Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dehşete düşüyorum... Spor kamuoyunda Diagne’den başka konu yok. Kimisi Diagne için ‘çöp’ diyor, kimisi ‘ahlak sorunu var’ iddiasını ortaya atıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Hele televizyonlarda konuşulanlar beni hakikaten incitiyor.
Diagne’nin yerinde olmayı hiç istemezdim. Efendim gitmek için bonservisinden ayrıca para istiyormuş! Gideceği takımdan 5 milyon euro talep ediyormuş. Şayet gitmezse Fatih Terim kesinlikle onu oynatmazmış. Transfer parası gelmeyeceği için de Galatasaray kulübü batarmış. Şu hale bakın. Kendini Terim’in ve Başkan Mustafa Cengiz’in yerini koyanlar... Ne ararsanız var. Güleyim mi, ağlayayım mı bilemiyorum...
Bir grup taraftar da buna çanak tutuyor. Adamı sosyal medyada etiketleyip resmen küfürler, hakaretler ediyorlar. Önce şunu söyleyeyim ben bu insanların gerçek Galatasaraylı olduklarına inanmıyorum. Madem orada 30 milyon insanın inandığı, güvendiği, sevdiği Fatih Terim var. O zaman herkes susacak ve sonucu bekleyecek. Hocanın kulübün menfaati için en iyisini yapacağını düşünecekler. Bunu bile bile Diagne’yi paramparça etmek gerçekten hoş değil.
Plağın bir de arka yüzüne bakmak lazım. Diagne’nin gidemediğini düşünün. Bu çocuk geçen sezon 30 kez ağları havalandırdı ve gol kralı oldu. Gücünün yettiği kadar sahada mücadele ediyor. Hırsından dolayı kafasında sorunlar olabilir. Ama futbolculuğuna hiç kimse bir şey söyleyemez. Olaya şöyle bakmak lazım. Diagne, Galatasaray’ın sözleşmeli oyuncusu ve şans bulduğu sürece görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Şampiyonlukta da payının büyük olduğunu düşünüyorum. Peki Diagne gibi bir golcü Türkiye’de başka hangi takımda var? Bir tek Beşiktaş’ta Burak Yılmaz var. Burak da 33 yaşında. Diagne ise 27 yaşında...
Bu da yetmiyormuş gibi Diagne gollerini penaltıdan atıyor diye eleştiriyorlar. Peki o penaltıyı kim yaptırıyor? Bu konuşulmuyor. Sonuçta ne kulübün, ne Fatih Terim’in oyuncusu için olumsuz bir şey düşündüğüne ben inanmıyorum. Satılırsa bu Diagne’nin tercihi olacak. Galatasaray istemediği için futbolcu gitmeyecek. İyi bir golcü için 100 milyon eurolar konuşuluyor. Şu ortamda Diagne’yi fazla yıpratmamak lazım.

F.Bahçe liderini buldu
Evet, sarı-lacivertliler kötü bir dönem geçirdi, geçirmeye de devam ediyor. Henüz düzlüğe çıkamadı. Ama saha içindeki başarı, bilhassa taraftarı mutlu etmek için çok önemli.
Türkiye’de saha içinde takımda bir liderin, futbolculara baskı yapacak bir oyuncun yoksa sorun yaşarsın. Sırf Fenerbahçe değil, bütün takımlar bu problemi yaşayabilir. Emre Belözoğlu, yaşı kaç olursa olsun futbolculuğuyla, arkadaşlarına yapacağı baskıyla, hırsıyla takıma çok büyük katkı sağlayabilir demiyorum, bundan eminim.
Başkan Ali Koç, doğru bir seçim yaptı ve bunun da artılarını ligler başlayınca görecek.

Haberin Devamı

Vedat Muric’i bitiriyorlar!
Vedat Muric, Kosovalı kardeşim. Ahlak olarak adam gibi adamdır. Şu transfer sezonunda yaşadıklarına bakıyorum ve onun adına çok üzülüyorum. Sanki açık artırmaya çıkmış. Kendisinin fikri, düşüncesi hiç sorulmuyor. Hatta biraz daha ileriye gideyim, çocuğa senin aklında ne var diye soran bile yok. Galatasaray ile Fenerbahçe oyuncu için birbirine girecek. Muric’in fiyatı artacak ve Çaykur Rizespor daha fazla para kazanacak. Böyle bir düzen var şu anda. Peki Muric gidemezse ne olacak? Rize, ufacık bir yer. Yarın taraftar sen bizi istemiyorsun gibi bir düşünceye kapılırsa bu oyuncu takımına ne verebilir? Çok yanlış yapılıyor.
Futbolcu köle değil. Her gün Vedat Muric haberleri, Rizesporlu yöneticilerin açıklamaları bu çocuğu eritiyor, benden söylemesi...