Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı sınırlamasını 14’e çıkartarak futbolumuzun önünü açtı. Şu ana kadar bunu en iyi değerlendiren takım Fenerbahçe oldu. Başkan Aziz Yıldırım geçen sezon başarısız olmuş takımı dağıttı ve dünya yıldızlarını kadroya katarak yeni bir oluşum yaratıyor. Buna saygı duymak lazım. Ne yalan söyleyeyim sarı-lacivertliler beni ve herkesi heyecanlandırıyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, Fenerbahçe ile transfer rekabetine girecek hali yok. Elinde geçen sene şampiyon olmuş, iki kupayı almış bir takım var. En az 15 tane de kesin gönderilmesi gereken futbolcu hazırda bekliyor. Önce bu futbolcular gidecek, kadroda yer açılacak, daha sonra transferler yapılacak. Mantık bunu söylüyor ve doğruyu yapıyor. Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacak bir takım kuracağının sözünü verdi. Bu sözü tutabilecek mi?

Haberin Devamı

Neden kötümser olalım. Galatasaray Başkanı söz verdiyse sözünü mutlaka tutar. Podolski transferi bunu göstermiyor mu? Taraftarlar takıma bu gözle bakmalı. Geçen seneki kadroyla ve bir Podolski ve bir Bilal Kısa’yla Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olamayacağını, Başkan da, Tanman da, Hamza Hoca da biliyor. Ama şu an kadro bu kadar şişikken transfer yapmaları da mümkün değil. Aldığım haberlere göre transferler ikinci kamp döneminde başlayacak. Camia ve taraftar biraz daha sabır göstermeli.

Ataman’ın işi çok zor

Ergin Ataman, Türkiye’nin en iyi yerli koçu. Galatasaray’da görevine devam etmesi için maddi olarak bayağı fedakârlık yaptı. Ama neticede basketbol sonuç oyunu. Fenerbahçe Ülker ile beraber bir dev oldu. Darüşşafaka Doğuş müthiş transferler yapıyor. Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka kadrolarını güçlendiriyor. Bu şirket takımlarıyla iyi bir sponsorun yoksa başa çıkman mümkün değil. Dilerim Galatasaray Kulübü, basketbol için iyi bir sponsor bulur. Bulamazsa Ataman’ın başı çok ağrır.

Başakşehir’e dikkat

Yeni sezonda Süper Lig daha da çekişmeli geçecek. Herkes büyük kulüplerden bahsediyor. Başakşehir, Emre Belözoğlu gibi bir yıldız aldı ve bu transferlerin gerisi de gelecek. Bursaspor, Ertuğrul Sağlam’la kadrosunu daha da güçlerdiriyor. Aykut Kocaman, Konyaspor’da iyi transferler yapıyor. Antalyaspor, Eto’o’yu aldı, Ronaldinho’yu getiriyormuş ve kaleci Valdes ile de görüşüyormuş. Bu sezon üç büyükler kadrolarını ne kadar güçlendirseler de elini kolunu sallayarak şampiyon olamazlar.

Haberin Devamı

41 milyon kere maşallah

Rüyamda Arda Turan’ın 41 milyon euroya Barcelona’ya transfer olduğunu görsem, sabah kalktığımda ellerimi açıp, bir besmele çeker ve sonra hayra yorardım. Evet bu transfer futbolda 2015 senesinin en büyük olayı. İçimizden biri, bir Türk çocuğu, dünyanın en büyük takımına gidiyor, Neymar, Suarez ve Messi gibi yıldızlarla aynı formayı giyecek. Bu Türk insanı için çok büyük gurur kaynağı. İlk defa böyle bir şey oluyor. Rüştü de Barça’ya gitmişti ama onunki farklı. Kulübü bonservis almamış, oyuncu bedavaya gitmişti. Arda’ya helal olsun.