Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ahlaksız bir futbolcunun sorumsuzca yaptığı bir hareket milli takımını yerle bir etti. Bundan Muslera da nasibini aldı. Belki de turnuvanın en iyi kalecilerinden bir tanesi diye bahsedilecekti kendisinden... Yediği gollerde hatası olmamasına rağmen neticede o da elenen takımın kalecisi oldu.
Uruguay yıldızlar topluluğu... Futbolcularının çoğu Avrupa’nın büyük takımlarında oynuyor... En pahalı futbolcuları da Cavani... Paris Saint Germain’de oynuyor, değeri 65 milyon euro... Uruguay’ın gol yollarındaki en büyük silahı... Yanında ısırıkçı Suarez olduğu zaman çok etkili oluyorlar... Suarez olmayınca 35’lik Forlan, Uruguay’ın gol yollarındaki şansını sıfıra indiriyor.
Kolombiya hem genç, hem dinamik, hem de hırslı bir takım... Üzerine gelmeyen, gol yollarında etkisiz olan rakibini çok rahat yendi. Maç 2-0 olduktan sonra Kolombiya geriye çekildi... Uruguay’ın üç-dört tane etkili şutunu da günün başarılı ismi Ospina kurtardı.
Bu Kolombiya çok etkili ve iyi bir takım... Brezilya ile çeyrek final maçı oynayacaklar. Herhalde bir futbol resitali seyredeceğiz... Dün gece iki gol atan Rodriguez gol sayısını beşe çıkararak turnuvanın en büyük yıldız adaylarından biri oldu. Rodriguez, Monaco’da oynuyor, yaşı 23... Bonservis değeri 38 milyon euro... Dünya Kupası’ndan sonra çok büyük paralara çok büyük bonservis bedeliyle Avrupa’nın büyük kulüplerine transfer olur. Harika bir futbolcu... Tekniği, topa vuruşu tek kelime ile mükemmel...
Sonuçta, Kolombiya hak ettiği bir galibiyet aldı. Bu turnuvada dördüncü maçını da kazandı. Üstüne basa basa söylüyorum... Eğer Brezilya, Şili karşısındaki futbolu Kolombiya maçında da tekrarlarsa turnuvaya veda eder...