Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başkan Dursun Özbek iyi niyetle Galatasaray’ı düzlüğe çıkarmak istese de şu anki görüntü kulübün daha kötüye gittiğini gösteriyor. Camia fokur fokur kaynıyor. Kaça bölünmüş orasını bilemiyorum. Taraftar isyanlarda. Şu an başkana destek verenlerin sayısı gün geçtikçe azalıyor.
Önce şunu belirtmek gerekiyor... Galatasaray çok büyük bir kulüp, çok büyük bir camia... 25 milyon taraftarı var. Türkiye’de dört yıldızı takan, UEFA kupasını kazanan tek takım. Başkan Özbek, bu yönetimle kulübü ne kadar daha idare edebilir ya da düzlüğe çıkarabilir? Samimiyetimle söylüyorum. Bundan sonra çok zor. 25 Mart’ta mali kongre var. Orada tenkitler olsa da sorun çıkmaz, ibra olunur. Ama başkanın bu yönetimle Galatasaray’ı idare edemeyeceğini, mayıs ayında iyi bir yönetimle kulübü seçime götüreceğini açıklaması lazım.
Galatasaraylı o kadar büyük iş adamları, CEO’lar, konsoloslar, siyasetçiler var ki neden bunlar yönetime alınmıyor. Hakan Üstünberk, bu konularda dahi, neden yönetimde yok. Ünal Aysal ile görüşülüp neden basketbol şubesinin tamamı kendisine verilmiyor. Daha bunun gibi bir sürü ağır kişiler var. Bu insanlar göreve çağrılmıyor. Galatasaray’da şu an bir yapı var. Seçim kazanmak istiyorsan, o insanların bir kısmını yönetici yapacaksın, bir kısmına da ballı maaşlarla kulüpte görev vereceksin.
Bu düzen bitmeli. Galatasaray’ı birazcık seven, iyi olmasını isteyenlerin bu düzene tepki koyması lazım. Çok iyi biliyorum, Başkan Özbek de bu insanlarla savaşamıyor. Galatasaray adı altında bu kişiler, kulübü öyle bir yere getirdiler ki inanın çok değil böyle giderse bir iki sene sonra bugünleri bile arayacağız. Başkan mayıs ayında seçim kararı alırsa karşısına hiçbir ciddi rakip çıkmayacak. Bundan herkes emin olsun. Ama bir şartla... İyi bir yönetim kurulu yapabilirse. Başkanın bunu yapması şart... Yapmazsa kulüp daha kötüye gidecek.

İnsanlar şaşırmış
Biz ne olduk böyle. İnanın anlamıyorum. En samimi arkadaşlarımız bile huy değiştirdi. Pazartesi günü Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı öncesinde gazetem Milliyet’e geldim. Daha sonra çıkıp, önce Mecdiyeköy, sonra da Levent’e gittim. Ordan da maça...
Yolda önce Beşiktaşlılar önümü çevirdi. Grup grup birçok insana şaşırdım. Bana ‘Osman abi, biz Beşiktaşlıyız. Ama federasyon bu ligin bitmesini istemez. Onun için Galatasaray bizi orada elini kolunu sallayarak yener’ diyorlar. Ben de onlara ‘Deli misiniz siz’ dedim. Onlar da ‘Abi görürsün’ cevabını verdiler. Kendilerine ‘Federasyon böyle bir şey yapar mı. Siz aklınımızı mı kaçırdınız’ dedim. Ama onlar inandıkları şeyden geri adım atmadılar.
Daha sonra Galatasaraylılar çevirdi önümü ve ‘Abi çok rahat bir maç izleyeceğiz’ dediler. Neden diye sorduğumda da ‘Yayıncı kuruluş, ligin bitmesini istemez. Onlar ayarlamıştır her şeyi. Elimizi kolumuzu sallayarak bu gece galip geliriz’ cevabını verdiler. Ben de onlara ‘Siz aklınızı kaçırmışsınız’ dedim ve böyle bir şeyin olmayacağını, Galatasaray’ın kazanabileceğini ama zor olacağını anlatmaya çalıştım. Görüyorsunuz değil mi herkes birbirini suçluyor, senaryolar yazıyor. Hiç kimse doğruluğun, adaletin yanında değil. Bizim özümüz bu değil.

Haberin Devamı

Drogba sportif direktör olmalı
Yıllardır yanlış transferler yapılıyor. Florya’da antrenmanlara bile çıkmayacak futbolculara yılda milyon eurolar veriliyor. Belli ki Florya’daki futbol aklı, sportif başarıyı getirmeyecek. Riekerink ile sezon başında devam etme kararını kim verdiyse, bu transferleri kim yaptıysa bırakın Galatasaray’da söz sahibi olmayı kulübün kapısından içeri girmemesi lazım. Drogba gelmezse Zammer, Zubizaretta, Mijatovic gibi tecrübeli bir isim getirilip Tudor ile kafa kafaya vermeli, yeni bir Galatasaray yaratılmalı. Bu takımın başarılı olması, bu futbolcularla Galatasaray’ın tribünleri doldurması, camia ve taraftar ile barışı sağlaması mümkün değil.
Hannover’de 350 bin euroya oynayan Tolga Ciğerci’ye üç milyon euro bonservis parası, iki milyon euro yıllık ücret veren, Cavanda’yı, Serdar Aziz’i, Bilal Kısa’yı, Cem Karacan’ı, De Jong’u transfer eden zihniyetin kulüpten hemen uzaklaştırılması lazım. Son sözümü de Başkan Özbek için söylüyorum. Seçimden korkmamalı. Galatasaray bu kadar kötüyken doğru dürüst bir başkan adayının çıkması mümkün değil. Zaten yok... Kaliteli, bilgili kulüpten hiçbir menfaat beklemeden yöneticilik yapacak insanlara başkan kucağını açmalı. Tabii bunları yapıp yapmamak kendi kararı.