Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, futbolumuzun içine şiddeti sokmak isteyen kulüp başkanları ve yöneticiler için, “Ben üstüme düşeni yapıyorum. Bundan sonrasını savcılar yapacak” diyor. Yerden göğe kadar haklı...

Sporda şiddeti önleme yasası çıktı. Bunu kim uygulayacak? Savcılar, hakimler, polisler... Peki neden uygulanmıyor? Orasını hiç birimiz bilemiyoruz. TFF, Hacıosmanoğlu’na ceza veriyor: 6 ay futboldan men, 210 bin lira para cezası. Adam yine durmuyor. Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu’nun konuşmalarında tahrik, aşağılama, tehdit, küçümseme her şey var. O da 45 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Haberin Devamı

Federasyonun bu adamlara başka yapacağı ne var, hiç bir şey! Kulaklarından tutup çekecek veya iki tokat atacak hali yok. Kendi talimatında ne yazıyorsa uyguluyor. Bu insanların konuştuklarını bizler yazsak veya televizyonlarda konuşsak kanun mutlaka yakamıza yapışır ve yapışmalı da. Bu futbolu kirletenleri ancak kanun durdurur. Savcı suçlayacak, polis alacak hakimin karşısına çıkaracak. Ancak böyle kurtuluruz ve kurtulmamız lazım.

Kulüpler hiçbir yöneticinin oyuncağı değil. Her isteyen ağzına geleni konuşamaz. O büyük camiaları hiçbir yönetici karalayamaz, suçlayamaz, tehdit edemez. Bunların sayısı fazla değil, 3-5 kişi... Spor bakanımız Çağatay Kılıç’ın bir emriyle hepsi kuzu gibi olurlar. Ve bu hemen hayata geçirilmeli.... Lig kızışıyor. Kıran kırana şampiyonluk yarışı var. Düşme hattı da aynı. Bunun önüne geçilmezse ilerleyen haftalarda bu gerginliğin içine taraftarlar da karışacak, yine eski günlere döneceğiz. Benden söylemesi.

Üstün zekâlılar

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı bitmiş. Sarı-lacivertliler gol atamamasına rağmen iyi bir maç çıkarmış. Hakemin bitiş düdüğünden sonra Caner küfür ederek kırmızı kart görüyor. Futbolcular soyunma odasına giderken Volkan da birilerine saydırıyor. O da disiplin kuruluna veriliyor ve cezalı duruma düşüyor. Bu futbolculara ne demek lazım!

Kartal’ın yüreği

Büyük takımlarda antrenörlük yapmak herkesin başarabileceği bir iş değil. İsmail Kartal’ın Trabzonspor maçındaki performansına bakıyorum. Yüreği mangal gibi büyük. Bekleri, orta sahası... Bütün futbolcularıyla 90 dakika golü bulmak için hep hücumu düşündü. Trabzonspor’a bakıyorum. İyi bir kadrosu olmasına rağmen maçın başından sonuna kadar gol yemeyeyim diye defans yapan 11 futbolcu gördüm. Kartal’ı kutluyorum. Büyük takım hocası böyle olur.

Haberin Devamı

Çocuklar kıymetli

Eskiye baktığımız zaman babamın vurduğu şaplağa, annemin çimciğini, yine annemin terlik atmasını unutamam. Annem-babam, eğitim adı altında bizi döverken, babaannemiz, dedemiz bizi korumaya alırdı. Artık o devir bitti. Şimdi çocuklara yan gözle baksan yandın! Hırslı hocalar, oyuncularının sahadaki laubaliliğiklerini arada bir sert tepki veriyorlar. Kemal Erdenay, Fatih Terim, Obradovic, Ergin Ataman... Bakın hep iyi hocalar... Sinirlerine hakim olamıyor. Bu olayı uzatmamak lazım.