımın başında kalır. Bakın takım Gençlerbirliği’yle hayati bir maç oynayacak. Yedek kulübesine bakıyorsunuz sıkıntı var. Emre Çolak’a bu takımın ihtiyacı var. Ama futbolda her şeyden önce terbiye gelir, saygı gelir. Mersin maçında sahadan çıkarken hocasına yaptığı terbiyesizliği, ihtiyacı olmasına rağmen kadroya almayarak Hamza Hamzaoğlu cezalandırdı. Bu ne demek biliyor musunuz? Yeni bir lider hoca geliyor, yeni bir büyük hoca geliyor.

Galatasaray’ın iki maçı kaldı. Haftaya pazar günü Beşiktaş’la, daha sonraki hafta Rize’yle. Bu iki maçta bir galibiyet bir beraberlik alırsa bu sezonun şampiyonu olacaklar. Beşiktaş karşılaşması çok önemli. Bu kadar övdüğümüz Galatasaray Beşiktaş’a yenilirse şampiyonluk şansı zora girecek. Bu maç öyle bir derbi olacak ki, belki Süper Lig tarihinin en heyecanlı, en stresli maçını seyredeceğiz.