Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Teröristler ve yandaşları 15 Temmuz’da kendini tankın önüne atan insanları çabuk unuttular galiba... Kahpeler gene 38 can aldı.

Biz deli bir milletiz. Bu ülkeyi kurtarmak için milyonlarca kişi canını verdi. Bunlara 38 kişi daha eklendi. Hepimizin başı sağolsun. Ama şunu bilsinler ki hiç kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmeyecek.

Bu duygularla Galatasaray maçına geldik. Karşılaşma başlamadan önce “Vatan sana canım feda”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” tribünlerden 20 bin kişinin değil; 80 milyon kişinin sesi yükseldi. Özel tim polislerimiz stada gelince tribünler ayağa kalktı. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Bağırlarına bastılar ve tribünlere çağırdılar onları... Gaziantep ve Galatasaraylı futbolcular kol kola, ellerinde karanfillerle sahaya çıktılar. Seremoniden sonra güvenlik güçlerine koşarak o karanfilleri verdiler.

Haberin Devamı

Seremonide İstiklal Marşı okunurken tribünlerde dev Türk bayrağı açıldı. Duygularımız en tepeye çıktı. Ağlayanlar mı, ‘Dağ başını duman almış’ marşını söyleyenler mi? Herkes duygulandı. Hele Yasin ilk golü attıktan sonra selam durarak polislere sarılması bizi kopardı. Şimdi gerçek bütünlük sağlandı. Bu köpekler yemek yedikleri kaba pislediler. Bundan sonra bakalım ne olacak? Bu 38 şehidimizin hesabını nasıl verecekler?

Maça gelince... İşin doğrusu maça fazla da konsantre olamadık. Gene de sahada iyi mücadele vardı. Önce şunu söyleyeyim. Gaziantepspor’un teknik direktörü olmamasına rağmen, bir sürü sorunlar yaşarken, ilk yarı Galatasaray karşısında çok net 4 gol pozisyonuna girdi. Sarı-kırmızılıların defansif sorunları devam ediyor.

İkinci yarı gene oyunun hakimi Galatasaray’dı. Yasin’in ikinci golü Cim Bom’u biraz rahatlatsa da, her zaman olduğu gibi Yasin ve De Jong, El Yasa’yı seyrederlerken rakip stoper kafayla takımının golünü attı. ‘Kasımpaşa maçı mı tekrarlanıyor?’ diye düşünürken Fatau ikinci sarı karttan kırmızı kart yiyerek oyundan atıldı.

Gene ev sahibi ekip oyuna ağırlığını koydu. Ama Galatasaray’ın hücumcularını anlamak mümkün değil. Yasin 3 gol atmasına rağmen ayağına aldığı her topa vurmak istiyor. Kafasını kaldırsa boşta en az iki arkadaşı var. O ise kalecinin kapadığı köşeye şut çekmeyi tercih ediyor. Podolski de Yasin gibi...

Haberin Devamı

Sonuçta Galatasaray zorlanmadan galip geldi. Ama bu futbol Osmanlıspor maçına yetmez.