Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın mali durumunu en iyi Başkan Dursun Özbek’ten başka kim bilebilir? Şimdi bakıyorum herkes yorum yapıyor ve konuşuyor. Kulüp transfer yapamazmış, UEFA’nın denetimi altındaymış, şubat ayında transfer yasağı gelecekmiş. Bunları nereden biliyorlar orasını bilemiyorum. Galatasaray’ı yerden yere vuranlara söylüyorum; Fenerbahçe, Beşiktaş UEFA’nın denetimi altında değil mi? O kulüpler nasıl transfer yapıyorsa, sarı-kırmızılılar da öyle yapacak.

Galatasaray’ın transfer yapmasından neden bu kadar korkuluyor, bunu anlayamıyorum. Herkeste bir panik var. Transfer yaparken ille de çok büyük paralar harcanacak anlamına gelmemeli... Mustafa Denizli ne diyor? 18-25 yaş arası 5-6 tane nokta transfer yapacağız. Aldığımız futbolcuların hepsi ilk 11’de oynayacak. Daha ne desin?

Haberin Devamı

Bu sefer ikinci eleştirilen konu ortaya çıkıyor. Devre arası yapılan transferlerden hiç- bir hayır gelmezmiş? Onlara sormak lazım. Sneijder, Drogba ne zaman gelmişti? Galatasaray’ın büyük taraftarının içi rahat olsun. Öyle genç transferler yapılacak ki, taraftar çok mutlu olacak.

3. bir konu, bu transferler neden sezon başı yapılmamış? Gomez, Beşiktaş’tan önce Galatasaray ile görüştü. Kim aldırmadı? Özbek mi? Melo’nun yerini dolduracak iyi bir orta saha oyuncusu neden alınmadı? Parasızlıktan mı? Kesinlikle hayır. Bu kadro bizi Şampiyonlar Ligi’nde hedefe götürür lafını kim söyledi?

Olaylar saptırılıyor. Camia ve taraftarlar başkanına ve teknik direktörüne inansın. Bu takım şampiyon olabilir mi, orasını bilemiyorum. Ama 17’de 17 yapacak bir takım kuruluyor, onu rahatlıkla söyleyebilirim.

Kedi gibi kaptan olmaz

Selçuk İnan’ı insan olarak seviyorum, futbolu da zaman zaman bizi mutlu ediyor. Eminim Selçuk’ta çok daha fazlası var ama bunu vermiyor. Başka işlerle uğraşıyor. Arkadaş dolduruşuna geliyor.

Takımın kaptanı ne demek? En çok mesuliyet alacak, arkadaşlarını ateşleyecek kişidir. Selçuk arkadaşlarını ateşleyebiliyor mu? Rakip takımdan tekme yiyor. Hem de ne tekmeler! Yere düşüyor, hakemin gözüne bakıyor, sonra futboluna devam ediyor. Kediyi köşeye sıkıştırın orasını burasını mıncıklayın, biraz canını yakın, o bile isyan edip tırmık atıyor. Selçuk’ta en ufak bir tepki göremiyorum. Kendini değiştirmeli. Ligin ilk yarısını bir kırmızı, 4 sarı kartla kapadı. Bu kadar kart gören bir futbolcunun takımını da olumlu etkilemesi lazım. Melo’nun agresifliği gibi...

Haberin Devamı

Galatasaraylılar, İzlanda maçındaki Selçuk’u görmek istiyor.

Milli takıma saygı duyuyorum

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim, bu takımı 2016 Avrupa Şampiyonası’na direkt götürürken çok büyük sıkıntı çektiler. Anlatılacak gibi değil. Hangimizin ümidi vardı? Hiçbirimizin... Ama bunu başardılar. Aklıma geldikçe inanın saygım bir kat daha artıyor. Futbolculara da aynı saygıyı gösteriyorum. Kötü başladılar, iyi bitirdiler. Son 4-5 maç çok savaşıp, fedakârlık yaptılar, sağolsunlar. Başta Arda Turan olmak üzere hepsi her türlü övgüyü hak etti.

Ama şimdi yeni bir tartışma konusu başladı. Volkan Demirel milli takıma alınacak mı? Size göre alınmalı mı?

Haberin Devamı

Milli takım futbolcusuna kim hakaret ettiyse o soysuzdur, terbiyesizdir. Buna hiç bir diyeceğim yok. Peki maçın başlamasına 1 saat kala, ‘Bana küfür ettiler. Ben bu formayı bir daha giymem’ deyip stadı terk etmek de nedir? Volkan takıma alınırsa diğer kaleci Volkan Babacan’a, o sahada savaşan bütün futbolculara saygısızlık olmayacak mı?

Fatih Terim milli takımda yeni bir sayfa açtı, rekabet başlattı diyenler Terim’i eleştirmeyecek mi? En iyi kararı Fatih hoca verecek. Ben onun yerinde olsam bu kadar sıkıntı çektikten sonra hiç bir futbolcuya taviz vermem. Hak edeni sırtımda taşırım, hak etmeyenin suratına bile bakmam.