Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray ligi kaçıncı bitirecek bilemiyorum... Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında olacak mı onu da bilemiyorum... Ama şu anda Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki sezon iyi bir kadro kurmak için Tudor ile beraber sıkı çalıştığı kulağıma geliyor.
Taraftar Hagi’yi, Melo’yu unutamıyor. Bu futbolcular takımlarının ‘cesur yüreği’ydi... En az 20 bin taraftar onlar için gelirdi. Kazanma hırsları, arkadaşlarını ateşlemeleri, takım mağlup duruma düşünce verdikleri tepki en üst seviyedeydi. Hiç unutmuyorum, Bursaspor-Galatasaray ile Türkiye Kupası finali oynuyordu. Sabri, sağ bekte çok aksayıp hatalar yapıyordu. Melo, gitti Sabri’nin boğazına sarıldı ve silkeledi. Daha sonra da öpüştüler. Ve o gün Galatasaray kupayı kazanırken Sabri de maçın en iyi isimlerinden biri oldu.
Şu anki kadroda böyle bir futbolcu yok. Sneijder bir ara liderliğe soyundu. Arkadaşları kötü oynayınca agresifleşiyordu. Bu da takıma olumlu yansıyordu. Şimdi o da bıraktı. Uzun zamandan beri Bursaspor maçının ikinci yarısında iki gol pası verdi. Bu da taraftarı mutlu etmek için yetti. Ama hiçbir zaman Sneijder, Melo’nun yaptıklarını yapamaz. Öyle bir gücü de yok. Fizik olarak neredeyse lig bitiyor, daha hâlâ yüzde 50’lerde.
Selçuk diyoruz... Kibar çocuk, senede 2-3 kere frikikten gol atar, ama takımı yenikken en ufak bir tepkisi, isyanı yok. Podolski, Eren Derdiyok... Bunlardan da lider olmaz. Yasin kendine buyruk.
Geriye bir tek Muslera kalıyor. Gerçekten onun kaleciliğine, insanlığına, yaşantısına hayranım. Ama takımın içinde bir tane ‘deli’ lazım. Galatasaray’ın o isme ihtiyacı var. Tribünleri coşturacak, arkadaşlarına baskı yapacak, yeri geldiği zaman hakemlere derdini anlatacak birisi gerekiyor. Bursaspor maçında Faty, Ahmet Çalık’ın kafasına öyle bir tekme ile girdi ki çocuğun beyni dağılıyordu. Direkt kırmızı kart görmesi lazımdı. Yine o maçta stoper Ertuğrul, eli ile topa müdahale etti. Bu ise direkt penaltı. Koca Galatasaray’dan hakeme itiraz eden (tabii medeniyet çerçevesinde) bir tek futbolcu yoktu. Hele kaptan Selçuk melek gibi! Kaptanlık yapacak en son insan... Dilerim yeni sezonda Başkan Özbek ve ekibi transfer yaparken bunu gözönüne alırlar.

Haberin Devamı

Serdar Aziz nerede?
İnsan üzülüyor. Galatasaray, para diye kıvranırken bonservisine 4,5 milyon euro ve üç futbolcu, kendisine de yıllık 2 milyon euro verdiği stoper Serdar Aziz neredeyse lig bitiyor, ortalarda yok. Ne zaman ortaya çıkacağı da meçhul.
İnsanların kafasına takılan sorular var. Sağlık ekibi neden bu konuda bir açıklama yapmıyor. Serdar ne zaman dönecek, yoksa dönemeyecek mi, futbol hayatımı bitti, bu sakatlığı ameliyatsız geçmeyecek mi? Hiç kimse doğruyu bilmiyor. Abidal, Barcelona’da kanser tedavisi gördü, 4 ay sonra çıktı futbol oynadı. Ayağı kırılan, kalp krizi geçiren, adelesi kopan oyuncular en geç 8 ay sonra takımlarına katılıyorlar. Beşiktaşlı Caner, aşil tendonu koptu, 5 ay oldu şu anda takımda oynamaya hazır konuma geldi.
Serdar Aziz’in sakatlığı nedir? Bu da koca bir soru işareti... Yeni sezon da Tudor bu futbolcuya güvenecek mi yoksa yeni bir stoper mi isteyecek. Hiçbirini bilmiyoruz.

Haberin Devamı

İnanın üzülüyorum
Kulüplerimizi çalıştıran teknik direktörlerin çoğunun ilk hedefi Süper Lig’de şampiyon olmak. Daha sonra Avrupa’da başarıyı düşünüyorlar.
Önce Avrupa’yı düşünen iki hoca gördüm. Biri Fatih Terim, biri de Mustafa Denizli... Bu iki teknik direktörün de birinci hedefi Avrupa’da başarılı olmaktır. Allah aşkına sizlere soruyorum; insanlar Türkiye’deki şampiyonlukları bir zaman sonra unutuyor. Ama Avrupa’da kazanılan başarıları unutmuyorlar. Haksız mıyım?
Şenol Güneş, çok sevdiğim bir hoca. Lyon’u elemesini isterdim. Bu turu geçseydi, Ajax karşısında ne yapardı? Bizim futbolcuların da aklı fikri Türkiye’de şampiyon olmakta. Bunun için düşünce devrimine ihtiyacımız var. Mevcut kafalarla bizim bir daha Avrupa kupasını Türkiye’ye getirmemiz mümkün değil.